Ultima actualizare: azi, 21:44
Locale

Jandarmul care a salvat fetița din incendiu, desemnat „Jandarm de onoare al anului”

gheorghe tothLa sediul Inspectoratului General de Jandarmi al României a avut loc astăzi, în cadrul manifestările dedicate Zilei Jandarmeriei Române, festivitate la care au fost prezenţi Victor Viorel Ponta – prim-ministru al României, Gabriel Oprea, vicepremier, Valeriu Ştefan Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Iulian Fota, consilier prezidenţial, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, Anghel Andreescu– secretar de stat  şi şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din M.A.I., Ion Mocioalcă şi Corneliu Dobriţoiu, preşedinţii Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Cam. Deputaţilor şi, respectiv, Senat, şi prof. univ. dr. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române. Cei prezenţi au ţinut să mulţumească pentru invitaţia făcută, dar şi pentru modul în care jandarmii îşi fac datoria faţă de cetăţean şi faţă de societate

Cu această ocazie, colonelul dr. Mircea Olaru, inspectorul general al Jandarmeriei a oferit cea mai înaltă recompensă, într-o ierarhie morală a modalităţilor de apreciere a activităţii profesionale, insigna onorifică „Jandarm de onoare al anului”, a fost acordată, anul acesta, plutonierului Gheorghe Toth  din Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare. 

 La propunerea inspectorului şef al IJJ Satu Mare, colonelul Gheorghe Avram, plutonierul Gheorghe Toth a fost recompensat de către inspectorul general al Jandarmeriei în prezența ministrului Afacerilor Interne Radu Stroe.

Recompensa a fost înmânată de primul ministru al României Victor Viorel Ponta.
         Reamintim sătmărenilor că plutonierul Gheorghe Toth a demonstrat că jurământul şi datoria către semeni sunt cele mai importante valori, iar nici un pericol nu este prea mare pentru a le apăra.

Siguranţa de sine şi curajul l-au determinat să acţioneze pentru salvarea  unei fetiţe de 7 ani, dintr-un incendiu.

Aflat în concediu de odihnă, a răspuns imediat solicitării vecinei sale, care cerea sprijin pentru a-şi salva fiica  de la moarte şi casa din furia  flăcărilor care o cuprinseră.

În cursul zilei de miercuri, 20 martie, în jurul orelor 14,30 a izbucnit un incendiu la un imobil de pe strada Poştei din localitatea Sărăuad. Se pare că totul a pornit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată. În scurt timp flăcările au pus stăpânire pe imobil, iar fumul înecăcios se dispersa pretutindeni.

Alertat de ţipetele vecinei sale, plutonierul Toth Gheorghe a intervenit şi a intrat în casa cuprinsă de flăcări şi a scos-o pe fetiţa de 7 ani care dormea în casă, salvând-o astfel de la o moarte sigură.

Au fost anunţate echipele de intervenţie, iar până la sosirea acestora mai mulţi vecini au încercat stingerea incendiului.

 

Un comentariu

  1. citizen Răspunde

    Toata consideratia draga Gheorghe! Tu esti adevaratul erou ptr. noi toti si nu scursurile si lingaii pe care ni-i baga pe gat presa obedienta, atat cea locala cat si cea nationala. Sper ca la urmatoare Gala a Laureatilor satmareni tu sa fi desemnat Omului Anului la Satu Mare si nu vre-un popa securist sau mai stiu eu ce pupila de-a lui Valer Marian care nu are nimic de a face cu aceasta urbe.
    Inca odata imi ridic palaria in fata dumneavoastra si va salut in pozitie de drepti domnule plutonier!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Exerciții demonstrative ale jandarmilor, în fața Muzeului Județean

Jandarmii sătmăreni au continuat și astăzi, pe platoul din faţa Muzeului Județean de Istorie din municipiul Satu Mare, seria activităţilor educativ-informative...

Închide