Ultima actualizare: ieri, 22:06
Locale

Producătorii de vin își fac Asociație profesională

producatori vinCei mai importanţi producători de vin din judeţ au decis azi înfiinţarea unei asociaţii profesionale care să le reprezinte interesele.

Lipsa unei asociaţii de profil a afectat puternic interesele producătorilor sătmăreni, care au pierdut dreptul de a folosi ca indicaţie geografică “Dealurile Sătmarului”, zonele viticole din judeţ fiind incluse în regiunea viticolă “Dealurile Crişanei şi Maramureşului”.

Decizia înfiinţării asociaţiei a fost luată în cadrul unei întâlniri care a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean şi la care au participat 32 de producători.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a cerut producătorilor să se organizeze într-o asociaţie profesională pentru a pute derula proiecte comune cu Consiliul.

“Mesajul meu este foarte clar: este nevoie de o asociație a producătorilor de vin din județul Satu Mare. Numai așa se va putea construi, în timp, o comunitate puternică a vinului în județul nostru. Din păcate avem mult de recuperate, avem mult de muncit pentru ca vinul din județul Satu Mare să intre cu adevărat pe piață. Spre rușinea noastră, Satu Mare face parte din regiunea viticolă dealurile Crișanei și Maramureșului, neexistând în conștiința publicului larg noțiunea de zona viticolă Satu Mare”, a spus Adrian Ştef.

Viitoarea asociaţie, care va purta numele “Asociaţia Vini-viticultorilor din Podgoriile Tradiţionale Sătmărene”, îi va reuni pe toţi producătorii de vin din judeţ interesaţi, iar primul obiectiv va fi să obţină indicaţia geografică “Dealurile Satu Mare”.

Totodată, viitoarea asociaţie va avea misiunea de a promova vinurile sătmărene pe piaţa naţională şi internaţională, în colaborare cu Consiliul Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Camion furat din Polonia, depistat la Petea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au depistat şi indisponibilizat un autotractor marca MAN,  în...

Închide