Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Kereskenyi Gabor, reales preşedintele filialei municipale a UDMR Satu Mare

Kereskenyi GaborDeputatul Kereskenyi Gabor a fost reales astăzi în funcţia de preşedinte al filialei municipale a UDMR Satu Mare. Acesta a obţinut mai multe voturi decât contracandidatul său, consilierul Masculic Csaba.

Purtătorul de cuvânt al UDMR Satu Mare, Nagy Szabolcs, a declarat că Biroul Municipal s-a întrunit în şedinţă, acesta fiind format din cei 15 membri aleși vineri, la care s-au mai adăugat cei de drept, consilier locali şi parlamentari, în total fiind 36 de membri.

Din cele 36 de voturi, Kereskenyi Gabor, propus pentru un nou mandat de către senatorul Pataki Csaba, a fost reales cu 29 de voturi, în vreme ce contracandidatul său, consilierul local Masculic Csaba, propus de colegul său Butka Gergely, a obţinut 7 voturi. Masculic a afirmat că intenția sa nu a fost împotriva actuali conduceri, ci dorea să aducă un plus de noutate.

Kereskenyi și-a ales mai departe aceeași echipă de conducere cu care a condus vreme de patru ani. Astfel, Magyar Lorand a fost votat vicepreşedinte şi Stier Peter secretar general.

În urma procesului de vot, care s-a desfășurat în ultimele săptămâni la nivel organizațiilor locale din cartiere, structurile de conducere au fost schimbate în proporție de 40%.

În cadrul întâlnirii au mai fost votați delegații la congresul național al UDMR, programat în perioada 24-25 mai la Miercurea Ciuc.

Tot astăzi a fost şi ultima zi de depunere a candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al filialei judeţene. Singurul care s-a înscris în cursă este senatorul Pataki Csaba, actualul preşedinte interimar. Conferința județeană este programată pe 9 mai.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.