Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

UPDATE: Peste 140 de șomeri au fost angajați la Bursa Locurilor de Muncă

bursa locurilor de munca (6)UPDATE ora 16.00: În jur de 1600 de persoane au participat la Bursa Locurilor de muncă organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare.

Potrivit unui comunicat remis de AJOFM Satu Mare, din cei aproximativ 1600 de sătmăreni, care au fost prezenți azi la Bursă, 150 au fost selectați în vederea angajării, iar 143 de șomeri au fost încadrați în muncă.

Ora 12.00: Peste 400 de oferte de angajare sunt disponibile la Bursa Locurilor de Muncă, organizată astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. La deschiderea oficială au fost prezente mai multe oficialități decât în anii precedenți, participând aproape toți directorii de instituții publice din Satu Mare.

Au fost prezenți prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, viceprimarul Marcela Papici, etc.

Directorul AJOFM Satu Mare, Marcel Marușca, a declarat că în acest an sunt 57 de firme prezente, care oferă 443 de locuri de muncă sătmărenilor interesați să se angajeze. Cele mai multe locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii superioare, în timp ce absolvenţii de facultate vor avea de ales din cele 40 de posturi puse la bătaie.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat că în strategia județului este prevăzută realizarea unui parc industrial, făcându-se astfel de demersuri  pentru atragerea de investiţii, ceea ce înseamnă crearea de locuri de muncă.

Am spus la investirea în funcţie a domnului director al AJOFM Satu Mare, că nu vreau ca instituţia să numere şomerii, ci pe cei care îşi găsesc un loc de muncă. Totodată, am cerut o colaborare strânsă cu Inspectoratul Şcolar pentru adaptarea ofertei şcolare cu cererea de pe piaţa muncii din judeţ”, a declarat Adrian Ștef.

În cadrul Bursei vor fi căutaţi, între altele, consilieri financiari, agenți de asigurare, confecţioneri de articole textile, casieri, lucrători comerciali, recepționeri marfă, bucătari, ospătari, barmani, agenți de intervenție, pază și ordine, muncitori necalificaţi, montatori subansamble, confecționeri articole din piele, etc.

Bursa generală a Locurilor de Muncă se desfășoară în 85 de agenții pentru ocuparea forței de muncă locale și județene, fiind oferite în total peste 19.000 de locuri de muncă de către  2000 de agenți economici.

 

 

3 comentarii

  1. maria Răspunde

    Felicitari colectivului AJOFM pentru organizare.

  2. Arnold Răspunde

    @Portalsm: De ce curg pozele asa repede? De ce nu ne lasati pe noi sa alegem cat dorim sa vedem pozele (poate dorim sa le vedem mai mult de 5 secunde?!?!)

  3. levi Răspunde

    daca vrei sa le vezi mai mult, te mai uiti odata :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.