Ultima actualizare: azi, 22:05
Locale

Exerciții demonstrative ale jandarmilor, în fața Muzeului Județean

exercitii demonstrative jandarmi (4)Jandarmii sătmăreni au continuat și astăzi, pe platoul din faţa Muzeului Județean de Istorie din municipiul Satu Mare, seria activităţilor educativ-informative din cadrul proiectului educaţional « Să ştii mai multe, să fii mai bun! ».

Astfel, câteva  sute de elevi ai şcolilor  Avram Iancu,  Grigore Moisil, Colegiul Economic Gheorghe Dragoş, Colegiul Tehnic Elisa Zamfirescu, Liceul cu Program Sportiv, dar şi ai şcolilor din Moftin, Andrid şi de la alte instituţii de învăţământ, împreună cu cadrele didactice au asistat la exercițiile pregătite pentru ei. Astăzi elevii au putut vedea exerciţii de autoapărare, de imobilizare şi încătuşare a unui infractor, dar şi exerciţii în care a fost angrenat câinele Cebat.

Elevilor le-a fost prezentată trusa criminalistică, aceştia putând să-şi ia amprentele.

Apoi au vizitat standul de prezentare fiind informaţi asupra aspectelor legate de atribuţiile Jandarmeriei Sătmărene, asupra prevederilor legale în vigoare, dar si asupra carierei militare şi a posibilităţilor de a deveni jandarm.

La final, elevii au putut vedea îndeaproape ţinuta jandarmilor, materialele din dotarea acestora şi armamentul.

Copiii de toate vârstele au fost foarte încântaţi de cele prezentate, făcând poze cu jandarmii,  armamentul şi materialele acestora,  cu câinele şi cu maşina Jandarmeriei.

 

 

 

 

 

Un comentariu

  1. Hrihorisan Felicia Răspunde

    Felix al meu statea la rand la amprentat dupa cum ne arata imaginile…

  2. Hrihorisan Felicia Răspunde

    Felix al meu statea la rand la amprentat dupa cum ne arata imaginile…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Campanie de plantare arbori

Primăria municipiului Satu Mare împreună cu Direcţia Silvică şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare organizează în perioada 8 –...

Închide