Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Depozite ilegale de îngrăşământ chimic, descoperite de polițiștii sătmăreni

toxicPoliţiştii au depistat cantităţi de îngrăşământ chimic depozitate ilegal. Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat ieri, 17 aprilie, acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate normele legale privind depozitarea îngrăşământului chimic în locuri protejate şi luarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor periculoase devenite deşeuri.

În contextul acestor acţiuni au fost identificate patru persoane, care depozitau în localităţile Gelu, Beltiug, Ardud şi Căpleni, cantităţi de îngrăşământ chimic pe bază de azotat de amoniu, cuprinse între 18.000 şi 240.000 kg. Îngrăşământul era depozitat în curtea imobilelor, fără a fi respectate condiţiile de asigurare şi protejare a acestei categorii de substanţe.  În localitatea Căpleni poliţiştii au găsit şi deşeuri de pesticide, constatând că nu au fost adoptate în acest caz măsuri legale de eliminare totală a substanţelor periculoase.

În consecinţă, pe numele persoanelor depistate de poliţişti – Robert V., de 43 de ani, Mihaela P., de 32 de ani, Iuliana  C., de 58 de ani, şi Florin F., de 31 de ani – au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectare a obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice în locuri protejate şi de neluare a măsurilor de eliminare a deşeurilor, fapte prevăzute de O.U.G. 195/2005.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.