Ultima actualizare: azi, 13:06

hans lindner Satu Mare, ecjoy
Locale

Hans Lindner: Proiectul antreprenorial cu Ucraina a ajuns la final

hans lindner Satu Mare, ecjoyProiectul antreprenorial ECJOY ( Entrepreneurial Culture Jointly Operated by the Youth of the RO-UA cross-border region), coordonat de Fundaţia Hans Lindner în parteneriat cu Asociaţia Femeilor Educator din Uzhgorod, Ucraina a ajuns la final.

100 de tineri liceeni ai oraşului Satu Mare împreuna cu 100 de tineri liceeni din Uzhgorod, au pregătit pe parcursul unui an întocmirea propriului proiect de afacere. Aceştia au fost asistaţi şi ajutaţi de profesorii lor coordonatori şi de echipa fundaţiei. Etapele proiectului au constat în organizarea unui training pentru 10 profesori români şi 10 profesori ucrainieni în Yasinia / Ucraina, training pentru simularea programului, apoi un stagiu de iniţiere în antreprenoriat şi parteneriate în Nyiregyhaza / Ungaria a echipelor de elevi înscrişi la program (români şi ucrainieini), urmat în toamnă de 5 traininguri antreprenoriale pentru realizarea proiectelor individuale de afacere. La aceste traininguri echipele au fost consiliate de către întreprinzători locali de succes. În luna februarie, echipele şi-au predat proiectele iar după evaluarea acestora, primele 10 s-au calificat în etapa Expo.

Pe 20 martie, echipele împreună cu profesorii coordonatori au participat la expo-ul din Uzhgorod organizat împreună cu echipele ucrainiene. La Satu Mare, expo-ul proiectelor de afacere s-a organizat la Grand Mall pe data de 26 martie. Pregătirea echipelor a fost evaluată de către un juriu multilateral, format din întreprinzători sătmăreni. Prin seriozitazea proiectelor tinerii au reuşit să convingă juriul că merită investit în această regiune şi că ei vor contribui la dezvoltarea economiei locale.

La acest proiect transfrontalier au participat 200 de elevi şi 20 de profesori români şi ucrainieni, s-a realizat o pagină WEB comună, s-au conceput şi s-au tipărit 200 de ghiduri antreprenoriale pentru elevi şi 20 de manuale de lucru pentru profesori, s-a efectuat un studiu sociologic privind cunoştinţele antreprenoriale ale elevilor la începutul proiectului şi la finalul acestuia, şi s-au depus 20 de proiecte de afacere ale tinerilor sătmăreni şi ucrainieni. 4 şcoli sătmărene cu 4 şcoli ucrainiene care vor continua dezvoltarea antreprenoriatului în rândul elevilor, vor face schimb de materiale de lucru şi idei de afaceri. Fundaţia Hans Lindner împreună cu Organizaţia Perspektyva vor susţine iniţiativele şcolilor şi le vor ajuta în implementarea viitoarelor proiecte.

Totodata Fundatia Hans Lindner acordă şansa tinerilor sătmăreni de a participa la următorul proiect al fundaţiei, „Klardenkend”- un program antreprenorial pentru tinerii care vor să se perfecţioneze în deschiderea unei afaceri, participarea la simularea afacerii pe calculator prin programul Business Simulation care are ca şi element central software-ul de simulare a iniţierii şi dezvoltării unei afaceri şi bineînţeles consiliere în vederea pornirii unei afaceri.

Pe această cale echipa Fundaţiei Hans Lindner doreşte să mulţumească şcolilor partenere, profesorilor coordonatori şi nu în ultimul rând întreprinzătorilor sătmăreni, care s-au implicat şi au fost de un real folos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.