Ultima actualizare: azi, 16:06
Sambra Oilor 2013
Locale

Sâmbra Oilor va avea loc pe 12 mai

Sambra Oilor 2013Oficialităţile judeţene au început pregătirile pentru tradiţionala sărbătoare Sâmbra Oilor, manifestare programată în acest an pe 12 mai.

Prefectul Eugeniu Avram a convocat astăzi comandamentul de organizare, participând reprezentanţii tuturor instituţiilor implicate: Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Primăria Negreşti Oaş, Primăria Certeze, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia de Sănătate Publică şi Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului.

Primarul comunei Certeze, Ioan Ciocan, a declarat că a fost alocată suma de 20.000 de lei pentru plata chiriei terenului de lângă scenă din Huta Certeze, în suprafață de 5 ha, unde va avea loc spectacolul.

Directorul Centrului de Creaţie, Felician Pop, a spus că se tipăresc deja invitaţiile, sunt încheiate contracte pentru sonorizare, grup electrogen şi toalete. La fel ca anii trecuţi, pavoazarea scenei va fi asigurată de către Primăria Negreşti Oaş.

Preşedintele CJ, Adrian Ştef, a declarat că deocamdată nu se ştie suma necesară pentru organizarea evenimentului.

Invitaţiile vor fi trimise inclusiv conducerii ţării, de la preşedintele Traian Băsescu la premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea.

Programul folcloric încă nu a fost stabilit.

2 comentarii

  1. maxx Răspunde

    Cutitele sint ascutite?

  2. racoltapetru6 Răspunde

    Se mai aruncă mielul şi butoiaşul de pălincă din aer?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Cetățean maghiar, prins cu 2500 de pachete de țigări în podeaua mașinii

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Halmeu cercetează un cetățean maghiar în mașina căruia au descoperit, ascunse în locașuri special...

Închide