Ultima actualizare: azi, 12:18
Locale

”Fabricat în Satu Mare” – peste 60 de firme înscrise la Expo

Dan Brumboiu, Dorel Coica, Holczli Iosif, Obiș Zoltan

Dan Brumboiu, Dorel Coica, Holczli Iosif, Obiș Zoltan

Peste 60 de expozanți s-au înscris până acum la cea de-a IV-a ediție a evenimentului Expo 2013 ”Fabricat în Satu Mare”, ce va avea loc în perioada 17-19 mai, la Piața Rex, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă președintele Asociației Economică Germano-română pentru Regiunea de Nord Vest (DRW-SM), Dan Brumboiu.

La conferință au fost prezenți primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, Holczli Iosif, președintele Camerei Meșteșugarilor și Obiș Zoltan, reprezentantul Pieței Rex.

Asociaţia Economică Germano-română pentru Regiunea de Nord-Vest (DRW-SM) în parteneriat cu Asociaţia Camera Meșteșugarilor, cu susţinerea Primăriei Municipiului Satu Mare şi a Consiliului Judeţean Satu Mare, organizează în perioada 17-19 mai 2013 evenimentul EXPO 2013 “Fabricat în Satu Mare” Ediţia a IV-a, care va avea loc într-un nou amplasament, Hala Piaţa REX din municipiul Satu Mare.

Scopul acestui eveniment este de a prezenta şi promova firmele,  produsele şi serviciile firmelor care expun, a potențialului economic al judeţului Satu Mare, precum şi prezentarea șanselor oferite tinerei generații în realizarea unei cariere profesionale de succes.

Președintele DRW-SM, Dan Brumboiu, a declarat că peste 60 de s-au înscris deja, lista fiind deschisă și pentru persoanele juridice care nu fac parte din Asociație. Acesta a precizat că prin acest eveniment se dorește evidențierea potențialului pe care firmele sătmărene îl au, iar poziția strategică a județului  este favorabilă creării unor conexiuni excelente între oamenii de afaceri, autoritățile locale și partenerii din afară. De altfel motoul acestei ediții este ”Satu Mare trăiește prin conexiuni excelente”.

Brumboiu a menționat că, sătmărenii aflați în căutarea unui loc de muncă, își pot depune CV-urile la standurile firmelor expozante.

Primarul Dorel Coica i-a felicitat pe organizatori pentru inițiativă, precizând că Primăria sprijină astfel de evenimente, care promovează atât municipiul cât și județul Satu Mare.

Președintele Camerei Meșteșugarilor, Holczli Iosif, a afirmat că în paralel cu Expo ”Fabricat în Satu Mare”, va avea loc și o paradă a mașinilor de colecție.

Evenimentul are loc concomitent cu „Zilele culturale germane” organizate de către Forumul Democrat German Judeţean Satu Mare. Programul manifestării cuprinde un recital de poezii Christel Ungar Ţopescu, o expoziţie „Şvabii Sătmăreni”, foto hunting,  concurs de coruri, spectacole de dansuri populare şi teatru, acţiuni dedicate tinerilor.

EXPO 2013 “Fabricat în Satu Mare” Ediţia a IV-a are loc la “Piaţa REX” Satu Mare, strada Braşov nr. 4, cartierul Micro 17. Expoziţia va fi deschisă pentru public vineri, 17.05.2013  la ora 13.00 şi se va desfăşura pe parcursul a 3 zile (17-18-19.05.2013). Programul expoziţional va fi vineri între orele 13.00 – 20.00, sâmbătă şi duminică între orele 10.00 şi 20.00, în cadrul căruia vizitatorii vor avea ocazia să cunoască produsele marca “Fabricat în Satu Mare”.

În acest an sunt prezente cele mai mari firme cu capital integral german din judeţul  Satu Mare din domeniile automotive, producţie de mobilier, industria textilă şi alimentară. Această iniţiativă creşte diversitatea participanţilor şi asigură vizitatorilor expoziţiei o paletă largă de standuri şi evenimente pe parcursul zilelor destinate EXPO 2013 “Fabricat în Satu Mare”.       

2 comentarii

  1. Gerald Z. Hernandez Răspunde

    În acest an sunt prezente cele mai mari firme cu capital integral german din judeţul Satu Mare din domeniile automotive, producţie de mobilier, industria textilă şi alimentară. Această iniţiativă creşte diversitatea participanţilor şi asigură vizitatorilor expoziţiei o paletă largă de standuri şi evenimente pe parcursul zilelor destinate EXPO 2013 “Fabricat în Satu Mare”.

  2. Roy Hill Răspunde

    În cadrul conferinţei se simulează fiecare instituţie europeană în parte, participanţii având astfel oportunitatea de a activa pentru o săptămână la sediul Parlamentului European de la Strasbourg. Participanţii vor interacţiona într-un mediu multicultural cu tineri din toată Europa, aceştia având ocazia să înţeleagă mai bine problemele europene şi procesul decizional din cadrul UE, MEU 2013 fiind o experienţă inedită care poate deschide noi orizonturi către o carieră la nivel European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat amenzi de peste 72.000 de lei

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare au aplicat de la începutul acestui an amenzi de peste...

Închide