Ultima actualizare: azi, 11:55
ziua PNL
Locale

138 de ani de la înființarea PNL, sărbătorită la Satu Mare (FOTO)

ziua PNLCâteva zeci de activiști liberali au participat astăzi la evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 138 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal.

Liberalii s-au adunat în fața sediului Bibliotecii Județene, unde a fost primul sediu al PNL Satu Mare. Directorul Muzeului Județean, Liviu Marta, proaspăt înscris în PNL pentru a-și salva funcția, a făcut un scurt istoric al filialei județene și a personalității lui Ion I.C. Brătianu, după care a fost depusă o jerbă la placa de pe instituție și în fața bustului marelui politican liberal.

Este o zi foarte importantă pentru PNL Satu Mare şi nu numai… În fiecare an de 24 mai ne amintim de înaintaşii noştri liberali, ne reamintim de Brătieni, de cei care au contribuit hotărâtor la făurirea României mari, ne amintim de înaintaşii de la Satu Mare, cum ar fi personalitatea lui Octavian Ardelean, prefectul din 1933-1937 din timpul marii guvernări liberale, cel care prin darea lui de seamă a lăsat consemnat toate realizările din acea perioadă a PNL aici în Satu Mare. Vedem că nu numai în ţară, ci şi în Satu Mare, PNL a contribuit la reconstrucţia noi ţări care a luat fiinţă din 1918 şi am demonstrat că putem să ne administrăm mult mai sigur ţara noastră“, a declarat preşedintele filialei municipale a PNL Satu Mare, Adrian Ştef.

Totodată, în organizarea Muzeului Judeţean Satu Mare în colaborare cu Biblioteca Judeţeană şi Asociaţia “I.C.Brătianu” Satu Mare, a avut loc lansarea primului volum “Caietele liberale sătmărene NR.1 – Emil Tişcă”, al cărui autori sunt Claudiu Porumbăcean şi Viorel Câmpean.

Evenimentul a continuat cu vernisajul expoziţiei foto-documentare “Emil Tişcă”. Expoziţia cuprinde 85 de fotografii, precum şi un Caiet testamentar original al lui Emil Tişcă păstrat în Colecţiile Muzeului Judeţean Satu Mare. Nu lipsesc din imagini personalităţi importante ale Sătmarului interbelic, apropiaţi ai acestuia (Teofil Dragoş, Ştefan Benea, Octavian Ardelean ş.a.) care, cu prilejul aniversării vârstei de 50 de ani, i-au făcut dedicaţii, păstrate în Caietul testamentar amintit.

151 comentarii

 1. I.C. Răspunde

  Adriane, tu mai stai si la servici? Sau esti doar taiat de panglici si aniversari, comemorari? Nu de alta, dar ai promis niste lucruri… si cam greu dau sa porneasca! Ce poti sa ne zici de centura orasului nostru? Care’i data inaugurarii Policlinicii? Cand se vor incepe lucrarile de modernizare la Spitalul Vechi?

  • Gargaragiu Răspunde

   Serviciul unora e gargara, iar gargara se poate face oriunde.

  • Udila Răspunde

   Calauziti doar de interesul personal, cei prezenti nu sint animati de spiritul liberal.Pot flutura steagurile galbejoare, ca nu-i anuma nimic.

  • Georgeta Răspunde

   Au uitat esarfele galbene. Cum merg la razboi,fara arme> Arma lor ar trebui sa le fie crezul liberal. Din nefericire, nici n-o auzit de el, cum sa-l stie!

  • daniel Răspunde

   Și orbul a spus că o să vadă

 2. Gealatu Răspunde

  Toata floarea profitorilor din politica penelista satmareana s-a adunat linga statuia lui Bratianu. Cred ca ilustru lor inaintas s-a sucit in mormint, vazindu-si urmasii de pe plaiul satmarean.

  • Observatorul Răspunde

   Politizati tot. Vad taranisti, pedelisti, fosti consevatori, udemeristi, pe linga statuia marelui inaintas liberal si niciun liberal autentic.

   • Leo Răspunde

    Da, ai dreptate! I-am remarcat pe marii taranisti Ardelean si Tropotei,doi liberali de vaza.

  • Gogu Răspunde

   Nu-l pot intelege pe directorul Liviu Marta. Cine i-a cerut sa se inscrie in PNL pentru a-si pastra postul?

 3. Doru Răspunde

  Crezul lor e doar interesul personal. Daca acela e satisfacut si se aleg cu o slujba sau alte avantaje pe linie de partid sint penelisti adevarati. Jalnic!

  • Laura Răspunde

   Crezul lor politic e sa ramana la butoane, ca sa profite.

  • eu Răspunde

   Daca tot l-a primit Stef pe Marta in partid poate il invata sa nu incalce legile si sa nu faca evaluarea angajatilor ilegal

 4. Florin Răspunde

  La prima vedere, toti cei de linga Bratianu nu sunt liberali, ci penelisti, adica indivizi cu carnete de partid. Ei n-au nimic in comun cu liberalismul. Am vazut citeva figuri sinistre de fosti taranisti si unii de la PD si Partidul Verzilor. Acestia numai liberali autentici nu sunt!

 5. Radu Răspunde

  PNL Satu Mare-Pile-Neamuri-Lingai!

  • Pop Ioan Răspunde

   Sunt, mai nene, atat de puternici si de prezenti comunistii in tara asta,acuma unii sunt liberali, altii, social-democrati, de te simti o marioneta in mainile lor! Cum greseste cate un pustan pus cu dibacie in fruntea tarii, imediat intervine seniorul ilici si reface tesatura ultraprezentului paianjen!…
   Au trecut 23 de ani si ei tot au priza la populatie…si, sa ne intelegem, oamenii astia ne-au vandut pielea!

 6. Traian Răspunde

  Cita ipocrizie din partea penelistilor satmareni! Daca nu ar fi atata fariseism, ar respecta cu sfintenie testamentul Bratienilor si ar pleda in favoarea valorilor liberale.

 7. George Răspunde

  Cind liberalii nu erau la putere, la asemenea manifestari cam sufla vintul pe linga statuia lui Bratianu, foarte putini s-au inghesuit sa-l omagieze.

 8. Horea Răspunde

  Sint cam multi angajati din institutii publice. Cine i-a invoit sa nu fie la program ? Nu sint platiti din bani publici? E normal sa nu fie la program?!

 9. Dan Răspunde

  Toata floarea penelista, improspatata cu vinituri! Sinteti penibili!

 10. Dinu Răspunde

  Domnule Marta,am crezut ca sunteti altfel. Daca matale ai intrat in PNL Satu Mare, un partid de familie, pentru ati salva functia amenintata de taranistul liberal Radu Ardelean, e trist!

 11. Satmarean Răspunde

  Nu pot intelege cum PNL Satu Mare cind era in opozitie era impotriva politizarii institutiilor publice, iar acum, cind e la putere, o politizeaza si pe femeia de serviciu.

  • Levente Papp Răspunde

   Politica lor e sa-i racoleze pe toti pedelistii influienti, pe primari, viceprimari, consilieri.

 12. Simion Răspunde

  “Marii liberali”, Stef, Babut si Papici, linga Bratianu! E ca si cum ai luna de pe cer si ai pune-o in locul soarelui.

 13. Viorel Răspunde

  O adunatura de indivizi ce n-au habar de istoria liberala,exceptindu-l pe noul liberal, Marta, linga reperul lor politic, Bratianu.

 14. Cornel Răspunde

  A inceput Revolutia Bunului-simt, cu steaguri galbene?! Oare a cui a fost ideea asta nastrusnica? Sa nu intelegeti gresit, revolutia bunului-simt a fost compromisa total de Antonescu si de satmarenii penelisti, prin angajarea clientelei politice, indiferent de pregatire, in functii publice.

 15. Danut Răspunde

  Pacat, domnule Stef, ca nu va ganditi mai des de Bratieni! Alta ar fi imaginea PNL Satu Mare! Nu ar fi una de partid de familie.

 16. Robert Răspunde

  Politizati tot! Sa va fie rusine! Ce ati promis in campania electorala?

 17. Lia Răspunde

  Cu o asemenea conduita, contrara spiritului liberal, puneti gaz pe foc!

 18. curiosul Răspunde

  Brigitta nu s-a inscris in PNL? Ce face ea si cui …ca sa-si pastreze functia de sefa de birou?

 19. Observatorul Răspunde

  Penelistilor, politizati tot. Pina si iarba pe unde calcati s-a ingalbenit!

 20. Yonuvreu Răspunde

  E urit din partea voastra ca ati ajuns sa-l fortati pe domnul Marta sa intre in PNL ca sa-sipastreze functia!

 21. Sulici Răspunde

  Nu v-ati invitat confratii pesedisti. Cum de-ati uitat de Coica? Bratianu nu suporta rosu in fata ochilor?

 22. Simona Răspunde

  Revolutia galbena! Propaganda ieftina!Penelisti de ocazie. Cit ciolanul e la PNL, Bratianu nu va fi singur.

 23. BOA Răspunde

  “La Multi Ani” PNL! Sunt mandru ca fac parte din cel mai vechi partid politic din Romania: un partid care a contribuit la faurirea Romaniei Mari, la modernizarea si prosperitatea ei!
  Schimbarea trebuie facuta pana la capat iar in 2014 trebuie sa il votam cu totii pe Crin Antonescu in functia de presedinte al Romaniei. Crin Antonescu – primul presedinte liberal al Romaniei!!!Doamne ajuta!

  • Florin Răspunde

   Dormi linistit, ca si Crin!

  • Ana Răspunde

   Prea te fura entuziasmul! Ti se trage de la steagurile galbene?

  • Popa Tanda Răspunde

   Mai decorati-l si pe Prefericitul Daniel, poate va sustine!

  • Popa Tanda Răspunde

   Face-ti-l cetatean de onoare al Satmarului pe Becali! Sigur cistigati mai mult!

  • Geta Răspunde

   Rusine celor ce pozeaza in liberali, cind , de fapt,sunt niste amariti de penelisti.

  • Onut Răspunde

   Se pare ca te-ai tirit ca un BOA pentru a prinde o functie ce sa-ti ofere entuziasmul liberal, fireste.

  • Laura Răspunde

   Ati distrus partidul asta prin infratirea cu socialistii!

  • Gheorghe Răspunde

   Nu exista nicio sansa pentru Crin, daca nu-l sustinem noi, pesedistii!

  • Dascal Răspunde

   Si plangeti pe la colturi ca suntem o natiune de manipulabili! Suntem un neam de tampiti, daca suportam atata indobitocire!!!

 24. Simion Răspunde

  Dupa ce la Simbra Oilor ati stat pe linga Basescu, ati coabitat cu el, a ajuns timpul sa stati si pe linga Bratianu. Urit! Ce sa mai intelegem din jocul vostru? Care e fata voastra adevarata?

 25. lia Răspunde

  e extraordinar efortul d-nei Inspector general de a-si sluji partidul avand in vedere ,,butucii,, pe care sta si pe care nu se jeneaza niciodata sa si-i arate . Ne plac fustele ei scurte! i se potrivesc de minune!

  • Georgeta Răspunde

   Am trait si pe alte plaiuri si-am fost mandra mereu sa fiu romanca! Azi,sub conducere uselista, imi este rusine toata ziua!

 26. Dascal Răspunde

  Reprezentatie sinistra! Disciplina voastra de partid, de fundatie sau de initiativa in virtutea careia nimeni nu are voie sa aibe un alt punct de vedere decat seful de partid, fundatie sau initiativa, nu mi-o puteti impune mie! Sunt prea salbatic si nu inghit pumnul in gura chiar daca este acoperit cu manuse de matase placut parfumata. Voi chiar uitati ca sunt si prea batran si prea scolit ca sa ma puteti prosti cu niste retete exersate indelung, si cu ceva mai mult talent, de altii inaintea voastra. Si v-am si avertizat onest ca daca ma dezamagiti, nu scapati de gura mea….

  • Dorin Răspunde

   De ce esti revoltat, domnule Dascal?

   • Dascal Răspunde

    Cum?! De nu intru in PNL, imi pierd postul. Niciodata nu voi intra in politica. De ce politizeaza tot? Nu-i mai inteleg.

 27. Ionel M. Răspunde

  N-am încredere în politicienii liberali. Mâine-poimâine le vine ăstora ideea să modifice culoarea semafoarelor, se apucă să facă o Constituţie care să le servească interesele de clan, să-i apere de ANI și DNA, apoi pretind încă o roată în plus la tricicletă sau ne cheamă la vot pentru a ne da cu părerea despre transformarea României în parc de distracţii… Și la nivel local, vor să ne facă “fericiți” cu forța! Mai nou, o aberație, Ziua Județului Satu Mare, fără să ne spună că, de fapt, nimic nu e gratis, venind ziua scadenței, cum a fost după sărbătorile de iarna,când au majorat taxele și impozitele, plătind, astfel, distractia de Revelion. Păcat că au distrus crezul liberal fundamental, Meritocrația, promovând indivizi pe criterii ce nu au nimic comun cu valorile liberale.

 28. rakouti Răspunde

  ioiii da iute s-a activat colaborarea pedelistoudemerista peaicii …..multi complexati care nu au ce sarbatorii….de cand o picat de pe scaunele cele mari de la judet…..mare suparare pe ei de au iesit cu postacii la asalt….hai….mai latrati putin….

  • Satmarean Răspunde

   Te inseli amarnic,rakouti! Vocea postacilor nu e determinata de pierderea unor scaune ,ci de realitate! PNL Satu Mare s-a dovedit inca din vara trecuta ca e un partid de familie,unde principiile si valorile liberale sunt calcate in picioare pentru a satisface clientela politica.

  • Adina Răspunde

   N-aveti capacitatea de a va apara!Nu aveti argumente, de aceea taceti malc!

  • Sorin Răspunde

   Aberati, domnule draga! Nu e un asalt, ci o opinie. Conduita liberala este de remarcat. Pina si la alegerile “libere” ce au fost pentru Biroul Municipal, participantii auprimit bilete cu persoanele recomandate. Asta e spiritul liberal in PNL Satu Mare!

 29. Ion Răspunde

  La multi ani PNL ..felicitari liberalilor satmareni!

  • Dinu Răspunde

   Ioane, poate te referi la cei cu carnet de partid, nu la liberali. A fi liberal inseamna a avea crezul liberal, iar acesta nu are nimic in comun cu comportamentul duplicitar al PNL Satu Mare, cu interesele de grup etc.

  • Adina Răspunde

   In opozitie cu voi! Nu meritati sa guvernati. PSD duce singur povara guvernarii. Voi doar jucati teatru. Mimati guvernarea.

 30. Vasil Bogdan Răspunde

  Citi dintre cei din poza stiu ceva despre fabuloasa istorie a fam. Bratianu?

  • Gealatu Răspunde

   In afara de noulliberal, obligat sa treaca la PNL ca sa nu-si piarda functia, cred ca niciunul.

   • Laura Răspunde

    Pacat ca o personaliate enciclopedica, ca domnul director, nu a rezistat presiunilor politice. Omeneste, il inteleg, dar nu-l apreciez . La fel, nuinteleg de ce pun presiune pe cei de la PDL. Exista in PNL,fosti pedelisti si nu numai , oameni ce se ocupa cu recrutarea pedelistilor de frunte. Se pare ca si domnul Mihalca ar fi cedat presiunilor politice.Asta e conduita de liberal?!

 31. 1,2,3 Răspunde

  3, maxim 4 latrai de serviciu, pedelei si iudemeristi care behaie tembel pe forumuri isi dau cu parerea despre liberalism si despre cei care se declara liberali… trecand peste neamprostia de a injura o festivitate de aniversare, se dau in stamba injurand de-a valma pe toata lumea. O veste pentru ei: de murdarit nu va murdariti decat voi insiva…

  • Liberal Răspunde

   Pupincuristii lui Stef sunt la serviciu, la datorie. Se repeta ca o moara stricata.Incearca sa filozofeze, insa nu au capacitatea de a face. N-am injurat pe nimeni, stimabile! Am spus ce credem despre cei ce s-au aflat linga bustul lui Bratianu. Sunteti de risul curcii cu asemenea ipoteze puerile. Realitatea e dramatica. Fara sa va dati seama, politizand excesiv, ati ingropat ideea de liberalism.

  • Codrin Răspunde

   Veti vedea la europarlamentare cit veti obtine. Romanii au vazut ce preocupari aveti, doar ocuparea functiilor, nimic altceva.

 32. Frustratilor Răspunde

  Nemernicii si frustratii comentatori, nu le-a mai ramas sa murdareasca aceasta actiune de bun gust – decat in mod anonim pe portalurile satmarene? Iesiti in Agora si exprimati-va nemultumirile…. Ahhh, doar in mod miselesc puteti? Urat!!! Postaci nesimtiti!!!

  • Leo Răspunde

   Eu, personal, nu v-am jignit. Daca asta e comentariul unui liberal e regretabil! Ne-am exprimat nemultumirea fata de un partid ce joaca teatru cu noi, cu ceipe care i-am ales pentru a ne scapa de PD. Una promite si alta face PNL Satu Mare. Apropos, cand ati fost voi insiva, la Simbra Oilor,langa presedintele Basescu, zambind, band impreuna cu el, pozandu-va cu el, cand cei de la PDL,in frunte cu Blaga si Flutur, l-au evitat, sau cand v-ati adunat pe langa statuia lui Bratianu, ca sa-l omagiati. Chiar daca ati stat pe langa marele vostru inaintas, nu ati inteles nimic din ce inseamna liberalismul. A ridica osanale cuiva pentru a-i intra in gratii, a urmari interese meschine sau, mai pe romaneste, a sluji familia conducatorilor iubiti ai PNL Satu Mare, a prelua traseisti politici pe care odinioara ii contestati, a solicita functii fara a avea competenta drept rasplata pentru ca sa ingrosati randul aplaudacilor lui Stef nu are nimic comun cu liberalismul!

  • Alex Răspunde

   Dupa cite ati facut in ultimul an, dupa cit ne-ati mintit, nu va e rusine sa stati linga un reper moral cum e Bratianu? Credeti ca se ea moralitatea unui om politic?! Nu e contagioasa. Trebuie sa credeti si actionati in spiritul liberalismului daca vreti sa va apropiati de umbra Bratienilor, ca de atins nici nu incape vorba. Recrutand primari, viceprimari, consilieri PDL siPPDD va aratati doar lipsa de solutii. Voi credeti ca asta e liberalism? E jalnic, daca voi credeti asta. Va descalificati definitiv in fata satmarenilor.

 33. satmarean Răspunde

  Scor partial: 61 comentarii negative 5 comentarii pozitive. Adica “liberalismul” satmarean are 8,2% pe acest sait…

 34. Corina Răspunde

  Un scor usor de pronosticat, avand in vedere principalele preocupari ale liderilor PNL Satu Mare de a-si satisface clientela politica, lipitorii de afise, aplaudacii de serviciu, cu functii babane. Din pacate, unii dintre cei rasplatiti, n-au nici caderea morala si nici pregatirea profesionala ca sa le ocupe.

 35. Flavia Răspunde

  Politizareea excesiva promovata de PNL Satu Mare, de vazut chiar si cazul directorului Liviu Marta, va ingropa definitiv PNL Satu Mare,mult sub 20% din preferintele electoratului.

 36. Liberal Răspunde

  Daca ANI si DNA si-ar face datoria asa cum se cuvine PNL Satu Mare s-ar primeni!

 37. Leo Răspunde

  A inceput revolutia bunului-simt! Si-a dat Stef, Babut, Papici, Radu Ardelean si ceilalti penelisti demisia si flutura drapelele galbene ale victoriei?

  • Sorin Răspunde

   Sa nu vorbiti de bun-simt in PNL Satu Mare! E suficient sa amintiti de cumetrii politice!

 38. Lia Răspunde

  Bunul-simt din PNL e propaganda ieftina. Una declara, alta fac. Traseismul politic promovatsi intretinut de PNL Satu Mare, n-are limite! Ei,cred ca se intaresc ,politizand institutiile. Efectiv, nu vad reversul medaliei! Vor vedea la urmatoarele alegeri! Romanii nu sunt prosti, asa cum isi inchipuie unii.

 39. Ilie Răspunde

  Cica,au un slogan;”Alaturi de satmareni din 1919!” Vrajeala! Sunt alaturi de ei cand au nevoie de votul lor!

 40. Unde e Ovi Silaghi? Răspunde

  Dar nu il mai vad de mult la manifestari pe presedintele judetean al pnl Ovidiu Silaghi!!! Oare de ce nu e in fruntea ” liberalilor”??? Probleme in paradis?????

 41. satmarean Răspunde

  După un an la guvernare. Mai avem trei…

 42. Alecu Răspunde

  ma intreb, lumea “comentatoare” de aici chiar nu are alta treaba? doar sa comenteze, pe vrute si nevrute? pacat, ca un asemenea eveniment este patat de niste postaci ordinari!

  • satmarean Răspunde

   Postacii ordinari sunt cetatenii carora li s-au furat voturile. Cei care au votat usl pentru a fi scapati de basescu si care au primit la schimb poze cu cucoanele liberale hahaind cu acelasi basescu la festivalul oilor

  • Relu Răspunde

   Alecule, lumea ce comenteaza pe aici e realista, nu e intoxicata de interese partizane. Nu suntem postaci ordinari, ci niste indivizi ce cred ca mai avem dreptul la opinie. Apropos, dreptul la opinie nu ni-l luati, asa cum l-ati luat lui Moisescu si celor din IRL?

 43. gigi Răspunde

  o parte dintre voi au dreptate ,asta referindu-ne la o parte care vin cand pnl-ul e pe val, dar nu e corect fata de multi care s-au aflat acolo cu inima care mergeau si cand pnl-ul era in opozitie
  cei care se cred liberali in aceste comentarii si d-au lectii de liberalism ar trebui sa se implice mai mult si poate nu ar mai fi partid de familie,dar tipic romanesc noi stim doar sa comentam de implicat nu se implica nimeni si pt asta rusine

  • Bella Răspunde

   Te rog, nu fii naiv.

  • Relu Răspunde

   Gigi,dragutule, nu mai face parada cu chestiuni de implicare! Si tu, baiatule, ti-ai primit portia, cu virf si indesat. Esti consilier judetean. Esti consilier parlamentar. Esti director Apaserv pe reiunea Oas. Esti in Consiliu de Administratie la Apaserv si Transurban si cine stie cite functii mai ai, asa ca merita sa vorbesti de implicare.

   • Gogu Răspunde

    E Gigi soferu? Roscovanu de la TNL? Cel ce a pierdut banii PNL Satu Mare?

 44. gigi Răspunde

  cat despre politizarea institutilor tin sa va amintesc ca acestea au fost deja politizate de catre pdl-isti, nu a fost inventata de liberali
  si in acest moment sunt multe institutii unde nici acum nu s-au schimbat directori pe vreme ce pdl-isti au schimbat tot in max 48h dar pt cei care s-au trezit mai tarziu asta este politica si nu doar in Romania

  • Florin Răspunde

   Gigi,vorbeai de politizare inceputa de PDL. Eu cred ca te inseli amarnic. PDL nu a schimbat pe toti directorii de scoli, de exemplu. PDL nu a pus oameni fara studii in functii de sefi de birou. Nimeni nu a politizat institutiile satmarene ca PNL in ultimul an. Clientela politica imediat a fost angajata la spital, aeroport, consiliul judetean, primarie, alte deconcentrate. Nu ti-e rusine sa iesi in fata?!

  • Horea Răspunde

   Pai,Gigi, nu i-ati schimbat ca n-ati avut cu cine. Asa ca i-ati presat sa treaca la voi!Asa a ajuns Sasu,manageru de la spital mari penelisti.

 45. Chiliman Răspunde

  Mai nerusinatilor, va dati mari liberali , dar pe noi adevaratii liberali ne excludeti pentru ca nu suntem alaturi de Crin – floare de mort si de ” famiglia” satmareana?????? Pacat ca au ajuns toti trepadusii sa se faleasca ca sunt liberali!!!!! Sunt niste filfizoni inchipuiti, atata tot!!!! Vai de capul lor de caricaturi!!!! Dar le va trece vremea si atunci, noi, adevaratii liberali vom matura cu ei pe jos, incepand cu Crin Adormitul!!!!!

  • Liberal Răspunde

   Urit sa contesti liberali adevarati ca Moisescu , Tariceanu, Tusa, Orban si sa iei in brate pe Frunzaverde,Stanisoara,Stanescu…

 46. Bella Răspunde

  Te rog, nu fii naiv. Nu-i mai da nimeni jos.

 47. Romper Răspunde

  E urat ce faceti voi aici, macar de ziua lor un simplu la multi ani si barfiti sub un pseudonim la alte articole legate de administratie.

  • Satmarean Răspunde

   Aici,nu barfim,Romper.Aici ne manifestam opinia fata de cei care ne mint cu nerusinare de un an de zile. Cei care vorbesc de dreptate pina la capat ne-au inselat asteptarile. Au ajuns sa coabiteze cu Base. La Simbra Oilor, ce ati facut penelistilor? V-ati intretinut cu Basescu. Ati coabitat. Va doare in spit de noi.Sintem buni doar cind sa va dam votul.

   • Onut Răspunde

    Astia viseaza numa la functii. Ii doare undeva de noi. Citiva dintre ei poate sint chiar in timpul programului.Cine i-a invoit? Pentru ei nu exista reguli? Alea sunt doar pentru prostime?

   • Romper Răspunde

    Satmarean vrei sau nu sa intelegi Basescu e inca presedintele oficial al Romaniei, daca el pe perioada mandatului nu a avut un bun simt pnl-ul satu mare a avut bun simt de a il invita la ei la cort cum e frumos si diplomatic, dupa alegerile prezidentiale Ponta va fi nevoit sa coabiteze cu Antonescu e total altceva, dar ma repet aici un simplu la multi ani e suficient, legati-va de ei in articole administrative, nu cred ca are rost sa pocim ziua de nastere a celui mai vechi partid din Romania.

    • George N. Răspunde

     Romper, nu mai invoca bunul-simt cand vorbesti de PNL Satu Mare.Tot din bun-simt duduile prezente pe langa Stef la Sambra Oilor s-au inghesuit sa-si faca poze cu Basescu! Tot din bun-simt PNL Satu Mare si-a angajat clientela politica?! Tot din bun-simt au creat posturi pentru protejatii lor,care nici nu au nici macar studii corespunzatoare fisei postului. Tot din bun-simt Folda Security pazeste institutiile din judet?! Tot din bun-simt le-au cerut membrilor sa voteze conform biletului primit la intrare? Tot din bun-simt… Sunt prea multe! PNL Satu Mare nu are nimic comun cu bunul-simt! Incurajarea traseismului politic si politizarea excesiva a institutiilor din judet tin tot de bun-simt?!

  • Dascal Răspunde

   Noi nu birfim, Romper. Noi spunem cu subiect si predicatlucrurilor pe nume. PNL Satu Mare e un partid de familie!

   • Romper Răspunde

    PNL satu mare un partid de familie = un partid unit !
    sau vrei sa te integrezi si tu in familie ?

    ma repet si tie in articolul asta un simplu la multi ani era suficient, in articole administrative daca fac o porcarie si eu o sa vin sa arunc o piatra ca doar si pe banii mei fac administratie

    • Dascal Răspunde

     Romper, din pacate, n-ai inteles nimic. Eu fug de politica ca dracu de tamaie, iar de PNL ca de Mama Dracului. Astia sunt uniti de in jurul ciolanului, in jurul unor interese meschine. Sper sa intelegi macar acum!

 48. tenelist Răspunde

  Gigi, ar fi bine sa te implici mai mult si in gramatica limbii romane, fiindca esti persoana publica. Ce exemplu le dai tinerilor pe care-i conduci? Esti mare si tare cind esti cu noi, vrei sa pari o adevarata eminenta cenusie, la fel ca Babut,insa…jalnic!

 49. Observatorul Răspunde

  Daca voi ati fi intr-adevar promotorii revolutiei bunului-simt ati aprecia si respecta valoarea, nu i-ati cere unui onorabil intelectual, Liviu Marta, sa treaca la PNL daca vrea sa-si pastreze functia.

 50. Pop Ioan Răspunde

  Asta e manipulare! De ce sa ceara cuiva sa-si schimbe culoarea politica ori sa se coloreze galben? E inadmisibil!

 51. Georgeta Răspunde

  E inadmisibil ca liberalii sa aiba o asemenea conduita!

 52. Lia Răspunde

  PNL, condus de Antonescu, e un partid dictatorial. Voia lui e mai presus de Statut. Cum sa-l excluzi pe Moisescu, Tusa, Tariceanu, Chiliman? Vechi liberali, cu rezultate. Crin Antonescu uita ca liberalul Chiliman l-a facut senator in mandatul precedent.

 53. Irina Răspunde

  Se pare ca penelistii satmareni au uitat de valorile liberale de cind sint impreuna cu PSD. PNL a ajuns un partid de stinga, anexa a PSD-ului.

 54. Elefteriu Răspunde

  E uluitor ca un partid ca PNL sa ajunga intr-un asemenea hal. Situatia de la nivel local isi are originea la centru. Nu e de mirare ca s-a ajuns aici. Cum sa ai in guvern pe Fenechiu, care stim ce bube are! Cum sa o pastrezi pe Campeanu la Munca dupa scandalurile de la minister, cu angajarile preferentiale? Cum sa-l ai pe Barbu la Cultura dupa scandalurile in care e implicat? Si mai sint cazuri,vezi Sanatate, Finante etc! E logic ca undeva partidul Bratienilor sa scape de sub control teritoriul si sa nu ia nicio masura impotriva celor ce batjocoresc valorile liberale.

 55. Grigore Răspunde

  Felicitari PNL -ului, pentru acest eveniment reusit!

  • Pop Gheorghe Răspunde

   Da,extrem de reusit, incat a mediatizat noile cuceriri, pe noii traseisti poilitici, pe care PNL, din mila, i-a poftit, cu bunul-simt liberal, in ograda proprie. Vorbesc de valori liberale si incurajaza traseismul politic. Il blameaza pe Basescu, dar stau la simbra alaturi de el. Vorbesc de democratie, dar la alegerile din partid, participantii primesc biletele cu numele ce trebuie votate. Vorbesc de corectitudine si isi angajaza peste tot clientela politica,indiferent de pregatirea acestora, incit s-a ajuns ca pentru un fost strungar de la Unio, sa i se infiinteze un serviciu la aeroport, iar pe individul respectiv, fara studii superioare, sa fie facut sef de birou. Exemplele pot continua. O multime de indivizi au fost angajati pe criteriul clientelismului politic la spital, aeroport, deconcentrate.A cum, la omagierea Bratienilor, citiva dintre cei angajati, desi in timpul programului, au participat la manifestari, asigurind vorba dumitale, Grigore, reusita evenimentului. Sa stam stramb si sa judecam drept! Nici Bratianu nu inghitea o broasca raioasa, vazandu-si urmasii rupti de crezul liberal, calauziti doar de interesul de a profita pe seama partidului de o functie bine remunerata si de alte avantaje.

 56. camarad6797 Răspunde

  …imaginati-va acest lucru…liberalii…astazi langa bustul marelui om BRATIANU…maine langa mafiotul de Govor si clika Ardelean,Tou,Fernea,Coica….etc…cum vi se pare..?

 57. gandul bun Răspunde

  Tare multi mor de grija PNL-ului…
  Mai rasfirat baieti, mai rasfirat :))
  Politica PNL ii priveste pe membrii PNL. Restul vorbesc pe langa, incercand fara vreo sansa sa imbarlige, ca de obicei. Acestora nu pot decat sa le spun urmatoarele: implicati-va si faceti mai bine decat actualii. Aduceti solutii viabile si puneti-le in practica. Cine vrea sa faca mai bine este binevenit. Cine se baga primul?

  • Satmarean Răspunde

   Povesti! Numai povesti! Gargara specifica urmasilor Bratienilor pe taram satmarean! Pacat ca nu va reanalizati ca sa intelegeti ca acei postaci frustrati au dreptate!Peste o suta de comentarii arata ca PNL Satu Mare e un partid totalmente compromis, un partid de familie, ce una promite si alta face! In tot ceea ce s-a prezentat domneste Adevarul!

 58. ionel, ionelule Răspunde

  Cele peste 100 de comentarii demonstreaza cat de mult echipa PNL de la Satu Mare face deranj in randurile disperatilor care nu stiu decat sa comenteze aberant de pe margini. Notorietatea de care liberalii se bucura este benefica si PNL si Satmarului. Vorbim peste 3 ani cand vom castiga din nou alegerile locale pentru ca satmarenii vor intelege ca suntem cei mai buni ca sa conducem aceasta comunitate. Pana atunci va dorim spor la comentat. Nu ne faceti decat bine!

  • satmarean Răspunde

   Ai pus punctul pe i. Romanii astia au ajuns in pragul disperarii… cine-o fi de vina?

   • ionel, ionelule Răspunde

    Poate ca si tu? Prin neimplicare? Sau, daca ai incercat sa te implici, pentru ca ai fost prea slab pregatit ca sa schimbi ceva?

    • Robert Răspunde

     Aveti o notorietate negativa, fiindca promovati interesele personale inaintea interesului comunitatii. De cind ati venit la putere, v-ati impartit functii. Daca functiile nu v-au ajuns, aticreat functii noi, ca sa puteti sa va satisfaceti clientela politica, infometata.

  • adriansm Răspunde

   Ionele in 3 ani sătmarenilor le va fi SCÂRBĂ de voi, deoarece in afara de ocuparea posturilor de la CJSM, Primarie, Aeroport, Apaserv nu aveţi nici un rezultat cu care să vă mândriţi.

   Cele 100 de comentarii demonstrează într-adevăr, cât de deranjant este acest fapt pentru TOTI sătmărenii.

   • ionel, ionelule Răspunde

    100 de comentarii scrise de 4-5 “scriitori”? :)))

    • Adrian, Adrianule Răspunde

     Inteligenta nativa iti joaca feste! Fa mai mult sport! Alearga mai mult.Creierul ti se va oxigena si poate vei discerne mai bine si nuvei fi asa de confuz in fata camerelor de luat vederi!

     • Dascal

      Nu mai vorbiti de bun-simt, penelistilor! Daca ati avea bun-simt, nu ati lua oamenii din teritoriu ai PDL-ului si PPDD-ului!

  • Simion Răspunde

   Notorietatea de partid de familie, sluga lui Stef si Silaghi, face bine PNL Satu Mare? Aberezi!

  • George N. Răspunde

   Comentariile reflecta starea jalnica a PNL Satu Mare!

  • George N. Răspunde

   Sunteti cei mai buni sa conduceti banii comunitatii spre propriile buzunare. Folda Security are datele problemei. Citi bani se aloca la institutiile publice pentru Folda Security?

  • Horea Răspunde

   Daca va angajati rudele, prietenii, amantele peste tot evident ca dobanditi notorietate!

  • Dinu Răspunde

   E ultimul vostru mandat! Profitati de el ! Angajati-va si bunicii si stranepotii peste tot! Nu conteaza in PNL Satu Mare ce pregatire ai! Important e sa fii pupincurist, sa ridic osanale conducatorului iubit si diploma nu mai conteaza!

  • Ionel I. Bratianu Răspunde

   Mi-e rusine de urmasii mei satmareni! Au aruncat crezul liberal la gunoi!

   • I L Caragiale Răspunde

    Mi-e rusine de urmasii mei satmareni: nu au invatat nimic de la mine. Nici macar sa scrie o satira ieftina.
    Si nu e Ion C Bratianu ci Ion I C Bratianu. Incultule!

  • Satmarean Răspunde

   Vise! Cind va face plopul pere si rachita micsunele, atunci veti cistiga un nou mandat!

  • Pop Ioan Răspunde

   MR. President, de ce nu ai bunul-simt sa te semnezi? Chiar atit de mult te bintuie o fantoma cu numele pesudonimului ales?!

  • Codrin Răspunde

   In afara de angajarea clientelei nu ati facut nimic. Domnul Stef ne-a promis marea cu sarea si n-a facut nimic. Umbla doar dupa imagine, nimic altceva. Cultul personalitatii a apus in 89. Cel putin asa as vrea sa cred. Bine, domnul presedinte, cred ca nu era major atunci, asa ca are o scuza, insa dupa cum face promovarile in partid, inclusiv la Adunarea Generala pentru alegerea conducerii, cu biletele date la intrare participantilor, vorbeste limpede despre democratia de partid, despre “valorile” promovate de PNL Satu Mare.

  • Vasile S. Răspunde

   Mr.President ati omis sa trasati ca sarcina ca pe steagurile PNL Satu Mare sa fie chipul dumneavoastra. Oricum, nu ar fi prima idee nastrusnica. Orice s-a primit de la PNL in ultimii ani avea “etichetat” numele si uneori cu chipul dvs! Asta nu e cult al personalitatii, ci promovarea brandului!

  • Liberal Răspunde

   Bintuit ori nu, domnia sa inghite in sec. Si-a angajat atitia oameni, competenti si nu numai, si n-a gasit unul care sa-l inlocuiasca pe tipul de la care si-a luat pseudonimul.
   Personal, stiu la cine se refera. Respectivul era trup si suflet pentru PNL. Era un liberal adevarat! Pacat ca a ales sa demisioneze!

   • ionel Răspunde

    Spre deosebire de tine care esti liberal pe dinafara si portocaliu pe dinauntru. Pe cine crezi ca pacalesti?

    • Liberal Răspunde

     Ati luat toti portocalii si acum ma acuzi ca as fi pe dinautru portocaliu? Asta e PNL Satu Mare, un partid ce incurajaza traseismul politic. Va deranjaza adevarul!

    • Daniel Răspunde

     Stef nu e portocaliu pe dinauntru ca l-a invitat pe Basescu , la simbra oilor, la cortul PNL? Fetele si domnitele liberale ce s-au inghesuit sa faca poze cu presedintele nu sint portocalii pe dinauntru?! Cei care au sosit la voi, din PDL, nu au ramas portocalii pe dinauntru?!

   • Moldovan Mircea Răspunde

    Halal de ce a ajuns PNL Satu Mare!

  • Adrian, Adriane Răspunde

   De ce nu te semnezi, fiindca comentariul tau e demn de a fi pus in ghilimele. Lauda de sine, nu miroase a bine. Asta o stii si tu. Apropos, te invitam in gasca noastra de postaci, ca sa avem spor la comentat.

 59. Ana Răspunde

  Notorietatea ati castigat-o prin preluarea traseistilor politici, prin politizare excesiva! Asta e notorietatea voastra!

 60. Flavia Răspunde

  Sint tinara, sexi, buna la suflet si nu numai, nu ma angajati la Consiliu? Daca raspunsul e negativ, inteleg de ce. Respectiva nu a expirat!

  • Flaviu Răspunde

   E adevarat ca n-o sa te angajeze nimeni la CJ dar nu pentru ca ai calitatile astea ci pentru ca ti se pare ca le ai.
   Si pe deasupra mai esti si urat si ai un IQ minuscul…

 61. leo Răspunde

  Trist, dar adevarat! PNL Satu Mare, un partid de familie. Comentariile certifica acest lucru!

  • lola Răspunde

   Trist pentru voi si adevarat: PNL este o mare familie, puternica si de succes. Si oricare cetatean, liberal cu adevarat, bineintentionat si capabil are toate sansele sa fie adoptat de aceasta familie

   • Satmarean Răspunde

    Fereasca-ne Sfintu!Cine stie ce e PNL Satu Mare, un partid de familie, ce are in frunte un promotor al cultului personalitatii, Stef,nu va face pasul spre voi, numai daca e dezinformat sau isi face iluzii cava fi ajutat cu o functie pe undeva.

 62. elodia Răspunde

  mare suparare la iudemereiipedelacipostaci…….sic! comentariile nu sunt voturi si nu au valoare……sic

 63. gigi Răspunde

  Aici e plin de pdl-isti
  Vad ca pe majoritatea ii supara “politizarea” institutilor si acum inteleg de ce
  Apropo daca scriam ca sunt Antonescu eram el

  • Daniel Răspunde

   Copil naiv si roscovan, tu crezi ca numai pedelistii sint suparati pe voi? Ar avea si motive sa fie suparati. Le luati oamenii de peste tot. Puneti presiune pe ei ca sa teaca la PNL, ca si cazul domnului director de la muzeu! Cum sa nu fiti detestati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
jucatorii Olimpiei Satu Mare
Jucătorii Olimpiei invită sătmărenii sâmbătă la meci

Jucătorii și antrenorii clubului FC Olimpia Satu Mare au ieșit în această după amiază în oraș unde au împărțit mai...

Închide