Ultima actualizare: ieri, 22:12
Locale

Jandarmii au făcut spectacol în Piaţa 25 Octombrie (Galerie FOTO)

exercitii demonstrative jandarmi (34)Jandarmeria Satu Mare  a prezentat azi exerciţii demonstrative în Piaţa 25 Octombrie. Astăzi, 01 aprilie 2013,  între orele 11.00 -13.00, în  Piaţa 25 Octombrie  din municipiul Satu Mare, luptătorii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare  au prezentat un spectaculos exerciţiu demonstrativ în cadrul proiectului educaţional « Să ştii mai multe, să fii mai bun! ».

Mai multe clase de elevi ai şcolilor Contantin Brâncoveanu, Grigore Moisil, Avram Iancu, Bălcescu-Petofi, Liceul Unio şi de la alte instituţii de învăţamânt, împreună cu cadrele didactice au  urmărit cu interes exerciţiile demonstrative.

Totul a debutat cu o paradă a câinelui de serviciu Cebat, angrenat ulterior în exerciţiul de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori.

Demonstraţia de arte marţiale combinate, judo şi jujitsu a fost pe placul celor prezenţi, reprezentanţii elevilor participanţi la demonstraţie având ocazia să exerseze împreună cu luptătorii jandarmi, toate acestea pigmentate cu spargeri de cărămizi, petarde şi fumigene.

Grupa de Intervenţie Antiteroristă a oferit celor prezenţi câteva coborâri în rapel şi mai multe traversări pe instalaţia tiroliană.

Cireaşa de pe tort a fost exerciţiul de instrucţie de front, în care jandarmii au dovedit faptul că ştiu să mânuiască cu precizie armele într-un exerciţiu care presupune atenţie, ritmicitate şi precizie.

Finalul a aparţinut coborârilor pe instalaţia de traversare tiroliană, când câţiva copii şi reprezentanţi ai mass media locale au trăit adrenalina la maxim coborând cu viteză de pe cladirea Palatului administrativ.

Apoi au vizitat standul de prezentare fiind informaţi asupra aspectelor legate de atribuţiile Jandarmeriei Sătmărene, asupra prevederilor legale în vigoare referitoare la competiţiile sportive, la drepturile şi obligaţiile spectatorilor, dar si asupra carierei militare şi a posibilităţilor de a deveni jandarm.

La final elevii au putut vedea îndeaproape ţinuta jandarmilor, materialele din dotarea acestora şi armamentul.

Sursa: IJJ Satu Mare 

 

 

5 comentarii

 1. Piros Stefan Răspunde

  Cea mai curajoasa a fost domnisoara Slt.!!! FELICITARI ! 🙂

 2. Adrian Varga Răspunde

  bravo baieti si fete!!!!

 3. Adrian Varga Răspunde

  bravo baieti si fete!!!!

 4. Cristian Marius Ionescu Răspunde

  La inaltime ca intodeauna, bravo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.