Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Tineretul Forța Civică Satu Mare a prezentat proiectul de lege privind restituirea proprietăților

forta civiva, mihai huzau, raluca chereches 0(7)

Mihai Huzău, Raluca Cherecheș

Organizația de Tineret Forța Civică Satu Mare a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă proiectul de lege privind restituirea proprietăților, depus în Parlament de senatorul Mihai Răzvan Ungureanu. La conferința de presă au participat președintele Organizației de Tineret Forța Civică Satu Mare, Mihai Huzău și secretarul general, Raluca  Cherecheș.

Secretarul general, Raluca Cherecheș, a declarat că acest proiect a fost înregistrat astăzi la Instituția Prefectului, fiind înmânat delegatului Guvernului în teritoriu, prefectul Eugeniu Avram.

“Domnul Ponta dorește amânare restituirii, în timp ce noi propunem restituirea imediat. Guvernul Ponta vrea să restituie celebrele, deja,  “puncte”, noi propunem restituirea în numerar. Proiectul Guvernului  nu presupune sancțiuni , în timp ce legea noastră are termene și sancțiuni drastice. Domnul Ponta dorește impozitarea drepturilor litigioase,deși dreptul de proprietate e garantat, indiferent cine e persoana care beneficiază de restituire. Și nu în ultimul rând, deși domnul prim-ministru se bucură de majoritate în Parlament, acesta se ferește de dezbaterea legii, în timp ce Forța Civică dorește o dezbatere, pentru a se face dreptate proprietarilor deposedați de comuniști”, a precizat Raluca Cherecheș.

Președintele OTFC, Mihai Huzău, a declarat că în instanțele de judecată din Județul Satu Mare sunt înregistrate peste 500 de dosare având ca obiect restituirea proprietăților luate în mod  abuziv. Al doilea subiect dezbătut de președintele OTFC a făcut referire la  timbrul de mediu care urmează să intre în vigoare din 15 martie 2013.

Huzău a precizat că în forma sa actuală, taxa favorizează maşinile foarte vechi şi cu capacitate cilindrica mică, ducând la probleme de siguranţă. Taxa nu ţine cont de poluarea efectivă (numărul de kilometri parcurşi anual).Singurul scop al taxei este de a colecta fonduri suplimentare la buget.

Potrivit afirmațiilor președintelui OTFC, timbrul de mediu presupune că noua taxă se aplică şi maşinilor înmatriculate înainte de 2007 sau pentru care taxa specială de primă înmatriculare/ taxa de poluare/ taxa pentru emisiile poluante a fost restituită, fără a se ţine cont de faptul că pentru maşinile înmatriculate înainte de 01.01.2007 s-a plătit acciza.

”În concluzie, Forţa Civică consideră că timbrul de mediu, în actuala formulă, este injust şi nu serveşte interesului naţional. Interesul naţional este să avem un parc auto cât mai puţin poluant, dar şi cât mai sigur. FC susţine abrogarea taxei de poluare/timbrului de mediu şi reformarea impozitului auto anual.  Sistemul fiscal distorsionează piaţa auto, una din pieţele extrem de importante în orice ţară. Distorsiunile sunt induse prin: timbrul de mediu, impozitul pe mijloacele de transport, limitările privind deductibilitatea cheltuielilor cu autoturismele. Forţa Civică va propune în scurt timp un pachet legislativ care va elimina aceste distorsiuni, păstrând în acelaşi timp echilibrul bugetar”, a declarat Mihai Huzău.

 

 

 

 

 

19 comentarii

  1. Daniel Răspunde

    S-au trezit si astia doi, Mihai Huzau, baiatul lui mai de la Olimpia Travel si Raluca, neam de neam cu celebrul vice Mircea Govor. Pesemne ca i-a spus si ei sa intre in politica pentru ca se pot castiga bani frumosi fara s afaci nimic. Din pacate vitorul nu suna prea bine, pt ca si noua generatie invata de la ”batrani” cum sa furi pentru tine si familia ta, ca in rest ii doare in cot de Satu Mare si Romania, ma refer la oamenii de aici.

  2. sasu Răspunde

    sunt cristian sasu suptprefect va rog sa nu maiscrieti ceva urat de RALUCA CHERECHES este profesionista sieste o fata de milioane.daca scrie cineva despre ea v a dsu pe mana politiei.mare atentie golanilor

    • limba romana Răspunde

      Esti un bou agramat! Invata limba romana, cretinule si dupa aceea incearca sa fi spiritual, mai “SUPTPREFECT” in mizerie ce esti! !!

  3. EM INESCU Răspunde

    limba romana esto o proasta era cu subanteles

  4. dumu Răspunde

    folclorista lui SASU a ajuns pe culmile politicii

  5. dumu Răspunde

    bai dumu folclorista a fost impinsa pe la spate de sasu prin intermediul fostului sogor FILIP.

  6. neww kids on the block Răspunde

    stati linistiti satmareni v om atinge KARMA lui HUZAU ai place iarba

  7. felician Răspunde

    Insfarsit este ceva miscare si in orasul asta. Eu ii apreciez pe tineri!

  8. Alina Răspunde

    Fiti tari! Multi invidiosi, putini care gandesc.

  9. daniel@ Răspunde

    Bai rahatel ,, daniel”, iar esti prezent cu textele tale de jegos? Daca esti atat de bine informat despre toate problemele judetului si despre absolut toti cetatenii, iti propun sa te angajezi la S.R.I., ar fi nevoie de asemenea ipochimeni acolo.Pentru inceput, poti sa te-apuci de suflat in instrumentele celor pe care-i denigrezi…..bloderhund!!!

  10. corexprest Răspunde

    dar nu mai bine ar fi sa ti sufle mamica ta si doamna sefa de la portal angajata consiliului jud .ce zici?

  11. Suci Răspunde

    Ma numesc Adrian Suci si doresc ca dupa demisie,respectiv retragerea adeziuni din cadrul PNL sa trec la Partidul Civic din lipsa de organizare si de interes fata de cetatean si institutiile statului. Sunt un tanar asa cum fiecare dintre noi ne dorim ca odata si pentru totdeauna sa iasa din sistem conducatori care nu cunosc cele prevazute in Constitutia Romaniei,Coventia Europeana a Drepturilor Omului cat si nerspectarea codurilor respectiv pachetelor de legi privind dreptul la salarizare fara taieri,dreptul de a profesa munca fara nici o discriminare,dreptul de a avea aces ,de a gandi si de a cunoaste formele si procedurile corecte fata de persoanele juridice,avocati,respectiv magistrati. Cunosc si critic activitatea Puteri actuale analizand ca situatia defapt nu depinde de Statutl de drept al democratiei. Prin democratie intelegem libertatea de a construi si de a realiza obiectivele constructiei . Din toate cele vazute ca membru al unui partid respectiv ca cetatean lipseste Responsabilitatea,Experienta in domeniu de activitate a unu conducator desemnat,Recunoasterea drepturilor care sunt incalcate,libsa de informare corecta si demna de a realiza ,lipsa interesului,lipsa de a Gandi si de a dezvolta idei permanente avand ca scop.realizarea si finalizarea acestora. Parlamentul, Guvernul prin aliantele politice sunt angajati de catre popor.In ultima vreme poporul a avut dea face cunostinta cu oameni corupti|magistrati,oameni de afaceri,politisti,politicieni etc. Deci in final sa ajuns ca si in justitie sa existe magistrati care au incalcat dreptul la proces dand decizii favoranile celor care au fraudat legea prin mite ,valori etc

  12. Suci Răspunde

    Daca exista greseli de ortografie ,respectiv punctuatie incorecta ,imi cer scuze deoarece rubrica privind scrierea unui text numi mia dat dreptul de a corecta,doua greseli statutl=statutul,favoranile=favorabile aceste doua greseli se afla in textul de mai sus

  13. sucitorul Răspunde

    Suci nu suci, vremea școlii trece! Chiar și in textul de scuze faci greșeli gramaticale mortale!
    Mai era o greșeală crâncenă: “sa ajuns” iar mai jos “mia dat”!
    Du-te taică si fa “mișcare”, mai ales înspre o carte de gramatică!
    Nu pot decât să felicit PNL că scapă de un troglodit!

  14. rasucitorul Răspunde

    Textul lui sucica asta are o avalanșă de greseli si de fracturi logice. O fi copiat bietul de el de la cineva dar din păcate, si ăla era la fel de prost ca el!
    Vai de mama noastra dacă astfel de indivizi întunecați la minte fac politică în țara asta!

  15. Suci Răspunde

    Persoanele,, Sucitorul si Rasucitorul “nu cunoaste bine gramatica . il apreciez pe adi stef si pe marcela papici, precum alte persoane responsabile intotalitate, daca as fi fost seful partidului domnule Sucitorul si Rasucitorul ati fi plecat din primul sut din partid, cum ai dreptul la exprimare ai grija cum te exprimi, nu ma mir ca de ce sunteti asa si veti fi asa incontinuare, rataciti, rataciti veti fi atunci cand va va veni vremea,. MAI Sucitorule si Rasucitorule mai invata mult si bine

  16. Suci Răspunde

    Voi vorbiti Sucitorule si Rasucitorule, uitativa in primul rand cum ati scris voi, vai vrei 10 sa fie ca mine, conducand tara var paste degetele alea ce mangaie fara nici un sens

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.