Ultima actualizare: azi, 16:01
Locale

Vulturescu îl acuză pe Adrian Ștef de plagiat

George Vulturescu

George Vulturescu

George Vulturescu, directorul Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Național Satu Mare, îl acuză de plagiat și obstrucționare pe Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare. Acuzele au fost făcute astăzi în cadrul unei conferințe de presă, în urma manifestărilor organizate la Carei, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea sculptorului Vida Gheza, autorul Monumentului Ostașului Român.

Vulturescu a afirmat că nimeni nu a știut de centenarul lui Vida Gheza până ce nu a apărut el cu această informație în presă. Acesta a precizat că evenimentul nu a fost inclus în calendarul cultural sătmărean, realizat de Centrul de Creație, în schimb apar personalități politice liberale, iar celelalte partide politice acceptă acest lucru, cu toate că este editat din bani publici.

Reacția lui Vulturescu vine în urma declarației făcute de Adrian Ștef la Carei, care a criticat lipsa de implicare a Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Cultural Naţional în organizarea evenimentului. De asemenea, senatorul Valer Marian a anunţat că USL îi va retrage acestuia sprijinul politic.

În apărarea sa, Vulturescu a afirmat că președintele Consiliului Județean i-a plagiat ideea și i-a obstrucționat implicarea, interzicându-le directorilor Liviu Marta de la Muzeul Județean și Bogdan Georgescu de la Direcția de Cultură din Carei, să colaboreze cu el în organizarea centenarului.

Directorul Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Național a prezentat reprezentaților mass media o adresă a instituției, către Muzeul Județean, în care cere să i se pună la dispoziție lucrările executate de Vida Gheza și care se află în colecția Muzeului de Artă, pentru a organiza o expoziție foto-documentară cu lucrări realizate de sculptor.

Vulturescu a precizat că pe 25 ianuarie i-a spus prefectului că dorește să marcheze centenarul Vida Gheza, înaintându-i programul propus de Direcția de Cultură.

”În momentul în care s-a aflat că eu știu de acest eveniment, președintele Consiliului Județean a dat telefon și a ordonat directorului Muzeului Județean, Liviu Marta și directorului Casei de Cultură din Carei (…) le-a interzis acestor directori ca să colaboreze cu mine” , a declarat Vulturescu.

Ba mai mult, Vulturescu precizează  că el personal nu are ”trecere” pentru că ”nu își promovează amantele în Consiliul Județean și nici nu provine dintr-o familie de corupți”. Acesta a menționat că nu este membru a niciunui partid politic din 1990, iar cei care doresc să îl schime din această funcție, să o facă legal, fără să îi murdărească activitatea culturală.

”Îl acuz pe președintele Consiliului Județean de obstrucționare, deci așa, a unor directori de cultură de a conlucra împreună la nivel județean. Niciun președinte de Consiliu Județean nu a dat pe ascuns telefon, deci să spună nu participați la aia.  Între timp ce a mai făcut domnul președinte la sugestia lui Felician Pop, au găsit-o pe această doamnă, deci care a mai atacat monumentul, deci se numește Daniela Ciută, așa, al cărui soț este un renumit liberal din Carei, deci așa. Vă înțelegeți de ce toată acțiunea a trimis-o cu mașina la Cluj să adune pe toți acești oameni, care să vină și să ne facă nouă o manifestare, nouă sătmărenilor , adică noi nu știm cine este Vida Gheza, noi nu știm ce ne-a lăsat, trebuie să vină altcineva și să ne spună ce este. Pentru cine a fost această manifestare? Ce scop a fost ăsta. Îl acuz pe președintele Consiliului Județean pentru furt de idee, pentru că știa de acest lucru, confiscare, plagiat și a transmis prin Prefectura Județului. Domnul prefect pe care îl știți m-a chemat și de două ori pe zi să renunț la această manifestare. A fost de față și domnul Sorin Martin Vereș, așa, să renunț la această manifestare, să renunț la propria mea idee, deci așa, să las și am renunțat. Am zis nu mă mai bag. Este un furt, mâine va fura altă idee, deci mâine vor fura altceva ”, a declarat Vulturescu.

45 comentarii

 1. careian Răspunde

  o sarbatoare de suflet a careienilor este manjita de …neica nimeni care nu a fost prezent la NICI o manifestare la Carei ,la nici o depunere de coroane sau sarbatoare in fata monumentului.numai cine nu simte nimic pentru careieni poate prolifera kinciuni numai ca sa isi salveze scaunul.Organizatorul evenimentului este independenta finaciar si nu sta cu mana intinsa dupa fonduri asa cum sta Vulturescu toata ziua la Primaria Carei.Pana si familia acad.Porumb a fost atinsa de mirsavele atacuri de dinaintea serii de vineri.Acad Porumb a platit TOATE pliantele si calendarele dar pliantele introduse pe ascuns in premiile copiilor au fost tiparite la informatia zilei cu sprijinul primariei Carei dupa cum scrie pe ele.Deci cine lucreaza murdar,si cine sifoneaza fonduri.De la un om care se rusineaza de numele sau adevarat si foloseste porecle ca vulturii dupa care tanjeste nu te poti astepta la prea multe!

  • careian get beget Răspunde

   nu a putut vineri sa vina la Carei ca era ocupat sa-si sarbatoareasca ziua de nastere si sa-si faca o lansare de carte in dar. Cartea se umeste sugestiv Grota si vorbele. Totusi nu imi este clar vorbeste grota sau eu-l poetic?

 2. Daniel Răspunde

  Va sa zica, deci asa, il acuzi pe Stef..si cu atata ramai. Sau il vei da in judecata?? Pe naiba il vei da, ti-ai dorit sa apari si tu in presa cand ai vazut ca altii iti pateaza imaginea ta de om de cultura. Lasa ca te sustine Mitica Pacuraru, ce iti trebuie tie altii sa te sustina? Da-i bani la Mitica pacuraru pentru tot felul de reviste evenimente si altele. Felician sa dea bani la Beni Kira, Stef sa plateasca din bani publici consilierul fotograf personal si ziar lunar al Consiliului Judetean si uite asa ne mai certam toata ziua. Mai lucreaza in tara asta cineva?? Apropo, domnul vedeta cantarest Petrica Muresan, director de creatie la Centrul lui Felician Pop, cand a fost ultima data la servici?

  • Vida Gheza Răspunde

   Daniel, esti foarte documentat. Si eu banuiam acelasi lucru. E clar , Stef a plagiat! Merita oprobriul satmarenilor pentru acest lucru! Era firesc ca un amarat absovent de educatie, fizica si sport sa nu poata mai mult, in afara de a plagia. Fara doar si poate el l-a plagiat cel mai mult pe cumnatul sau, Sisi. De la el a colectionat cele mai multe idei. Tot pentru plagiat poate fi acuzat si pentru faptul ca in toate functiile administrative importante si-a pus prieteni, amici, rude, clientela politica si nu numai, oameni fara competenta profesionala, (Babut,Sulea,Brigitta, Papici, Marusca, Riscau, Roman, Ardelean)fiinte ce i-au cazut cu tronc sau fata de care avea obligatii, transformand administratia locala si judeteana in camarila sa. Oare pe cine sa fi plagiat Adrian Stef in acest caz?

 3. spectator Răspunde

  probabil deranjeaza succesul simpozionului si in special personalitatile care au dat curs invitatiei organizatorului!
  vulturica crede ca daca el stie “sa lucreaza” numai din bani publici si altii procedeaza la fel doar ca el nu cunoaste careienii adevarati care sttiu sa faca manifestari din patriotism local.inca nu e timpul pierdut sa invete pacat numai ca senatorul valer marian a zis ca ii retrage sprijinul politic dar poate asa va avea timp sa studieze si regulile de exprimare ca la cate greseli sunt in cele spuse la conferinta de presa……oare pe ce criterii a fost pus acolo????

 4. Radu Răspunde

  Vrem capul lui Motoc! Stef isi face jocul asa cum are chef. Il doare in varful… de poetul nepereche, Vulturescu. Pentru ele important ca el sa marcheze succes dupa succes, fapt pentru care el calca si pe cadavre.Nu e un om cu inima, cum pozeaza!Nu e sensibil la problemele cetatenesti!Ii pasa doar de le! E un egocentric cum n-am mai intalnit!

 5. Codrin Răspunde

  Stef e Dumnezeul judetului! Singura valoare ce o apreciaza el e supunerea. Toti sa-i fie sluga! Se pare ca Vulturescu nu a acceptat acest statut!Spre seosebire de altii PoetulVulturescuare coloana vertebrala, nu se comporta ca si cateii din jurul lui Stef!

 6. Satmarean Răspunde

  A fost si Brigitta Bry la Carei, la simpozion? Ca la ultima sedinta a Consiliului Judetean si-a urmarit …,fara nicio jena, din apropiere, lucru ce s-a vazut si la TV.

 7. Hopa - Mitica Răspunde

  deci Vulturescu a fost membru de partid deci in UFD in 2000 deci cel putin…
  deci Stef l-a plagiat pe Vulturescu deci Vida Gheza s-a nascut acum 100 de ani si numai Vulturescu stia treaba asta deci a fost iedea lui deci Stef l-a plagiat…
  deci de Craciun el i-a deci spus primarului “pe nicari ca Vida Gheza” sa puna in valoare monumentul deci monumentul a fost pus in valoare cu chicioasele beculete deci nu a fost profanat…
  si cand vedem si ce rezultate are asta si trupa lui la directia gresita a culturii din SM… Todut, Kiss, Dragan, etc ne vine sa strigam deci
  “Vultrurescu buhuhu/ ia-ti cultura si te du…” deci

 8. Satmarean Răspunde

  Era fain daca Stef l-ar fi plagiat pe Vida Gheza! Pentru inceput, ca exercitiu de antrenament, sa o o sculpteze pe madona de la Consiliu,apoi, pregatit fiind, sa-l imortalizeze pe poetul Vulturescu, accentuandu-i privirea agera, dupa care sa ridice la Carei un complex monumental in care , in centru, sa fie Excelenta Sa, Presedintele CJ, privind de sus la judetul pe care l-a pastorit cu turma-i de marionete, incepand cu iunie 2012.

 9. careian get beget Răspunde

  După război, mulţi viteji se arată!Manifestarea de la Carei a fost una cât se poate de firească. Aici trebuia sărbătorit Gheza Vida şi nu altundeva. Aici este Monumentul Ostaşului Român şi nu altundeva.Deşi monumentul a fost pur s simplu devastat inainte de marea sarbatoare, careienii au venit într-un numr atât de mare că i-au speriat până şi pe oficialităţile locale, care nu au avut bunul simţ să poarte însemnele statului român pe care îl reprezintă. Imnul de Stat al României a tunat din peste 300 de piepturi în Castelul Karolyi, ce nu s-a întâmplat poate niciodată în castelul proaspăt renovat pe bani europeni cu contribuţie a statului român şi “confiscat” de grupuri de turişti veniţi din Ungaria. (Poate agenţiile româneşti de turism nu au auzit încă de renovare şi de introducerea castelului în circuitul turistic). Sub acuzaţia de plagiat cred că se manifestă frustrarea orgolioasă a unui om care, probabil a vrut să-şi marcheze propria zi de naştere cu manufestările culturale dedicate unei personalităţi culturale cu care, fără supărare, nu se poate compara.

 10. reka Răspunde

  la carei au sosit jupanesele imola si juddith ca sa bage pe ascuns pliantele scrise de vulturica si publicate de informatia cu sprijinulk lui jeno de carei tocmai intre copertile cartilor poferite ca premiu!!! si ce sa vezi ca in pliante semneaza judith iar ditamai academicianul e trecut ca si judita adica marius porumb.jupanesele lui vulturica il omagiaza in brosura cu pricina pe paul erdos sub umbrela centenarului gheza vida..ce mai smecheroaice fetele lui vulturica !oare asta inca nu stie la el vorbeste romaneste corect… din ce bani face chefuri si parascovenii vulturica????

 11. emil Răspunde

  unde era plete-n vant cand primarul Kovacs isi permitea sa modifice proiectul marelui artist roman Gheza Vida si sa scoata dalele din jurul monumetului???cum a rectionat inafara de faptul ca isi face veacul in biroul de la carei de unde suge fonduri cu nemiluita???dar la craciun cand primaria carei maimutarea monumentul ostasului roman???ruSine mos batRAN SI SENIL!!!!
  mars din carei corcitura!

 12. Anonim Răspunde

  Poiata ăsta, vultur pleșuv cup plete numit DECI AȘA nici să vorbească românește nu știe ca lumea. Cum de l-au suportat sătmărenii atâta amar de ani ca sef kulturnik este cea mai mare mirare posibilă. Nu degeaba ultimul volum de versuri l-a născut într-o grotă. Păcat că i-au dat drumul de acolo. Un inchipuit, un agramat, un găunos plin de sine, un gogoman de primă clasă.
  La reciclare cu el, dar foarte repede!

 13. cocojumbo Răspunde

  vulturescu demisia! toata lumea demisia! ce aveti cu stef si brigheta si cu suita de angajati la consiliu judetean? nu are voie omul tinar si nelinistit sa se iubeascu sincer?

 14. televizor Răspunde

  In ce limba este discursul din ghilimele din articolul de mai sus? Nu poti sa crezi ca este adevarat!

 15. sinner Răspunde

  marieșhoria, și tu ești unul care se adapă de la conducta lui stef,felicia din odoreu

 16. vulturul_de_mare_cu_șarpele_în_gheare Răspunde

  Fratele meu alb și prost ca noaptea, Georgică tată, vultur fără de minte, dacă după înjurăturile și acuzele astea insalubre și totalilogice rostite azi atât de agramat la conferința de presă o să rămâi matale mai mult de 24 de ore în funcția aia de director, atunci Ștef și prefectul sunt niște pămpălăi de prima clasă.
  Hai zi cinstit, ai fost chiar beat mort nenicule?
  În orice caz, ți-ai dat foc la pălărie. Hasta la vista!

 17. careian get beget Răspunde

  deci …deci…un agramat care acum isi da arama pe fata. Domnule poet de nivel national, unde este respectul pentru limba romana? Sau v-ati enervat atat de rau incat ati uitat de regulile limbii romane pe care se pare ca ati invatat-o la seralul de la Poesis. Ori poate v-ati facut curaj cu apa gradata? Oricum un asemenea hal de limba romana il face de rusine si pe un elev de clasa I.
  In alta ordine de idei cum indraznesnti sa ne manjesti sarbatoarea? A fost un eveniment de inalta tinuta si asta te doare? Doare ca academicianul Marius Porumb a spus ca datorita insistentei doamnei Daniela Ciuta a avut loc acest eveniment si a fost inclus in calendarul cultural al Ministerului Culturii dedicat centenarului Gheza Vida alaturi de Baia Mare, Cluj Napoca, Bucuresti si Roma. Doare ca Felician Pop a declarat Careiul “Capitala culturala a judetului. De cat orgoliu trebuie sa fii stapanit ca sa spui ca ti-a fost plagiata ideea? O fi fost inregistrata la OSIM? Nimeni nu are internet acasa si nu poate da un search pe net ca toti suntem sub nivelul cultural al autorului “Grota si vorbele”. Adica vorbele spuse din grota cu reverberatiile de rigoare.

 18. vulturul_de_mare_cu_șarpele_în_gheare Răspunde

  Pop Silaghi Gheorghe (George Vulturescu), fă tată plângere penală împotriva lui Ștef și a prefectului pentru…obstrucționare, deci așa,….furt de idei, deci așa…., confiscare, deci așa,….plagiat, deci așa,…că mâine vor fura altceva. Fă-le plângere penală șoimule, că te pricepi la speța asta.

  http://www.observatorcultural.ro/Plingerea-penala-a-poetului-George-Vulturescu-impotriva-poetului-Dan-Giosu*articleID_450-articles_details.html

 19. clepsidra Răspunde

  nu numai ca nu cunoaste limba romana dar nu stie nici ce inseaman bun simt sau chibzuinta.
  la Carei e arhicunoscuta pretenia cu jeno si cu tiparitoru care aduce toata ziua mobile vechi la castel pe euroi grei…. pacat ca nu ati vazut multumirea si bucuria de pe fetele celor ce au asistat la simpozionul de vineri de la Carei! numai romanii pot face astfel de evenimente asa ca nu trebuie sa fie prea suparat corbu ce aspira la statut de vultur

  • careian get beget Răspunde

   care mobile vechi aduse la Carei? ca sunt toate niste imitatii ca si un ageamiu le recunoaste. Banii sunt grei , dar nu pentru mobile ci pentru anumite buzunare

   • opinie Răspunde

    am auzit ca si plianteleascunse in premiile copiilor au fost platite din bani publici dupa ce au fost tiparite la sollp….in pliant vulturescu a preluat articol al acad porumb fara acceptul acestuia si ii scrie numele la fel ca al lui judita de parca ar fi amandoi academicieni…pe fiul gheorghe vida l-au pacalit ca fac evenimentul impreuna cu familia ca sa le dea date…smechere judimolele

    • careian get beget Răspunde

     ba smecherii s-au laudat prin Carei ca ei ar fi fost primii care l-au contactat pe ginerele sculptorului si ca le-a fost furat pentru evenimentul de la Monumentul Ostasului Roman

 20. opinie Răspunde

  cand o sa reuseasca vultureasca sa faca reviste pe banii lui asa cum face daniela ciuta o sa poata vorbi si prostii/numai ca el e abonat la bani publici in timp ce inginerii ciuta isi sustin actiunile si activitatile culturale din fonduri proprii. e o deosebire totusi!inafara de cea a schingiuirii limbii romane de catre cel ce publica poezii..oare cine i le scrie?

 21. Vulturul Cu Plete Dalbe Răspunde

  Mostră de deșteptăciune. Păcat ca nu este intreaga conferință de presă. Ne mai distram si noi puțin.

  http://www.youtube.com/watch?v=r4dWMohQ0FI&feature=player_embedded

 22. Liberal Răspunde

  Da buboiul sa se sparga? Dati din casa?

 23. functionar Răspunde

  firele nevazute duc la jeno de carei deranjat de dezvaluirile consilierului ciuta legate de matrapazlacurile administratiei careiene.vezi reabilitare sediu de primarie cu milioane de euro pentru dominium sau reparatii de drumuri cu firma din pericei pe munti de bani sau firma din marghita marconst care renoveaza teatru policilinica sau scoate dale de la monument.de escapadele lui jeno la spital nici nu mai spun ca se supara erjike.cei care lucreaza in primaria carei au vazut prezenta constanta a pletosului disperat, la jeno in birou fortand boicotarea evenimentului din 1 martie.pana si pliantele publicate pe ascuns de primaria carei stau dovada celor de mai sus amintite.disperarea bat-o vina ca doar jeno simte cum fuge pamantul de sub picioare ,la ce datorii are si pentru care are poprire pe salar si la ce explicatii ar trebui sa dea de unde are fonduri pentru noua fabrica de mobila construita de la 0 din salar taiat.nu vedeti ca nu are nici macar o locuinta a sa si sta la copii?mare frica de fisc!

 24. functionar Răspunde

  am omis situatia cladirilor din Carei care intra sub incidenta directiei de patrimoniu si de care individul disperat nu scoate un cuvant sau despre MODIFICAREA proiectului Sculptorului Vida si a arhitectului Damboianu prin inlaturarea placilor de beton prevazute in proiectul initial al artistilor si despre care NU se SPUNE MINIC de cel care trebuie sa protejeze monumentele! si totul cu complicitatea lui jeno amicul de pahar!

 25. ioan Răspunde

  schimba-l stef pe vulturescu si pune-o pe briggita in locul lui.esti penibil nene stef,macar tine-ti amanta acasa daca tot nu-ti ajunge nevasta,nu face din ea ce a facut ceausescu din elene.cam asa se comporta cucoana prin palat.oare doamna ta stie de ea?oricum garantat o sa afle.daca nu cumva ..sti tu.poate e mai linistita ca te culci cu briggi decat sa te prinda cu pop felician.

 26. Negoitescu Răspunde

  George Vulturescu-un pasionat al sexului interceptat

  Se pare că acest Georgică , fost turnător la securitate în complicitate cu Claudina , semnalat în “Dosarul” lui Radu Ulmeanu ca sursa “S3”, a sustras de prin rapoartele furnizate de securista-i mireasă date cu care să-i șantajeze pe cei care vor dezvălui ce se ascunde sub masca sa de mare magnat. Pe Viorel Rogoz îl denunță că a încălcat idealurile socialiste făcându-i propriei sale directoare un dureros penis captiv. Pe Felician Pop, că nu s-a orientat și el, marital, spre o zdravănă securistă, pe Adrian Ștef că se ține de amantlâcuri s.a.m.d. L-aș sfătui ca, în loc să țină condica vieților intime, să se apuce mai cu folos de-nvățat. Și urgența nr.1 să-i fie gramatica. În “Gazeta de N-V.”, de astăzi , 5 martie, trufașul Vulturescu îl beștelește pe președintele Ștef că îi obstrucționează pe “directorii de cultură de a conlucra împreună”. Numai că “a conlucra împreună” e un pleonasm. Știu și copiii din Tireac. Dumnealui încă n-a aflat că a “con-lucra” înseamnă “a lucra împreună”. Unii îl laudă pe marele poet-director de cultură că ar avea ascunsă prin geantă și o teză de doctorat. Păi… ce doctor o fi ăla care se adeverește un jalnic incult, un agramat?

 27. Cornel Răspunde

  Stie cineva unde este localitatea Tireac?
  Aia unde toti copii sunt inteligenti… ca Negoitescu

 28. Ionel Mesaros Răspunde

  Nu mi-a placut niciodata Vulturescu,nici cum scrie si nici cum arata. Ma simt obligat de propria constiinta sa fiu avocatul lui Adrian Stef.
  Il cunosc pe Adrian de vreo 5 ani,timp in care mi-am facut o parere despre el, care nu poate fi influientata de acuzele poetului nepereche, George Vulturescu.
  Desi in ultimul an l-am intalnit foarte putin pe presedintele Consiliului Judetean, cred ca ultima data de Ziua Armatei, sunt sigur ca el incearca sa faca lucruri bune pentru Satu Mare. Nu stiu daca va reusi, e greu de anticipat acest lucru,nu totul depinde de el, insa stiu ca are un model demn de urmat in perioada interbelica, cand administratia satmareana s-a remarcat in mod deosebit, lucru reflectat de activitatea Cercului de Studii al PNL din perioada interbelica. Avand acest model,Adrian Stef nu poate fi acuzat de plagiat! Mai mult, presedintele Consiliului Judetean, isi doeste sa lase ceva in urma sa,obiective pe care satmarenii sa le retina ca fiind opera administratiei USL si ,implicit, opera sa!

 29. George Răspunde

  Presa din Sătmar vuiește de conferințe de presă referitoare la scandalul culturii sătmărene.

  Este ăsta un mare scandal? Este scandalul culturii sătmărene?

  Da dom’le, este, mai ales fiindcă a ieșit la iveală clar marele rahat vulturesc lipsit de caracter, bun simț și merite, poetul găunos și lăudăros ce era cocoțat în vîrful ei. Prietenul bun al primașului Kovács Jenöke din Carei.

  Dar, principalul vinovat de toată tărășenia asta stă blând în banca lui, cu capul la cutie și își râde în barbă, râde de toți fraierii care se luptă acum în ringul cultural sătmărean. În prostia lui machiavelică, primașul Jenöke a reușit să-i asmută unul împotriva altuia pe românii șefi kulturnici sătmăreni.

  Principatul vinovat, cel care a pus paiele pe foc, cel care a generat întreg scandalul este de fapt primarul municipiului Carei, distinsul Eugen Kovács Jenöke bácsi.

  Cu mintea lui îngustă, a dat ordin ciracilor săi de la spații verzi și unei firme prietene de prin Marghita, cu o saptămână înaintea centenarului Vida Gheza de la Carei, să scurme, să sape, să scoată dalele – cică să înfrumusețeze – terenul din jurul Monumentului Ostașului Român din Carei. Sfidând astfel, și fără nici o jenă sau rușine, întreaga populație de origine română din Carei.

  Facându-i pe toți oaspeții de seamă ce au participat apoi la evenimentul din ziua de 1 martie să-și înmoaie pantofii în clisă.

  Chestia asta i-a enervat cumplit pe senatorul Valer Marian și pe Adrian Ștef, președintele consiliului județean Satu Mare, care n-au ezitat apoi să-l pleznească în public pe primaș în timpul simpozionului ce a avut loc la Castelul Károlyi. Valer Marian i-a spus de-a dreptul primarului că “e pe nicăieri” parafrazându-l pe Vida Gheza.

  Deci, cu toate victimele colaterale ale scandalului major, cu tot scandalul în floare al culturii sătmărene, cu inevitabila schimbare din funcția de director a lui George Vulturescu, să nu-l uităm nicicând pe principalul vinovat, pe capul răutăților, pe primașul de Carei ce n-are de fapt nici stofă managerială, nici minte în căpățână, dar nici bun simț, pe individul numit Eugen Kovács Jenö.

  Ăsta este individul care merită ca asupra capului sau să se abată 90% din totalul înjurăturilor. Restul de 10% să se abată peste capul vulturesc cu pletele dalbe.

  • Ionel Mesaros Răspunde

   Necunoscute sunt Căile Domnului! De nu era acest scandal, poetul nepereche al Sătmarului, George Vulturescu, ar fi rămas în ochii unor concetăţeni ca un truditor pe altarul culturii, iar imaginea sa reală, izvorâtă dintr-un egoism de neînţeles, ar fi rămas în umbră.
   Până la urmă, fiecare plătim pentru greşelile noastre, dacă nu aici,pe pământ, dincolo,în Ceruri!
   Modul în care Felician Pop a argumentat eratele lui Vulturescu este unul explicit, cu lux de amănunte, realizând o analiză exhaustivă a scandalului. La fel ca George,directorul Pop a punctat perfect coordonatele disputei.
   Folosirea primarului de Carei şi a altor indivizi din jurul lui Vulturescu denotă premeditare, o pregătire atentă a loviturilor, o direcţionare exactă a acestora, fiind cu dedicaţie nesemnată pentru Adrian Ştef şi Felician Pop, probabil, deranjat de faptul că realizările culturale din Satu Mare se datorează cu preponderenţă în ultimii ani celor doi.

 30. Viorel Rogoz Răspunde

  Cazul George Vulturescu

  Viorel Rogoz

  a zis pe data de 21 October, 2013:

  Un cuplu de securisti pe care C.N.S.A.S-ul nu mi l-a deconspirat prompt. Se numesc George Vulturescu (in acte Gheorghe Pop-Silaghi) si Claudia Vulturescu (colonela de Securitate). A cerut si Uniunea Scriitorilor, oficial, sa se comunice care este identitatea delatorului “S3”. L-am descoperit cu oroare in Dosarul de Urmarire Informativa, criptat ‘Poetul”, deschis de Securitate poetului Radu Ulmeanu. Prieteni ai turnatorului , pe care l-am idenificat ca sursa “S3’-(Vulturescu!), mi-au cerut să justific afirmațiile în legătură cu activitatea securistică a familiei Vulturescu. Aduc câteva detalii (nu toate!), reproducând dialogul cu Radu Cenan, pe care l-am purtat pe blogul unui distins intelectual, Liviu Ioan Stoiciu.

  Radu Cenan
  aprilie 23rd, 2011 at 12:35
  Am citit şi eu dezvălurile din “Acolada”, referitoare la sotia lui Vulturescu. Femeia e insa mai respectabilă decât liota de turnători devoalată recent, iar Vulturescu e chiar un poet autentic, un excelent director de revistă şi un om de onoare. Să nu exagerăm, domnilor!

  Viorel Rogoz
  aprilie 26th, 2011 at 14:09
  Claudia Vulturescu a lucrat la Departamentul “S”(sef col.Mircea Irimia, cu indicativul “S1″) unde i-au facut de petrecanie profesorului Ioan Ternaru (dupa o suita de anchete, intr-o zi, l-au ridicat pe OM de acasa si l-au dus…E dus si azi…Era in 1984. De l-ar fi lasat printre cei vii, avea timp suficient sa se intoarca. Doar ca DRUMUL SPRE UNITATEA DOAMNEI VULTURESCU A FOST UNUL FĂR’ DE INTOARCERE. Onorabilă doamnă, doamna asta Vulturescu, nu-i asa , Radu Cenan?)
  Deci, doamna Vulturescu a avut, in indicativ un « S ». Iar, in dosarul lui Radu Ulmeanu, apare ca turnator « S3 ». Acesta a fost utilizat cu aprobarea sefului Securitatii. Ori, se stie, membrii familiilor de securist erau folositi doar cu aprobarea comandantului. Aici, e dator George Vulturescu sa faca lumina. Ar putea si el sa-si puna cenusa in cap si sa spuna, ca altii, ca asa au fost vremurile. Prietenii, oricum, l-au iertat. Din moment ce fac interventii sa nu-i mai pun numele in « Acolada ».

  • Radu Cenan
  aprilie 26th, 2011 at 14:47
  Cat i-am cunoscut eu, familia Vulturescu e una onorabila. Ca om de cultura G. Vulturescu e un poet stralucit, care tine in viata o publicatie excelenta, Poesis. Ca e sapat pe plan local de tot soiul de invidiosi, asta nu e decat ceva traditional spiritului mioritic. Domnul Rogoz ca oenolog si folckorist ar trebui sa stie mai bine povestea cu cei trei pacurarei.

  • Viorel Rogoz
  aprilie 26th, 2011 at 20:24
  O stiu si cu cei doi Vulturei…Mie cel mai mult imi place poetul cand tine discursuri publice…”Asa deci”…”nu-i asa?” …”asa “…Discutăm altundeva. Eu sunt unul dintre cei care l-au sustinut pe fostul culturnic-metodist, in ’90, la atestarea pe post, cand fostul meu coleg Corneliu Balla a pus problema eliminarii sotului de Securistă din Sistem (“Sistemul Culturii!”). “Poesisul” a fost argumentul forte pe care l-am adus atunci. Numai ca, intre timp, am descoperit dosarele de la CNSAS, CEALALTA FATA A FAMILIEI PE CARE Dv. O CONSIDERATI “una onorabila”. Am descoperit ca, in Institutia ONORABILEI DOAMNE VULTURESCU , profesorul osan, autor de scrisori impotriva lui Ceausescu, pe nume Ternaru, a fost adus la Biroul “S”, (“onorabilul” loc de munca al aceleiasi doamne), intr-o noapte a anului 1984, cu ajutorul patriotilor de acolo, și incă nu s-a intors la copii si la nevasta. S-o fi inaltat la Ceruri…Pentru astfel de fapte minunate, propun ca onorabilei doamne sa i se ridice o statuie.. Iti sugerez sa initiezi in acest sens o colecta publica..Mai sunt oameni ca dumneata care vor fi onorati s-o transpuna, pe admirabila ofitera, in bronz, marmura sau granit… Iti mai recomand, asta numai dumitale care esti un admirator al poetului, sa citesti Acolada nr. 4 / 2011 (vezi. pag.20-21 : “George Vulturescu-un voluptuos al penisului captiv”.Vei vedea cât de Sus poate coborî un mic geniu care, vorba dumitale, “strălucește” în literatură..Cred ca Manolescu nu mai doarme noptile de necaz că a omis să-i dedice un capitol în a sa “Istorie…”.) P.S.- Cu invidia n-am niciun fel de raporturi. Am plecat la Baia-Mare in clipa cand au venit la cârmă tot felul de fesenisti, peremistiti, peuneristi. In ciuda faptului ca m-au inaintat in inaltul grad de director peste întreaga “Cultură”( fara sa-mi ceara consimtamantul!). Am lasat onorabila functie fostilor activisti…Desi, sub ministeriatul Plesu-Andor, initiasem cateva proiecte… De anvergură…

  Viorel Rogoz
  Un P.S- in « Acolada », nr. 5 / 2011, referitor la apararea cuplului Vulturescu : Un oarecare LASZLO ALEXANDRU, ale cărui conferinte ştiintifice (vezi festivalul ≪FIRE DE TORT!≫) sunt foarte apreciate de minerii din Rodna (după cum am aflat in timp ce derulam o anchetă etnologică de teren), intervine, pe internet, cu o filipică ambiguă, dar care se vrea o caldă strangere de mană, duioasă imbărbătare adusă Familiei Vulturescu, aflată in grea suferintă, după ce partea bărbătească a insolitului melanj mitoman şi-a adjudecat titlul de Pinocchio – prin inventarea unui dezonorant penis captiv cu a cărui demantelare, in ultima vreme, poetul născut pe aliniamentul mitic Nord-Vest —> Nord-Est (secondat de securista lui colonelă) s-a afirmat. Iată-l pe vanătorul de sconcşi, amirosind pestilentele desfundate, in editie princeps, de revista „POESIS”: ≪P.S. Nu lipsesc miasmele de latrină din această revistă impodobită ca pomul de Crăciun.
  Un oarecare Viorel Rogoz işi intitulează „dezvăluirile” despre un poet concitadin şi sotia acestuia: George Vulturescu – un voluptuos al penisului captiv (p. 20-21). Cine zice – aşa să i se-arate!≫ (vedeti, dacă mai apucati şi dacă vă descurcati, revista crepusculară „Tribuna”, in editie populară online!). E de mirare că a-vidul de publicitate Laszlo işi incheie maledictia cu o anatemă prevestitoare: „Cine zice – aşa să i se-arate!” Păi, George Vulturescu zice, intr-un „J’ACCUSE!” furibund in urma căruia a ieşit cu revista pătată. Şi nici obrazul, atat cat mai are, nu mai exprimă o figură intrutotul imaculată… Aşteptăm siderati deconspirarea de către C.N.S.A.S. a sursei S3 din D.U.I.«POETUL», o bubă malignizată, pritocită de Institutia Răufamată a securistei-sotii, unui fioros duşman al Poporului:Radu Ulmeanu

 31. viorel rogoz Răspunde

  Monica Popescu spune:
  26 octombrie 2013 la 14:50

  Eu Monica Popescu recunosc ca am turnat. Nu puteam suporta inpertinenti ce incalcau politica partidului. Si astazi sunt pedepsiti cei care au criticat Psd-ul sau alte formatiuni. Pe Valer Marian l-au dat afara pentru ca nu a fost de acord cu Ponta si l-a tradat. Eu l-am raportat pe Viorel Rogoz si am pus si elevii pe urmele lui. Am adunat un material valoros. L-am intocmit in interesul tarii si a poporului. Sotul meu era secretar de partid. Era normal sa fiu vigilenta. Acum, dupa ce partidul a fost inlaturat , sotul a trecut la altul tot atat de uman casi pcr-ul. E vorba de Partidul Socialist al Munci. Noi muncim si azi. Eu am fost promovata in post important. Meritele acelora care au informat sunt recunoscute si astazi. Statul nostru ii apara pe cei care au fost si sunt adevarati patrioti

  • ciorescu Răspunde

   Vulturescu mai este șef la Cultură? Și mai vorbiti despre Europa si Schengen iar voi nu va dezbarati de un securiist toxic?

  • Viorel Rogoz Răspunde

   Retrag cele spuse de mai sus, recunosc ca am fost constrans de anumite datorii fata de cateva persoane sus puse (sau cel putin ei cred ca sunt), in plus am continuat si am luat bani pentru a denigra alte persoane prin comentarii pe internet.

   Viorel Rogoz

 32. ternar Răspunde

  Cu ciuma Securității în fruntea culturii sătmărene nu putem spera la nimic bun. S3 da-ti demisia dacă mai ai un gram de onoare! Încă nu este vremea ca Vulturescu sa-si ia zborul de la etajul unsprezece? Nu vom scăpa niciodată de securistul ăsta odios?

 33. profesor ucis Răspunde

  Jos Vulturescu! Dacă autoritățile nu pot sau nu doresc sa-l dea jos, poate că ar fi timpul să ieșim în stradă și să protestam împotriva acestei cumplite relicve securiste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Bugetul inițial al judeţului Satu Mare pentru 2013 este de 275 milioane lei

Directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că judeţului...

Închide