Ultima actualizare: azi, 14:58
Locale

PDL Satu Mare solicită Primăriei să recupereze prejudiciul cauzat de Florisal

Sergiu Băbășan, Valentin Mureșan

Sergiu Băbășan, Valentin Mureșan

Prim-vicepreşedintele PDL Satu Mare, Sergiu Băbăşan, și secretarul general Valentin Mureșan au susținut astăzi o conferință de presă, cerând conducerii Primăriei Satu Mare să facă publice demersurile luate pentru recuperarea prejudiciului de 3,7 milioane lei plătit nelegal către Florisal, după ce Curtea de Conturi a constat acest lucru.

Băbăşan a prezentat extrase din raportul Curţii de Conturi pe anul 2011 din care reiese că Primăria Satu Mare a plătit nelegal 2,35 milioane lei pentru servicii de salubrizare la tarife mai mari decât cele stabilite prin contract şi 1,35 milioane contravaloarea unor “servicii de transport a reziduurilor menajere” fără temei legal.

“Dacă adunaţi cele două constatări avem în jur de 3,7 milioane lei prejudiciu. Contractul cu Florisalul şi anexele prin care s-au mărit tarifele au fost complet ilegale. Anexa a fost ilegală în primul rând pentru că nu a trecut prin Consiliul Local şi în al doilea rând pentru că nu s-au respectat datele de la momentul respectiv. Pe 2011 rata de inflaţie nu este cea prezentată, de 113%, ci 105,79%”, a declarat Băbăşan.

Acesta i-a adresat primarului Dorel Coica patru întrebări, cu precizarea că dacă nu va primi răspunsuri vor fi făcute demersuri prin „societatea civilă”:

1. De când este primar câţi bani a decontat către Florisal în baza actelor adiţionale prin care tarifele au fost modificate ilegal, după cum reiese din Raportul Curţii de Conturi pe 2011?

2. Ce demersuri a făcut pentru recuperarea prejudiciului constatat de către Curtea de Conturi?

3. Ce măsuri a luat pentru anularea actelor adiţionale prin care preţurile au fost majorate ilegal?

4. La recuperarea prejudiciului va proceda la fel cum a procedat fosta administraţie  în ce priveşte sumele ilegale pentru blocatul de roţi, sau va restitui banii nemijlocit sătmărenilor? Suma pentru blocarea roţilor s-a dovedit a fi ilegală, dar banii nu au mers către cei amendaţi ci au rămas în visteria administraţiei?

Băbăşan consideră că prejudiciul trebuie recuperat de la Florisal, iar fosta administraţie trebuie trasă la răspundere.

“În primul rând prejudiciul trebuie plătit de către la Florisal SA, şi în al doilea rând ar trebui trasă la răspundere şi vechea administraţie. Pentru că nu putem să învăţăm că odată ce avem puterea putem să facem orice că nimeni nu vine după noi. Nu aşa funcţionează. Cred că d-l primar Ilyes a pierdut alegerile pentru că în campanie am vorbit despre acest tip de contract”, a adăugat Băbăşan.

[EPSB title=”Florisal a încasat necuvenit milioane de lei de la Primărie. Vezi care este prejudiciul” href=”https://portalsm.ro/2013/02/florisal-a-incasat-necuvenit-milioane-de-lei-de-la-primarie-vezi-care-este-prejudiciul/”]

 

9 comentarii

 1. Daniel Răspunde

  Wow, da lui Valer cum i-a scapat asa ceva?? El, care stie tot ce misca in judetul asta, el, care controleaza tot in judetul asta, i-a scapat asa ceva? Fratilor, Sile Puscas e doar unul din amicii lui Valer Govor end Company (ultimul din urma, fost patron de streaptease care acum vorbeste la microfon de spital, cultura si altele). Poate ne zice Valer in ce relatii si de ce mai ales este cu Vidreanu seful Bancii Transilvania…Si apropo, legat de Sile Puscas, poate aude si UDMR-istul Fogel, si ne spune si noua cate vizite a facut la biroul sefului Florisal…si de ce?? 🙂 prietenii stiu de ce.

 2. Coica Răspunde

  Prejudiciul l-am impartit frateste, drept urmare nu mai e prejudiciu. Vom face un bairam, impreuna cu prese. Stef in centru si vom da mici gratuit si carnati, tuica si vin de proasta calitate de la mine din crama, din Vanju Mare. Terminati mai cu prostiile!

 3. Lia Răspunde

  Intrebari pentru Valer Marian si altii care stiu raspunde:
  1. ce s-a intamplat cu cele 500.000.000.000 datorii la buget ale amicului Govor Mircea?
  2. aveti vreo contributie la prescrierea faptelor dlui govor?
  3. ati facut interventii pe langa procurorul de caz?
  4. cunoasteti averea pe persoane interpuse ale lui govor? si la cat se ridica?
  5. recent ati facut trafic de influenta la inalti functionari pentru schimbarea anumitor directori?
  6. impreuna cu prefectul sunati in fiecare zi la bucuresti ptr schimbarea anumitor oameni?
  7. este adevarat ca l-ati implicat si pe relu fenechiu?
  8. este adevarat ca ati intervenit ptr angajarea anuitor persoane la anumite institutii?

  Asta nu este tot.

 4. mona Răspunde

  sergiu de gorila asta de oltean nu vei auzi decit minciuni ce stie asta sa faca decit un spectacol ieftin,impreuna cu valer care este o rusine pt noi satmareni mai ales dupa iesirile de mizerie care le are in ultimul timp ,ce sa spuna si el in senat inafara de ceia ce stie a provoca mizerie si jigniri calomnioae la adresa tuturor,speram ca dupa iesirea de aseara sa fie sanctionat si exclus din senat daca se va dovedi ca sint minciuni

 5. Gheorghe Bodea Răspunde

  Sergiu eu vad un om care nu se ascunde dupa deget, bravo si intregii echipe PDL, Satu-Mare

 6. vlad Răspunde

  Felicitari portalsm.ro ca mai publicati si astfel de articole, nu sunteti o rusine ca si gazeta de nord vest. Jos mafia

 7. Marius Răspunde

  Valer Marian ar fi perfect ca reporter la CanCan :))

 8. ioan Răspunde

  babasan ,erai unul dintre cei mai duri contestatari ai pdl-ului in campania electorala.acum ai devenit un nimic ca si ei.sa-ti fie rusine,cameleonule.nici nu te-ai lansat bine in politica si deja ai si disparut.

 9. marele maestru Răspunde

  @mona..decit asa comentariu mai bine vezi de bucatarie si cind faci sarmale inveleste.le in foi de varza si nu in tulheni de malai cum se proceda in catunul tau din somalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.