Ultima actualizare: ieri, 21:53
Consiliul Local Satu Mare
Locale

Bugetul municipiului Satu Mare, amânat pentru ultima zi

Consiliul Local Satu MareAprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli a municipiului Satu Mare pentru anul 2013 a fost amânată în cadrul şedinţei Consiliului Local de astăzi, subiectul urmând să fie reluat la termenul limită de aprobare, 9 aprilie.

Încă înainte de începerea şedinţei s-a putut observa că USL nu va aduna suficiente voturi pentru a trece proiectul, astfel că viceprimarul Marcela Papici a anunţat retragerea acestuia de pe ordinea de zi. USL avea nevoie de 12 voturi şi sunt doar 11 consilieri social-democraţi, după ce liberalul Ioan Ardelean a demisionat din consiliu, sperând să ocupe funcția de director al Direcției pentru Tineret și Sport, iar în locul său nu a fost validat alt liberal. În consiliu mai sunt 9 reprezentanţi UDMR, care au anunţat că se abţin de la vot, şi doi ai PDL, aceştia din urmă absentând de la şedinţă.

Ţinând cont că suntem în termenul de 45 de zile pentru aprobarea bugetului şi ţinând cont de ultimele rectificări pe care le-am adus bugetului, am considerat de cuviinţă că acordându-ne alte două zile vom putea să supunem votului un proiect de buget mult mai bine fundamentat“, a declarat Marcela Papici.

Primarul Dorel Coica a afirmat că vinovaţi de această situaţie sunt consilierii PDL, care s-ar fi putut prezenta la şedinţă şi să voteze bugetul municipiului Satu Mare, pentru buna funcţionare a instituţiilor.

Cei de la PDL au primit o comandă politică să nu vină şi din cauza lor nu se poate trece bugetul. Să înţeleagă şi populaţia, în special cei care i-au ales consilieri, că nu-i reprezintă. Deci, bugetul netrecut prin Consiliul Local înseamnă învăţământ fără bani, profesorii să mai aştepte salariile şi alte instituţii subordonate nu pot să lucreze, mulţumită consilierilor PDL. Populaţia să le transmită salutări, şi îi rugăm pe profesori să meargă la dânşii şi să-i convingă să vină la următoarea şedinţă să voteze bugetul, că altfel învăţământul rămâne în aer”, a declarat Dorel Coica.

 

consiliu local satu mare (16)

 

Primarul totuşi speră ca la viitoarea şedinţă consilierul PDL Nicolae Şuta să se prezinte şi să voteze pentru buget.

D-l Nicolae Şuta a fost corect şi a votat corect pentru populaţie, celălalt consilier al lor (Cosmin Raţiu – n.r.) votează pentru UDMR, deci este al 10-lea consilier UDMR”, a precizat primarul.

La rândul său, consilierul Maskulik a afirmat că oricum bugetul nu ar fi trecut întrucât USL nu ar fi adunat suficiente voturi, şi prin urmare a fost retras de pe ordinea de zi.

Sunt puncte pe care nu le putem accepta în această formă. Oricum azi bugetul nu putea fi votat, trebuiau 12 voturi, cei de la USL erau 11, noi am declarat că ne vom abţine de la vot. Nu putem fi împotrivă, pentru că oraşul trebuie să funcţioneze, dar, fiind în opoziţie, aceasta este singura noastră armă“, a declarat Maskulik.

Aspectele semnalate de consilierii UDMR au fost făcute publice printr-un comunicat de presă.

 Bugetul municipiului Satu Mare va fi supus spre aprobare în şedinţa programată luni, 8 aprilie.

32 comentarii

 1. nu e adevarat Răspunde

  Minciuna curata ce zice Doctorul Coica! Salariul profesorilor este asigurat din cotele defalcate din TVA, până la aprobarea bugetului se pot efectua viramentele de salariile profesorilor pe baza bugetului provizoriu !!!

  Este foarte corect ce au facut Udmristii si Pdlistii. Sa terminam odata cu minciunile si vrajelile electorale!

  • Vasile Răspunde

   Cati bani a platit Coica la Florisal de cand e primar?
   Cati bani a platit Coica la Tehnic Asist de cand e primar?
   Numa la astea doua sa-mi raspunzi excrocule.

   • nu e adevarat Răspunde

    La Florisal au încercat ceva negocieri, şi prin tăierea taxei speciale dar până acum singurul rezultat este că au întârzieri la plata facturilor.O informaţie importantă: socrul lui Sile Puscas este Ioan Rus, fost ministru de interne, “practic” un sef al doctorului.Dacă vrea să fie preşedinte PSD din judeţ, va trebui să lasă mai moale cu Florisalul. Cică sunt 7 firme interesate de salubrizare. Acelaşi vrăjeală ca “vrem 5 ani garanţie la drumuri” vedeţi ce s-a întâmplat. Nimic.

    Tehnic Assist şi Construcţii Drumuri: foarte mulţi bani se plătesc, şi o calitate execrabilă a lucrărilor. Interesant, în nici un material de presă nu se discută că asfaltările din noiembrie de pe piata Titulescu au fost făcute din banii pentru 2013, chiar un om de la firma Constructii Drumuri mi-a zis!!! Iar acum, Stelică Pop vine cu facturica de aproape un milion de euro!

 2. Oltean Borit si Chel Răspunde

  COIca , oltean de …ce esti! De ce dai vina pe altii cand tu esti cu rahat la gura???? Nu ai fost in stare impreuna cu ceilalti impotenti intelectual din USL sa pregatiti un buget corect pentru satmareni!!! Habar nu aveti cum trebuie condus acest municipiu!!! Ati castigat alegerile prin lozinci, spectacole si fasole , dar nu sunteti competenti!!!! La groapa de gunoi cu voi, haimanalelor!!!! HUUUOOOO USL!!!!

 3. Claudiu Răspunde

  Pentru incompetenta voastra,stimabili uselisti,nu dati vina pe PDL!

 4. Dan Răspunde

  Liberalilor, puneti-l pe Babut, doar e mereu prezent cind e vorba de poze cu eminentele Primariei, si asa l-ati recompensat prea putin, oferindu-i, fara concurs, functia de administrator public si presedentia clubului Olimpia!

 5. Satmarean Răspunde

  Foarte bine!! Sa nici nu voteze nimeni acest buget! Cum sa tai bugetul de la asistentii sociali si sa le dai la Olimpia? Cum sa aloci bani DOAR drumului spre Satmarel, nealocand alte sume pentru arterele principale din oras? Oare cum se vor izola sutele de blocuri din DOAR 1000 de lei alocati din bugetul pe 2013??? Oare cum se va incepe lucrarea la fostul Cinema Popular din DOAR 1000 de lei alocati? Oare cum se va continua lucrarea la drumul de ocolire care ar ajuta socaterea masinilor de mare tonaj din zona Baritiu, Lacramioarei, Aurel Vlaicu daca pentru acest drum s-a alocat doar 40% din total de suma necesara?? Cine poate vota cu mana pe inima acest buget, este un cretin si trebuia ca a doua zi sa dispara din oras! Satmareni trezireee!!

  • Nicu Răspunde

   Astia mint precum respira! Ne-au dus cu zaharelul odata, dar s-a terminat! I-am vazut cit sint de parolisti si de pregatiti! Si mai vorbeau de echipa de profesionisti in echipa USL! Vai de capu lor!

 6. cetatean satmarean Răspunde

  Mizerabili sunt USL-istii! Nu le e rusine in ce stare sunt soselele din Satmar!!!!! Coica chiar nu ti-e rusine sa nu gandesti un buget prin care sa faceti drumurile astea nenorocite!!! Nu-i nimic ca nu va vota niciun satmarean responsabil PSD sau PNL la urmatoarele alegeri locale!!! V-ati facut de rasul satmarenilor , neputinciosilor!!! Vreti doar capital electoral, dar nu va duce capul sa faceti ceva pentru acest oras!!! Rusine voua!!!!

 7. Coica el nu mai gasesti Răspunde

  E fulminant rationamentul tau Coiuc!Ce te faceai daca cei doi consilieri PDL veneau sa-si reprezinte votantii dar se abtineau sau votau impotriva?Ups,iti pica porcaria de buget!Judecand dupa aparente se pare ca nici cu busola nu gasesti un neuron in tigva-ti cheala si transpirata,dar stim ca nu esti prost,astfel concluzionam ca minciuna si nesimtirea pentru tine au devenit o stare normala lucru cu mult mai nociv decat daca erai prost,si-atat.Un singur lucru trebuie insa sa-ti pun in vedere ,daca vei dovedi ca esti un primar mai slab decat Gyula,lucru initial de neinchipuit, satmarenii te vor calca in picioare la propriu.Deja ne-ai spoliat cu 16% mai mult si ne-ai oferit zero barat ,i-a aminte.

 8. Dorel Răspunde

  Coica esti o catastrofa pentru orasul nostru! Mult mai slab decit Iuliu Ilyes! Ai o echipa de tot rahatul. Un administrator public de doi bani, incompetent si lenes! Nu am nicio asteptare de la administratia Coica, in afara de aceea de a pleca!!!

 9. Raptorsm Răspunde

  Domnule primar prima sarcina a dumitale pentru LUNI 8.04. 2013 dimineață este să-ți dai demisia cu toată echipa de ,, profesioniști” și părăsiți orașul până se poate 🙂 pe drumurile noastre din oraș

 10. dan Răspunde

  ideea ar fi, ca daca tot fura si devalizeaza, s-o faca cu votul majoritatii! Sa fie partasi toti, nu? Vor unanimitate, comunistii hoti!

 11. Satmarean Răspunde

  DEMISIA Coica, Stef, Roca, Govor, Papici ,Babut si toti incompentii din fruntea deconcentratelor! V-ati batut joc destul de satmareni! I-ati mintit destul! In afara de petreceri facute pe banii publici ,n-ati facut nimic pentru satmareni! Rusine administratiei Coica si Stef! Halal de uselisti!

 12. Coiotul Răspunde

  COICA & co. va pute lucrul!!!! Nu sunteti in stare de nimic!!! Da-ti demisia si tu ca si CHE GUEVARA ( Valer Marian ). Sunteti din acelasi aluat otravit!!! Du-te in Oltenia ca poate acolo ai trecere, putoare ordinara!!! Ardelenii sunt oameni harnici , nu gunoaie ca tine!!!

 13. mihai Răspunde

  da, chiar , cat din acest buget e pentru Florisal si Tehnic Assist?? De altfel, vreti acum sa ne aburiti pe satmarenii naivi care v-am votat , anorand niste promisiuni electorale, irealizabile! pacat ca la timpul potrivit nu am inteles asta!Bani sunt doar pentru clientela si anumite drumuri, pentru cei peste 6o de angajati noi pe care i-ati recompensat pentru activitatea din campanie! 60 de taietori de frunza la caini!

 14. focker Răspunde

  Băi fazani sătmăreni, votanți usl, acum vreți drumuri reparate, blocuri izolate, vă dă moș Coica în continuare mandinga și fasole la toți!!

 15. culio Răspunde

  VREM mici, manele, mandinga, sarmale 🙂

 16. Ion de la Sadova Răspunde

  Intrebari pentru Valer Marian:

  1 ce s-a intamplat cu cele 500.000.000.000 datorii la buget ale amicului Govor?
  2. aveti vreo contributie la prescrierea faptelor dlui govor?
  3. ati facut interventii pe langa procuror de caz?
  4. cunoasteti averea pe persoane interpuse ale lui govor? si la cat se ridica?
  5. recent ati facut trafic de influenta la inalti functionari pentru schimbarea anumitor directori?
  6. impreuna cu prefectul sunati in fiecare zi la bucuresti ptr schimbarea anumitor oameni?
  7. este adevarat ca l-ati implicat si pe relu fenechiu?
  8. este adevarat ca ati intervenit ptr angajarea anuitor persoane la anumite institutii?

  asta nu este tot.

 17. Ion de la Sadova Răspunde

  Adrian Stef a facut ….; Briggite de la Consiliul Judetean!

 18. Ion de la Sadova Răspunde

  Vad ca ne-am unit multi contra por..lor care ne conduc (USL)! Poate ne unim, iesim in strada si reusim sa ii dam jos de pe scaunele caldute!
  USL este in moarte clinica! In scurt timp sa va anunta ruperea aliantei!

 19. xtreme Răspunde

  Coica, Ilyes, doi incompetenti care au evaporat banii satmarenilor ! Toti raspund politic si pleaca capul in fata sefilor lor adevarati.
  Iar cei care comenteaza despre suma alocata drumului spre Satmarel, nu le doresc decat sa faca o plimbarica cu masina proprie sau cu autobuzul pana in Satmarel iar apoi sa isi de-a cu parerea despre acest cartier in care nu s-a facut nimic de la revolutie incoace.

 20. xtreme Răspunde

  USl, PDL, UDMR = aceasi mizerie !
  Banii si puterea sunt stapanii lor, bunul mers al societatii nu ii intereseaza.

 21. s.m. Răspunde

  realizare USL in satu mare!! un mare zerooo!! gropi astupate in drumuri cu nisip si pietris ca la tara! welcome in evul mediu! bravo coiule,bravo usl si bravo pentru toti cei care l-au votat pe acest cretin.

 22. Bella Răspunde

  Ei ar vea dar nu-i ajuta… OPOZITIA!!! Voi va vedeti cat sunteti de … PENIBILI???

 23. stefan Răspunde

  Salariul profesorilor este asigurat din cotele defalcate din TVA, până la aprobarea bugetului se pot efectua viramentele de salariile profesorilor pe baza bugetului provizoriu !!!

  Este foarte corect ce au facut Udmristii si Pdlistii. Sa terminam odata cu minciunile si vrajelile electorale!!
  Daca nu esti partas la furtisagurile lor azmut poporul pe tine! Nu profesorii vor ramane fara bani , ci eventual, clientele voastra politica, firmele voastre care au conctracte cu Consiliul sau cu Primaria! Pe cine mai prostesti, miticule?

 24. Simon Răspunde

  Aveam pretentii de la un medic primar,ajuns primar! Deocamdata, Coica si echipa sa fantastica, de profesionisti,Roca, Papici, Babut, este incapabil sa gestioneze corespunzator problemele orasului. Marea lui greseala e ca s-a inconjurat de oameni incompetenti si lenesi,unii impusi de fratele sau de cruce,Stef…

 25. Bella Răspunde

  V-a votat prostimea, v-a dat majoritate, si tot impotenti sunteti. Totusi, ca sa nu mor proasta, ce se va intampla in ipoteza ca nu se voteaza bugetul in cele 45 de zile? Ramane cel de anul trecut?

  • Eugen Răspunde

   Legea bugetului nu prevede expres deoarece este aproape IMPOSIBIL ca un oras sa fie asa de prost gestionat, ca bugetul sa fie dezbatut in ultima zi.

   In principiu se merge pe regula 1/12 dar dacă in termen nu este adoptat un buget, statul poate refuza alocarea cotelor defalcate din TVA, de exemplu. Asta e primul an când se întâmplă în Satu Mare asemenea gafă.

   Pentru evitarea acestei situaţii jenante trebuia să fie acest buget gata din primele luni ale anului (ian-feb) ca după publicarea bugetului national să înceapă dezbaterile.

   Numai că echipa profesionistă a doctorului nu are habar despre administratie, se pricep insa la conferinte de presa, premierea sportivilor no-name, si bineinteles ca se ocupa cu mutarea rudenimii in functii importante.

   Eugen.

   • Bella Răspunde

    In consecinta, sunt la mana opozitiei. Probabil weekend-ul asta se negociaza un post de viceprimar sau se rediscuta bugetul? Nu de alta, dar pe Ratiu nu-l vad langa USL, iar UDMR-ul nu da nimic gratis.

 26. max Răspunde

  au fost prea ocupati sa citeasca …povesti copiilor! va dati seama cu ce se ocupa inconstientiiSa isi faca campanie electorala, ei sunt inca in campanie! astia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.