Ultima actualizare: ieri, 22:06
Locale

Retrospectivă Radu Ciobanu, la 50 de ani

expozitie radu ciobanu (28)Muzeul de Artă a găzduit miercuri seara vernisajul expoziţiei retrospective Radu Ciobanu –50. Printre participanţi s-au aflat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, directorul de cancelarie a Instituţiei Prefectului Satu Mare, Sorin Martin Vereş, directorul Muzeului Judeţean, Liviu Marta şi mulţi prieteni şi apropiaţi ai artistului, care au ţinut să fie aproape de sculptor la ceas aniversar.

Expoziţia este realizată de colectivul secţiei de artă a Muzeului Judeţean,  lucrările fiind din colecţii particulare, din colecţia sculptorului şi din cea a  secţiei de artă. De asemenea, evenimentul a avut sprijinul financiar al unui grup de colecţionari sătmăreni, care au confecţionat 50 de socluri pentru sculptură şi un pliant cu imagini din creaţia artistului.

Preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef, i-a acordat sculptorului Radu Ciobanu o diplomă de excelenţă pentru contribuţia artistică excepţională adusă culturii şi spiritualităţii sătmărene, declarând că este un brand al judeţului.

„Sunteţi autorul a mai mult de 30 de monumente din judeţul Satu Mare. Vreau să vă anunţ că veţi avea de lucru în continuare. Sunt convins că Radu Ciobanu va mai semna şi alte monumente în municipiul Satu Mare, aflate în stadiu de proiect ce vor fi ridicate în cinstea unor înaintaşi ai noştri. Un proiect la care eu ţin foarte mult şi la care mizez pe sprijinul Dumneavoastră este Monumentul Limbii Române. Maestre, vă mulţumesc şi vă urez La mulţi ani!” a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef.

Radu Ciobanu este absolvent al Academiei de Arte George Enescu din Iaşi – secţia sculptură. Cu o scurtă sincopă, din 1986 şi-a desfăşurat activitatea la Satu Mare, unde a populat spaţiile publice cu numeroase busturi ale personalităţilor locale dar lucrările lui se găsesc şi în mai multe localităţi din judeţ. Ultimii ani au însemnat pentru artist  recunoaşterea valorii sale pe plan naţional, dar i-au adus şi numeroase comenzi din străinătate.

Lucrările expuse sunt o trecere în revistă a perioadelor artistice parcurse, a căutărilor şi neliniştilor sale artistice, de la primele lucrări confecţionate din aluminiu în subsolul Dobos, până la bronzurile de azi. Radu Ciobanu este unul dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi artişti „sătmăreni”, oraşul naşterii sale fiind Braşovul.  

 

5 comentarii

 1. artistul necunoscut Răspunde

  ma intreb ce -o fi inteles si mister super stef din exponatele marelui maestru?? ca in afara de impartit diplome, premii si de organizat sindrofii nu stie nimic!!puteau totusi sa-l premieze si la gala galelor organizate de mister stef, dar nu prea are loc de preoti!

 2. stilista Răspunde

  ce fata de golan are stef asta, sa-si ia domnle un stilist..!!!! cand facea trafic de influenta cu vize de germania arata mai frumusel

  • Attila Răspunde

   Intrebari pentru senatorul PSD de Satu Mare Valer Marian:

   1. ce s-a intamplat cu cele 500.000.000.000 datorii la buget ale amicului Govor Mircea, vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, patronul firmelor Tehnic Assist si al trustului Nord-Vest TV?
   2. aveti vreo contributie la prescrierea faptelor dlui govor?
   3. ati facut interventii pe langa procuror de caz?
   4. cunoasteti averea pe persoane interpuse ale lui govor? si la cat se ridica?
   5. recent ati facut trafic de influenta la inalti functionari pentru schimbarea anumitor directori?
   6. impreuna cu prefectul sunati in fiecare zi la bucuresti ptr schimbarea anumitor oameni?
   7. este adevarat ca l-ati implicat si pe relu fenechiu?
   8. este adevarat ca ati intervenit ptr angajarea anuitor persoane la anumite institutii?

   asta nu este tot.

  • Attila Răspunde

   Ciripesc pasarile ca Adrian Stef s-a re..lat cu Brigitte de la Consiliu; precum si cu Crina Babut Domuta si de aceea il avem pe Dan Babut city-manager!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Valer Marian se gândeşte dacă mai candidează la şefia PSD Satu Mare

Preşedintele PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, a transmis astăzi un comunicat de presă, în care anunţă că încă nu...

Închide