Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Peste 5.000 de vizitatori la International Dog Show

radu roca, dorel coica,

Radu Roca, Dorel Coica, Molnar Zsolt

Primarul Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca și președintele Asociaţiei Chinologice Române Satu Mare, Molnar Zsolt, au prezentat astăzi într-o conferință de presă un scurt bilanț al expoziției International Dog Show 2013, desfășurată în week-end la Satu Mare.

Potrivit acestora, expoziția a fost cea mai reușită din ultimii ani, participând peste 5.000 de vizitatori.

“În weekend Satu Mare a devenit capitala chinologică a României. Este un eveniment de excepţie, nu este foarte uşor să strângi cetăţeni din 19 ţări în municipiul Satu Mare, este greu să-i strângi şi în marile oraşe. Au venit peste 2.000 de persoane implicate în această expoziţie. Şi pentru Satu Mare a însemnat un lucru pozitiv, în sensul că hotelurile au fost pline de turişti, fiecare a mâncat, a stat în Satu Mare, a cumpărat benzină, motorină de la noi, deci banii practic au rămas în Satu Mare. Este un lucru bun, încurajăm astfel de evenimente pentru că aduc venituri pentru sătmăreni“, a spus primarul Dorel Coica.

Medicul veterinar Molnar Zsolt a spus că datorită modului în care această competiție a fost organizată în anii anteriori, Satu Mare a primit dreptul de a organiza şi expoziţia Open, singura de acest fel din țară.

La expoziţie au fost prezenţi 5-600 de proprietari din 19 ţări, fiind peste 1700 de câini din 170 rase.

Pentru noi este foarte important ca acei 5-600 de proprietari de câini din străinătate care au venit în oraşul nostru au văzut că oraşul şi ţara noastră se ocupă cu cultura canină, este o cultură nobilă, a fost o competiţie civilizată, lumea venea îmbrăcată în haine festive. S-a umplut oraşul, hotelurile şi lumea s-a simţit bine“, a spus președintele.

Preşedintele ACR Satu Mare a spus că nivelul acestui tip de competiţii în judeţ este foarte ridicat şi ar fi posibilă organizarea unei competiţii pentru toată Europa de Est şi Centrală, însă acest lucru trebuie foarte atent analizat, mai ales că sunt așteptați 2-3.000 de câini.

Dacă facem o expoziţie mai mare solicită prezenţă de 2.000-3.000 de câini şi trebuie să ne gândim bine. Satu Mare ar putea să meargă ca organizare până la o expoziţie Central Est European, care la noi în ţară a mai fost organizată la Arad şi Timişoara, în urmă cu 3-4 ani. Am mai avut noi o intenţie în urmă cu 10 ani, dar a luat Cehia în locul nostru. Dreptul de organizare trebuie să-l obţinem pe plan internaţional”, a precizat Molnar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.