Ultima actualizare: azi, 18:14
Locale

Încă 7000 de puieți vor fi plantați la Ardud

© Claudiu PaizanSâmbătă 20 aprilie echipa Plantăm fapte bune în România, având susținerea Consiliului Județean Satu Mare,revine în localitatea Ardud. În 2012 au fost realizate plantări în zonă pe 5,8 ha, cu stejar și frasin. Anul acesta, echipa revine pentru a realiza completări cu 7.000 puieți de stejar și va oferi îngrijirile necesare creșterii copăceilor.

200 de voluntari se vor implica pentru ca această suprafață de teren să fie din nou acoperită cu pădure, așa cum se întâmpla până în anii 1940.  În timpul regimului comunist copacii au fost tăiați, iar comunitatea locală privată de beneficiile pe care le oferă pădurea: filtrarea apelor care ajung în pânza freatică, păstrarea umidității în sol, ameliorarea condițiilor pentru agricultură.

Acțiunea de la Ardud beneficiază de sprijinul mai multor parteneri: Ocolul Silvic Ardud, Primăria Ardud, Gotec Rom, Liceul Tehnologic Ardud, Clubul Rotary Satu Mare, Metamob, Primăria Satu Mare, Societatea Carpatina Ardeleana, canale media Nord-Vest TV, Portal SM, Satu Mare News.

„Noi, organizatorii Plantăm fapte bune în România vrem să transmitem sătmărenilor că o problemă reală poate fi rezolvată prin acțiuni concrete și implicare personală”, a spus Natalia Achim, coordonator județean Satu-Mare.

Plantăm fapte bune în România a primit recent Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României,  în urma unui proces amplu de evaluare a activităţilor organizate, a experienţei membrilor echipei, a partenerilor implicaţi cât şi a modalităţilor de garantare a rezultatelor estimate.

Plantăm fapte bune în România este o iniţiativă a societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat, programată a se derula pe o perioadă de 5 – 7 ani la nivel naţional. Iniţiativa constă în acţiuni de conştientizare, semnalarea tăierilor de păduri ilegale, plantarea pe terenuri publice neincluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală. Recent, Din 2011, Plantăm fapte bune în România a mobilizat 4850 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost plantaţi peste 78.700 de arbori forestieri, pe 31 hectare de teren neproductiv (agricol degradat, cu risc de alunecare, care prezintă alunecări de suprafaţă sau de profunzime sau care sunt afectate de fenomenul de deşertificare).

 

Persoane de contact:

Natalia Achim, Coordonator județean Satu Mare, [email protected], +0727 301 388

Claudia Donca, Relații cu mass media Satu Mare, [email protected], + 0742 237 842

Liana Buzea, coordonator naţional, e-mail: [email protected], +0 721 623 524

 

5 comentarii

 1. moscraciun Răspunde

  da de ce pana mea primaria satu mare e implicata in plantarea de copaci in ardud? nu mai sunt locuri unde sa planteze copaci in satu mare? buna treaba..

 2. Irinuca Răspunde

  Sa aveti parte de vreme buna pentru ca de tineri minunati din scolile satmarene si de politicieni dinamici si de viitor , din toate partidele , veti avea ! Asa cum multi oameni de nadejde, ai locului, va vor fi alaturi din toata zona Ardudului…

  Faptele bune atrag oameni buni care-si dau mana, iar „Plantam fapte bune” este doar un inceput frumos pentru alte si alte fapte frumoase…Pentru ca doar iubirea de oameni si de mediu si de frumos construieste un MAINE MAI BUN…

  Felicitari institutiilor participante si organizatiei „Plantati fapte bune” toata stima!

  • Satmarean Răspunde

   Felicitari conducatorilor nostri dinamici si de viitor! Ei s-au miscat repede si si-au pus oameni pretutindeni, indiferent de valoarea lor.Depilda, Stef promoveaza doar oamenii valorosi, Babut Domuta Dan, city-managerul, e unul dintre acestia. Nu uita nici de soferii versati ai partidului, un exemplu pilduitor, un alt inteligent, Gheorghe Riscau.Si la echipa de fotbal Olimpia si-a pus oamenii lui,pe omniprezentul Babut si pe gargaragiul Ioan Cimpean. Nici instructorii auto nu sint lasati de izbeliste, unul mare,ca inaltime, e taman director DJTS Satu Mare. Pina si croitorii, strungarii, muzeografii si alti indivizi au fost parasutati la Aeroport, Spital si alte institutii ale statului…

  • Dan Răspunde

   Bravo, Irinuco! Lauda-i pe politicienii nostri ca merita!De grija comunitatii, unii dintre ei nu mai dau pe acasa ori se duc doar in vizita, preferind amantele!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Poveste cu repetiție. Încă un sătmărean a uitat unde și-a parcat mașina

După ce ieri un şofer de 45 de ani a fost amendat cu 500 de lei pentru alertarea nejustificată a...

Închide