Ultima actualizare: azi, 21:22
Locale

Dan Maier neagă că ar fi luat un Audi A4 de la traficanții de mașini

Dan Maier

Dan Maier

Dan Maier, directorul adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare, a răspuns astăzi în cadrul unei conferințe de presă acuzațiilor cu privire la primirea unui autoturism Audi A4, pentru a închide ochii la activităţile ilegale derulate de sătmărenii Dănuţ Ardelean şi Andrei Tocaciu, comisar al Gărzii Financiare Satu Mare.

Dan Maier a declarat că în presă a apărut un material defăimător, care îi aduce prejudicii imaginii publice. Potrivit acestuia, nu a primit niciun autoturism pentru a trece cu vederea activitățile ilegale ale unor firme sătmărene.

Directorul adjunct al DGFP, fost director executiv, a menționat că firma Electrosam a fost controlată de mai multe ori, începând din vara lui 2007, din inițiativa instituției pe care a condus-o, iar în baza constatărilor s-au transmis instituțiilor abilitate sesizări penale.

Maier a precizat că s-a constatat un prejudiciu de 700.000 de lei la firma respectivă, echivalentul a aproximativ 200.000 de euro, la cursul de schimb valutar din acea perioadă, aplicându-i-se în acest sens și o amendă de 12 milioane de lei vechi, respectiv au fost sesizate instituțiile abilitate.

”Este o mare minciună și o consider o calomnie la adresa mea, pentru care cineva trebuie să plătească. Există informații cu privire la seriile de șasiu, precum și alte informații care pot dovedi că acuzele ce îmi sunt aduse nu au nicio legătură cu realitatea. Nu am primit mașina și toate acestea se pot dovedi cu documente. Oricine poate să facă afirmații neadevărate despre diferite persoane”, a declarat Dan Maier.

Directorul adjunct al DGFP a recunoscut că are un Audi A4, dar pe care l-a cumpărat de la o altă firmă decât cea la care se face referire. Întrebat de unde și-a cumpărat autoturismul, acesta a precizat că nu își mai aduce aminte.

Într-un articol apărut în ziarul Gazeta de Nord-Vest, se arată că mai mulţi finanţişti, poliţişti şi lucrători ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări au primit autoturisme sub preţul pieţei pentru a închide ochii la activităţile unei grupări sătmărene care a înmatriculat şi a vândut în ţară sute de maşini fără să achite taxele şi impozitele aferente.

Prin intermediul a cinci firme deţinute prin interpuşi, doi sătmăreni au fraudat statul de sute de mii de euro, importând sute de maşini din Germania în perioada 2007- 2008, fără să plătească taxele şi impozitele aferente. Activităţile ilegale au fost derulate de sătmărenii Dănuţ Ardelean şi Andrei Tocaciu, ultimul fiind în prezent comisar al Gărzii Financiare Satu Mare.

”Un Audi A4 pentru finanţistul Maier
O altă anchetă a fost demarată în vara anului 2007 de Serviciul de Investigare a Fraudelor Fiscale din cadrul DGFP Satu Mare. În perioada cercetărilor, Dănuţ Ardelean s-a lăudat că a rezolvat problema cu directorul adjunct al DGFP, Dan Maier, care era şi şef al Corpului de Control. Printre cei audiaţi s-a numărat fostul proprietar al firmei Electrosam, Nicolae Csorsz, acuzat ulterior de DNA că ar fi încercat să-l mituiască pe poliţistul Adrian Bota la cererea lui Dănuţ Ardelean. “Arăt că în urma invitaţiilor care mi-au fost adresate de către Crişan am aflat că societatea a fost verificată, că a fost amendată, aspect care mi l-a întărit şi Ardelean, însă acesta mi-a spus că a atacat procesul verbal cu cei de la Finanţe şi că a rezolvat problema, plătind pentru aceasta un autoturism Audi A4 negru, pe care îl importase pe firma Electrosam şi despre care am auzit după circa o lună că ar fi fost înmânat şefului Corpului de Control de la Finanţe de la vremea respectivă, Dan Maier. Ardelean mi-a relatat când mi-am exprimat eu nelămurirea faţă de posibilitatea de înmatriculare a acelui autoturism că acest Maier i-a cerut şi o chitanţă de pe firma importatoare pe persoană fizică şi că acest lucru îi conferă calitatea de cumpărător de bună credinţă. Reţin că activitatea pe Electrosam a continuat nestingherită la finalul anului 2007, aspect pe care l-am cunoscut de la Ardelean şi de la Tocaciu”, se arată în declaraţia dată de Nicolae Csorsz în faţa instanţei”, scrie gazetanord-vest.ro.

16 comentarii

 1. marius Răspunde

  de ce nu a prezentat d-nul Dan Maier actele de provenienţă din Germania, a acelui Audi A4.D-nul Dan Maier, din vorbe poţi să susţii că esti cel mai cinstit cetătean.

 2. bledea Răspunde

  Intrebari pentru guzganul Valer Marian:

  1 ce s-a intamplat cu cele 500.000.000.000 datorii la buget ale amicului Govor?
  2. aveti vreo contributie la prescrierea faptelor dlui govor?
  3. ati facut interventii pe langa procuror de caz?
  4. cunoasteti averea pe persoane interpuse ale lui govor? si la cat se ridica?
  5. recent ati facut trafic de influenta la inalti functionari pentru schimbarea anumitor directori?
  6. impreuna cu prefectul sunati in fiecare zi la bucuresti ptr schimbarea anumitor oameni?
  7. este adevarat ca l-ati implicat si pe relu fenechiu?
  8. este adevarat ca ati intervenit ptr angajarea anuitor persoane la anumite institutii?

 3. dana Răspunde

  daca ar fi fost asa cum se zvoneste ma indoiesc ca masina ar fi fost un audi A4,luat la mana a II a,dar e foarte usor sa speculati asemenea lucruri fara nicio dovada.

 4. Pilula de adus aminte Răspunde

  Spre norocul domnului Maier exista destule interceptari din care reiese clar de unde si-a cumparat masina.In cazul in care nici in urma unor eforturi intelectuale sustinute nu isi va aduce aminte de unde si-a achizitionat autoturismul sa sune la DNA ,posibil sa primeasca prin fax si o carte de identitate a autovehicolului.Tot la acest serviciu se poate interesa si despre provenienta altor bunuri aflate in posesia domnie sale sau ale familiei.

 5. Niculita Răspunde

  Bine ar fi sa va aduceti aminte si de smecheriile facute la reorganizarea ANAF din iulie 2011…Nu de alta,dar si acolo miroase a uz de fals si abuz in serviciu…Carmen stie! Si noi stim! Mai bine taceati naibii,ca ramaneati filosof!

 6. ion romanu Răspunde

  cate masini trebuie sa ai domnu´ ca sa nu iti aduci aminte de unde le-ai luat… dar apartamentul sau casa mai stii de unde le-ai luat?

 7. Ciprian Răspunde

  Totul este un castel de nisp care se va darama la prima adiere mai serioasa…dar trebuie sa fie cineva care sa o faca…

 8. vasile Răspunde

  domnul Maier, dacă era curat aşa cum prezintă şi nu era implicat în clanul Ardelean-Tocaciu, prezenta actele de provenienţă a acelui Audi A4 şi îşi clrifica situaţia şi nu nega la început existenţa acelui autoturism. Domnule Maier trăim în Satu Mare, întrun oraş mic şi totul se aude şi se află.

 9. marin Răspunde

  un cetatean care nu se simte cu musca pe caciula, nuface conferinta de presa

 10. Ioan Mircea Ardelean Răspunde

  Nu cred ca omul trebuie sa vina sa se justifice si cu documentele in fata presei ci eventual in fata organelor de ancheta. E jenant ca in Satu Mare toate persoanele neagreate de actualul regim politic trebuie sa apara in ziarul de propanganda Gazeta de Nord Vest si sa fie facute cu ou si cu otet in functie de interesele lui Mircea Govor si Valer Marian. Si nimeni nu raspunde pentru ce se scrie, ca deh e libertatea presei. Ceea ce se intampla la Gazeta de Nord Vest nu se numeste presa ci propaganda si presiune politica. Punctual poate ati fi interesati sa aflati ca dl Maier locuieste la etajul 7 si nu a avut vreodata lift. In cazul acesta unde-s averile si masinile?

 11. vasile Răspunde

  Domnule Ardelean, domnul Maier stă pe str.Ambudului în vilă. Dacă dorea să prezinte că nu sunt reale acuzaţile, trebuia să prezinte actele de provenienţă a acelui Audi A4 pe care îl deţine, acel autoturism Audi A4 la înmatriculat în cursul anului 2007 şi nu în 2009 cum susţine dânsul.

 12. marius Răspunde

  Ardelean Danut Vasile cel mai mare evazionist tepar din Satu Mare protejat de ….. ca doar pentru ei a adus sute de masini de la sc lozic automobile din germania facand evaziune de peste 20 de miliarde lei in dosar nr 4851/p/2007 ,3602/p/2006 ; 1/p/2008 ; 2176/p/2008 ; 533/p/2009 impreuna cu Avram Ioan ,Mitea Ioan etc…masinile fiind aduse pe mai multe firme sc electrosam srl , sc pop general construct srl , sc constr.zele srl etc… masinile fiind vandute in mai multe judete. cine lucra pentru ei e protejat si poate face ce vrea chiar si furt calificat dosar nr 4695/p/2009 unde s-a gasit si hotul si bunurile furate si i-au scos basma curata pe fratii Ardelean Danut Vasile si Ardelean Ioan .in dosar 11129/296/2009 a inmatriculat 12 masini fara nici un act facand un minus la sc lozic automobile din germania de 160 000 euro ,a mai inmatriculat si multe alte masini fara acte ,a inselat zeci de persoane din satu mare cu diferite sume de bani si degeaba daca este protejat el nu pateste nimic chiar el se lauda ca face ce vrea in Satu Mare si nu va pati nimic…traim in romania si excrocii sunt protejati….

 13. Florin Silaghi Răspunde

  Vasile, dl. Maier locuieste in Carpati 2 si sta la bloc, asta pot sa iti spun cu siguranta. Nu stiu daca blocul are sau nu lift. Cele scrise de tine mai sus arata ca esti dezinformat ori rau intentionat.

 14. mircea Răspunde

  nu stiam ca e un merit sa stai la bloc .

 15. satmarean Răspunde

  domnu Maier, acum doua saptamanai veneati cu acel Audi negru la servici, fapt ce se poate proba cu tot personalul finantelor generale, boala Alzheimer se poate trata la varsta dumneavoastra.

 16. Mili tianu Răspunde

  Finantisti ,politisti toti o apa si un pamant … vilele acestora sunt imaginea spagilor .
  E greu sa construiesti o casa sau sa cumperi un apartament cu salar de bugetar .
  Traim in cea mai corupta tara din Europa si asta ne ocupa tot timpul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
consiliul elevilor din nord vest
Alex Gavrău, preşedinte al Consiliului Elevilor din Nord-Vest

Prefectul Eugeniu Avram şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, au participat, astăzi la deschiderea oficială a lucrărilor Conferinţei Consiliului...

Închide