Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

S-a deschis Festivalul Internațional Multicultural ”Fără bariere”

deschidere fara bariere (3)Pe scena Teatrul de Nord Satu Mare a avut loc astăzi deschiderea celei de-a VII-a ediții a Festivalul Internațional Multicultural ”Fără bariere”.

Gazdele festivalului, Andrei Mihalache, director general al Teatrului de Nord și Bessenyei István, directorul artistic, i-au avut alături în deschidere pe președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, pe viceprimarul Marcela Papici și administratorul public, Dan Băbuț Domuța.

Adrian Ștef și-a exprimat satisfacția că este la deschiderea festivalului de teatru. ”Este un eveniment important și este un efort foarte mare să susținem instituțiile de cultură. Dar merită. Avem oameni devotați arte, culturii, meseriei și misiunii pe care și-au propus-o”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare. Totodată, acesta i-a îndemnat pe sătmărenii să participe în număr cât mai mare la festival. ”Pentru faptul că acești oameni fac atâtea eforturi, merită să fim alături de ei. Vă asigur de tot sprijinul meu pentru a trăi cu toții într-o lume în care elitele și valorile să fie etaloane pentru tinerii și copiii noștri”, a spus Adrian Ștef.

”E un moment de sărbătoare pentru sătmăreni, vom avea 10 zile cu satisfacții culturale și spirituale”a declarat Bessenyei István, directorul artistic al teatrului urând bun venit tuturor celor prezenți.

În încheiere, Andrei Mihalache a mărturisit celor prezenți  că Teatrul de Nord Satu Mare are foarte mulți prieteni și speră ca aceștia să devină și ai sătmărenilor prin spectacolele lor. ”Înțelepciunea și-a spus cuvântul și uite că se poate ca festivalul Fără Bariere să împlinească în 2013 cei șapte ani de-acasă. Mulțumesc tuturor celor care au crezut în acest vis frumos”, s spus Mihalache.

 

deschidere fara bariere (8)

 

În cadrul ediției a VII-a a Festivalului Internațional Multicultural FĂRĂ BARIERE, organizatorii propun 29 de reprezentații: o paletă bogată de tipuri de spectacole – de la one-man-show-ul de studio la marea montare scenică, de la spectacolul în aer liber la film; un spectru larg de autori dramatici – de la Boccaccio la Caragiale, de la Moliere la Mimi Brănescu; o panoplie reprezentativă a ideilor regizorale – de la Bocsárdi la Silviu Purcărete, de la Dabija la Sorin Militaru și Attila Keresztes.

Și, mai ales sunteți invitați să vedeți actorii – mulți, mari, talentați – din teatrele din București, Debrecen, Tg. Mureș, Beregovo, Sibiu, Nyíregyháza, Petroșani, Tg. Jiu, Miercurea Ciuc și Piatra Neamț.

Va fi o ediție dedicată preponderent comediei și asta pentru că ”dacă râzi cu lacrimi îți vor rămâne mai puține lacrimi de plâns”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.