Ultima actualizare: azi, 13:03
Locale

Județul Satu Mare, pe locul doi la tăierile ilegale de păduri private

defrisareJudețul Satu Mare se află pe locul doi, la nivel național, în ceea ce privește tăierile ilegale de arbori din pădurile aflate în proprietate privată, potrivit sintezei raportului de audit privind ‘Situaţia patrimonială a fondului forestier din România, în perioada 1990-2012’, realizat de Curtea de Conturi.

Volumul total al tăierilor ilegale din fondul forestier proprietate de stat şi privată în perioada 1990-2011 acoperă o suprafaţă de peste 366.000 ha, fiind valorificaţi peste 80 milioane metri cubi de lemn, în sumă de peste cinci miliarde euro, conform auditului realizat de Curtea de Conturi.

În perioada 2005-2011, s-au efectuat tăieri nelegale de arbori în volum total de 438.900 mc, din care cel mai mare volum de tăieri ilegale s-a înregistrat în judeţele: Suceava – 10.213 mc, Maramureş – 9.542 mc, Bacău – 7.751 mc, Gorj – 7.686 mc, Argeş – 6.160 mc şi Olt – 4.501 mc.

În ceea ce priveşte tăierile ilegale de arbori din pădurile proprietate privată, în perioada 2005-2011, volumul tăierilor ilegale din pădurile private administrate pe bază de contracte de către RNP-Romsilva a fost de 194.600 mc.

Cel mai mare volum de tăieri ilegale s-a înregistrat în judeţele Suceava: 16.867 mc, Satu Mare: 13.370 mc, Argeş -13.300 mc, Gorj -12.010 mc, Harghita -11.266 mc, Neamţ -10.175 mc, Cluj – 7.646 mc, Maramureş -6.772 mc etc.

De remarcat este faptul că județul Satu Mare se află pe locul doi la nivel național, în ceea ce privește volumul de tăieri ilegale, cu toate că suprafața pădurilor este mai mică decât în celelalte județe care urmează în top. Satu Mare are 780 de kmp de pădure, reprezentând 17,7% din suprafața totală a județului.

 

 

 

 

3 comentarii

  1. ion romanu Răspunde

    practic ne taiem singuri craca, sau ne tragem singuri in piept…

  2. ioan Răspunde

    merite deosebite in taierile si exporturile ilegale le are fostul sef de ocol de la borlesti,pe numele lui BONAT.drept multumire,marele PDL-ist bonat,in loc sa faca puscarie ,a ajuns pentru merite deosebite in vanzarea ilegala de lemne,binenteles in opinia lui silaghi si a lui stef,sef de ocol la ocolul silvic livada.deci,pnl-ul este cel care -i spala pe toti pdl-istii puscariabili,ii scoate pe urma noi nouti soi ii repune in functii.rusine pnl,satu mare.va bateti joc de cei care v-au votat,dar sa nu uitati ca la europarlamentare si la prezidentiale este randul populatiei sa-si bata joc de voi.

  3. popescu Răspunde

    Pe locul doi la taieri ilegale de paduri? Dar cine conduce silvicultura? Ster? Vezi ce gipan are! Cand se fac impaduriri,politicienii sunt pozati plantand cate un stejar in cate-o groapa gata sapata de niste tigani si pe urma directia la cate o cabana forestiera, ferita de vazul lumii, se trag niste palinci, se “potoleste” cate un “labos”mare de carne de vanat(ilegal vanat), se stropeste cu vin din sponsorizari( de fapt si restul este tot sponsorizare)si daca mai ramine ceva rest se da si la tiganii care au lucrat.Se fura pe partide: ing. Fortiu=gipan toyota(PDSR), ing. ster=gipan hyundai(pdsr), ing mihalca=gipan mitsubisi(pdl) etc. Senator valer marian o mica interpelare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Dan Maier neagă că ar fi luat un Audi A4 de la traficanții de mașini

Dan Maier, directorul adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare, a răspuns astăzi în cadrul unei conferințe de...

Închide