Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Sute de sătmăreni au participat la „Marşul pentru viaţă”

mars viata (30)Sute de persoane au participat astăzi la „Marşul pentru viaţă”, organizat de Asociaţia Pro Vita Satu Mare şi Asociaţia Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului, eveniment ajuns la a III-a ediţie.

 În acest an, evenimentul are loc simultan în peste 22 de oraşe din ţară şi are ca scop afirmarea darului vieţii ca drept primordial, natural şi inalienabil al oricărei fiinţe umane.
Locul de pornire a fost platoul din faţa Muzeului Judeţean, unde s-au adunat peste 200 de sătmăreni. De aici s-a pornit în marş pe traseul B-dul I.C. Brătianu, P-ţa Libertăţii(Parcul central), Aleea Corneliu Coposu, până pe platoul din Piaţa 25 Octombrie.

Prin acest marş se doreşte afirmarea dreptului la viaţă al tuturor persoanelor începând din momentul concepţiei, a dreptului femeii la sprijin şi pentru susţinerea familiei, ca temelie a unei societăţi prospere.
„Marşul pentru Viaţă” are în fiecare an o temă, sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului. Manifestul de la această ediţie se intitulează „Iubeşte-i pe amândoi! – Asumă, ajută, adoptă!” şi este o invitaţie la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenţei şi a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiaţi.

„Acest marş este organizat cu scopul de a-i sensibiliza pe cetăţenii acestei comunităţi despre dreptul la viaţă a copilului născut şi nenăscut. Suntem aici prezenţi nu ca să acuzăm sau să judecăm ci ca să venim în sprijinul celor care au nevoi de noi, să ştie că existăm”, a declarat Adriana Hagau, preşedintele Asociaţiei Pro Vita Satu Mare.

Aproximativ 8 milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor din 1990. Un număr foarte mare de femei şi familii suferă consecinţele fizice, mentale şi sufleteşti ale acestei situaţii.

 

Un comentariu

  1. Marc Paul Răspunde

    🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.