Ultima actualizare: ieri, 20:57
Locale

Sătmăreanul Stelian Fedorca, declarat incompatibil de ANI

stelian fedorcaSătmăreanul Stelian Fedorca a fost declarat incompatibil, fiind în această situație dinseptembrie 2007, întrucât a ocupat funcţiile de director-consilier în Ministerul Educaţiei şi apoi secretar de stat în Ministerul Educaţiei simultan cu cea de director al Colegiului “Mihai Eminescu” din București, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate.
   
Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în perioada 1 septembrie 2007 – 25 aprilie 2010, Stelian Victor Fedorca a deţinut, simultan, atât funcţia publică de director-consilier în cadrul Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, cât şi funcţia de director al Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, Bucureşti, încălcând astfel dispoziţiile articolului 94, alineatele 1 şi 2, litera a din Legea 161/200.
   
Totodată, în perioada 16 mai 2012 – 1 februarie 2013, Fedorca a fost în incompatibilitate întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de secretar de stat în Ministerul Educaţiei, pe cea de director al Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, cât şi calitatea de comerciant în cadrul “Fedorca Stelian Victor Persoană Fizică Autorizată”, încălcând astfel dispoziţiile articolului 84, alineatul 1, litera g şi alineatul 2 din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.
   
Inspectorii de integritate au mai constatat că în perioada 1 septembrie 2007 – 25 aprilie 2010, Stelian Fedorca a deţinut atât funcţia publică de conducere de director-consilier în cadrul Direcţiei Politici Educaţionale din Ministerul Educaţiei Naţionale (în perioada 01.09.2007 – 25.10.2007, cu rezervarea postului didactic pe care este titular), cât şi funcţia publică de execuţie de consilier superior în cadrul Direcţiei Generale Strategii privind Corelarea Sistemului de Învăţământ cu Piaţa Muncii (în perioada 12.02.2009-25.04.2010).
   
În perioada 25 octombrie 2007 – 12 februarie 2009 şi, respectiv, din 12 februarie 2009 până în 25 aprilie 2010, Stelian Fedorca a avut suspendat, la cerere, raportul de serviciu în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale. Pe perioada suspendării raportului de serviciu, Fedorca a exercitat, succesiv, funcţiile publice de conducere de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, din 22 noiembrie 2007 până în 1 aprilie 2009 şi, respectiv, director al Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, începând cu data de 1 aprilie 2009.
   
De asemenea, în perioada 8 februarie 2010 – 1 februarie 2013, Stelian Fedorca a deţinut calitatea de comerciant în cadrul “Fedorca Stelian Victor Persoană Fizică Autorizată”, a mai arătat ANI în comunicatul citat.
   
Stelian Fedorca a fost numit secretar de stat în Ministerul Educaţiei la data de 16 mai 2012.
   
Secretarul de stat Stelian Fedorca poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.
   
ANI a precizat că Stelian Fedorca a fost informat în 12 ianuarie 2011, 21 septembrie 2012, 9 octombrie 2012, 5 noiembrie 2012 şi 26 noiembrie 2012 despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate şi drepturile de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare. La data de 8 februarie 2013, Fedorca a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

4 comentarii

 1. Lia Răspunde

  Asta cine mai e? Sotul matracu.ii Aurelia Fedorca de la PSD?

 2. gica evantai Răspunde

  Lia se vede fato, de la o posta (iti suna cunoscuta expresia decand asteptau 10 la usa ta si a lui mata) ca esti proasta de bubui. Nu pentru ca, ar trebui sa stii cum se numeste sotul Aureliei Fedorca. Dar pentru ca nu stii sa citesti, si mai ales sa diseminezi (citeste explicatia in DEX – cartea pe care ai pus-o pe varza in butoi in loc de caramida, incearca online ca e mai usor)faptul ca acest Fedorca cu origini satmarene locuieste in Bucuresti de pe la revolutie incoace. Sau credeai ca esti unica Lia din galaxie. Dupa unii chiar esti, cea mai proasta, parerea mea…..

  • Lia Răspunde

   Iar tie iti esti mai usor sa jignesti randuri la rand decat sa raspunzi la intrebarea pe care am postat-o. Asta arata ce caracter jegos ai…un caracter mai jegos decat presupusa-mi prostie!

 3. Director mazilit de USL Răspunde

  Matematic, USL-ul reprezinta multimea formata din plagiatori,incompatibili, penali, demagogi si alte specimene ce au ca scop central CIOLANUL!
  Anul trecut, USL-ul protesta la schimbarea a doi directori,unul de la Negresti,un liberal, Miclaus, si unul la Satu Mare. Dupa alegerile locale,indiferent de rezultatele noastre, de competenta profesionala, am fost schimbati, daca nu am trecut la PNL sau PSD.Ce e descalificant e ca s-a ajuns ca in locul unui director cu doctorat sa ajunga director o invatatoare, fiindca e verisoara cu Stef. Asta inseamna dreptate pana la capat si Romania Bunului Simt!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.