Ultima actualizare: azi, 18:14
Locale

Prefectul cere decontaminarea fântânilor din localitățile afectate de ploi

fantanaÎn urma deplasării efectuate în comunele afectate de ploile abundente, prefectul Eugeniu Avram a solicitat autorităţilor locale să inventarieze problemele generate de ape şi să asigure implementarea măsurilor stabilite în fiecare localitate, respectiv decontaminarea fântânilor.

l Podurile şi podeţele din localităţile afectate de viituri trebuie reevaluate iar văile trebuie decolmatate

În comunele Turţ, Batarci şi Tarna Mare, în urma ploilor abundente înregistrate pe raza acestor comune, peste 45 l/mp, s-au înregistrat revărsări ale cursurilor de apă care traversează localităţile aparţinând celor trei comune cât şi scurgerea apelor interne de pe versanţi, fiind semnalată băltirea apei pe o suprafaţă totală de 290 de hectare de teren arabil, iar podurile, podeţele, şanţurile de deversare a apei pluviale afectate au fost decolmatate prin intervenţia promptă.

Ca şi măsuri urgente s-a stabilit ca podurile şi podeţele afectate de viituri vor fi reevaluate din punct de vedere al siguranţei în exploatare şi  se va interveni pentru decolmatarea şi reprofilarea secţiunii de curgere a cursurilor de apă.

l Se impune igienizarea şi decontaminarea fântânilor din localităţile afectate de ploile abundente  

Având în vedere informaţiile primite, prefectul a cerut autorităţilor din cele trei comune să restricţioneze consumul de apă potabilă din fântânile afectate atât pentru consum uman cât şi pentru animale până la reintrarea în normal a parametrilor privind calitatea apei, iar Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare să monitorizeze constant situaţia şi să colaboreze cu autorităţile pentru igienizarea şi decontaminarea fântânilor.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Sătmărenii de la DØTS – te plimbă pe ritmuri arhaice în toată lumea

Ritmuri arhaice cu sunete produse de instrumente ca didgeridoo, specific aborigenilor din Australia, drâmba - a cărui sunet îți vibrează...

Închide