Este RUŞINOS! Fiecărui român îi revin doar 2,4 cm de autostradă

29 aprilie 2013 | 3 comentarii

autostradaSuntem codaşii Europei la capitolul autostrăzi. Asta în ciuda faptului că în ţara că s-au investit miliarde de euro în construirea de drumuri. România are cea mai mică reţea de autostrăzi pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Mai exact fiecărui român îi revin 2,4 centimetri de autostradă, scrie gândul.info pe baza datelor Eurostat.

CNADNR a avut pe mână, între 2007 şi 2012, 4 miliarde de euro pentru autostrăzi şi alte 3,6 miliarde de euro pentru reabilitarea de drumuri naţionale. În cei cinci ani, Românii au reuşit să construiască doar 267 de kilometri de autostradă.

Cu aceştia, ţara noastră a reuşit să ajungă în total la 530 de kilometri. Raportat însă la numărul de locuitori, stăm cel mai prost dintre toate statele Uniunii Europene. Mai exact, fiecărui român îi revin 2,4 CENTIMETRI de drum. Pe penultimul loc se află Polonia, cu 2,7 centimetri pentru fiecare cetăţean, deşi are peste o mie de kilometri de autostradă.

Surprinzător, Marea Britanie încheie clasamentul ruşinii, potrivit datelor Eurostat.  Fiecărui om din regat îi revin 5,8 centimetri de autostradă. E drept, Marea Britanie are aproape 3700 de kilometri de autostradă şi o populaţie de aproape 63 de milioane de oameni. La polul opus însă se află Slovenia, unde fiecărui om îi revin 37,3 centimetri de autostradă.

Vecinii din sudul Europeni au doar 768 de kilometri de autostradă, dar o populaţie de puţin peste 2 milioane de oameni. PE locul doi se află Spania cu peste 32 de centimetri de drum pe cap de locuitor, iar pe trei regăsim Cipru cu 29,8 centimetri de autostradă  pentru fiecare cetăţean.

Sursa: antena3.ro

Categorie: Naţionale

Comentarii (3)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

  1. bibicu spune:

    UDMR a fost la guvernare peste 20 de ani asa ca sa isi asume esecul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest