Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

CSM Satu Mare debutează cu dreptul în lupta pentru locul III

csm satu mare - csu alba iulia (15)CSM Satu Mare a câștigat astăzi primul meci din seria cu CSU Alba Iulia, în lupta pentru locul III a Ligii Naționale de baschet feminin, disputat astăzi pe teren propriu, în sala LPS, scor final 72-69 (26-17, 14-14, 15-18, 17-20).

Jucătoarele antrenate de Dan Fleșeriu încep foarte bine partida, Whittington este cea care deschide scorul. De altfel sătmărencele controlează primul sfert fără nicio problemă, la finalul căruia, ecartul era de 9 puncte, scor 26-17.

Kovacevic reușește să înscrie primele puncte ale actului secund. Jucătoarele CSM se distanțează în minutul 7 al sfertului, la 14 puncte diferență, scor 39-25, însă până la pauză, adversarele reduc din avantaj.

După revenirea de la vestiare, adversarele intră mai motivate, reușind să revină în joc, apropiindu-se la doar patru puncte diferență, prin sătmăreanca Eniko Tarța, care înscrie de la distanță, moment în care antrenorul Dan Fleșeriu cere time out.

Cu toate că au condus cap coadă toată partida, sătmărencele fac un joc mai slab pe final, permițând adversarelor din Alba Iulia să se apropie doar la câteva puncte distanță. Susținute de public, elevele lui Fleșeriu gestionează bine finalul de meci, la finalul căruia reușesc să se impună cu scorul de 72-69. Albaiuliencele au un ultim zvâc pe ultimele secunde de joc, când Thompson înscrie de 3p, însă nu mai au suficient timp să răstoarne situația.

Cea mai eficientă jucătoare a fost Shanika Freeman introdusă cu toate că are probleme de sănătate, cu 22 de puncte de eficiență, reușind să înscrie în multe momente critice pentru CSM Satu Mare. Următorul meci se va disputa vineri, 3 mai, la Alba Iulia, iar dacă va fi nevoie, partida decisivă se va juca pe 7 mai, la Satu Mare.

Antrenorul CSM Satu Mare, Dan Fleşeriu, a declarat că este greu pentru jucătoare să își revină după înfrângerea cu ICIM Arad, având în vedere că echipa a avut ca obiectiv câștigarea campionatului.

 “Faptul că prima repriză am jucat bine mă bucură şi îmi dă speranţe pentru meciul doi. Urmează un meci dificil în deplasare. Dacă câştigăm se încheie seria. Sincer nu ştiu cum e mai bine, să mai avem un meci acasă şi să chemăm suporterii încă o dată la sală să ne susţină? Aş fi vrut să fie mai mulţi şi să ne ajute, chiar dacă jucăm pentru locul trei şi nu pentru finală, cum ne-am fi dorit şi noi. Dacă e să fie meciul trei, rog frumos suporterii să vină la sală, pentru că fetele astea merită şi nu se ştie când ne vom mai întâlni cu asemenea performanţă”, a spus antrenorul CSM Satu Mare, Dan Fleşeriu.

Managerul CSU Alba Iulia, sătmăreanul Eles Peter, a precizat că meciul a fost unul echilibrat, care s-a încheiat la trei puncte diferență, fiind convins că echipa s-a va juca și mai bine pe teren propriu, sperând să ducă disputa în meciul decisiv.

“Cu siguranţă acasă vom juca mult mai bine decât aici. Aici a fost un joc echilibrat până la urmă. Trei puncte nu este o înfrângere care trebuie să ne supere foarte tare. A câştigat echipa mai bună, felicit Satu Mare şi sper să aducem aici al treilea meci decisiv”, a spus Eles Peter, managerul CSU Alba Iulia.

Pentru CSM au înscris: Shanika Freeman 18p, Khadijah Whittington 13p, Annemarie Părău 12p, Andreea Orosz 10p, Utahya Drye 7p, Dara Kovacevic 6p, Monica Ivan 3p, Florentina Ardeleanu 3p.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.