Ultima actualizare: azi, 12:11

Bordel
Locale

28 mai – Festivalului Internațional ”Fără Bariere” – Bordel, Karnebál şi Buletinista

Fara Bariere, Festival de teatru, Satu Mare, Teatrul de NordProgramul zilei de marţi, 28 mai, al Festivalului Internațional Multicultural ”Fără Bariere”, la Teatrul de Nord Satu Mare.

 

Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 18.00

Teatrul Regina Maria Oradea, Trupa Iosif Vulcan în parteneriat cu Teatrul Pygmalion Viena

BORDEL

de Gabriel Barylli

traducerea: Țino Geirun

regia artistică, scenografia și ilustrația muzicală: Țino Geirun

distribuția:

Maria: Georgia Căprărin

Martin: Daniel Vulcu

 

Bordel

Bordel

durata: 1 h

spectacol cu publicul pe scenă!

preț bilet: 15 lei

Bordel prezintă povestea lui Martin, un manager de succes, care întruchipează imaginea bărbatului realizat profesional. Acesta trăiește drama nefericitului care are mulți bani, dar timp insuficient pentru experiențe veritabile și de esență. Dacă va reuși să se retragă o oră din agitata lui viață profesională și să o dedice unei femei, aceasta trebuie să fie și ea la înălțimea așteptărilor lui, de un profesionalism fără cusur. Maria, se pare că va întruni așteptările lui, fiind, conform recomandării prietenului său Ştefan, o prostituată perfectă. Curând își dă seama de strategia prietenului, fiindcă întâlnirea celor doi va câștiga alte dimensiuni. În spatele măștii de carton a prostituatei, Martin descoperă ființa vie și sensibilă pe care a căutat-o întreaga viață. Sfârșitul piesei este învăluit în mister. Se va prelungi oare această întâlnire în ceea ce presupune o legătură pentru totdeauna? Se vor topi oare diferențele sociale în căldura dragostei? Ultimele minute ale întâlnirii vor fi definitorii și vor hotărî destinul lor comun.

Spectacolul realizat în colaborare cu Teatrul Pygmalion din Viena, în regia lui Ţino Geirun a avut premiera oficială pe data de 12 iulie 2012 la Viena şi a fost prezentat pe 29 septembrie 2012 în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Scurt.

Din distribuţie au făcut parte Julia Prock Schauer şi Daniel Vulcu. În distribuţia orădeană o vom vedea pe Georgia Căprărin în rolul Mariei şi pe Daniel Vulcu în rolul lui Martin. Pentru Georgia Căprărin este primul rol în cadrul trupei Iosif Vulcan. Atât regia artistică, cât şi scenografia şi ilustraţia muzicală poartă semnătura lui Ţino Geirun. Regizorul de origine română s-a stabilit în 1985 în Viena unde a fondat în 1989 Complexul teatral „Pygmalion”, alcătuit din Academia de Teatru şi Teatrul cu acelaşi nume. Autorul piesei, Gabriel Barylli este un scriitor, actor şi regizor austriac care este pentru prima dată jucat pe o scenă din România.

 

Teatrul de Nord – Sala Mare, ora 19.30

Teatrul Csíki Játékszín Miercurea Ciuc

KARNEBÁL (Carnabal)

după I. L. Caragiale și Parti Nagy Lajos

traducerea: Réz Pál

regia: Sorin Militaru

scenografia: Cristian Marin

distribuția:

Nae Girimea, frizer și subchirurg: Giacomello Roberto

Iordache, calfă la Girimea: Veress Albert

Mița Baston: Bartalis Gabriella

Didina Mazu: Ráduly Beáta

Iancu Pampon: Lőrincz András Ernő

Mache Răzăchescu, ce-i mai zice și Crăcănel: Fülöp Zoltán

Un catindat de la Percepţie: Vass Csaba

Un ipistat: Puskás László

Un chelner: Kosztándi Zsolt

O mască: Fekete Bernadetta

și: Bende Sándor, Bilibók Attila, Kiss Bora, Nistor Mihály, Küsmődi Zoltán/Kovács Sándor

 

Karnebal

Karnebal

durata: 2 h. 40 min.

spectacol cu supratitrare în limba română

preț bilet: 20 lei

Înainte de a fi prelucrată de Parti Nagy Lajos, comedia caragialiană D’ale carnavalului, s-a făcut cunoscută în rândul vorbitorilor limbii maghiare cu titlul Farsang (Carneval). Scrisă cu aproape 130 de ani în urmă, comedia vorbește despre dragoste, gelozie, înșelare și înșelăciune, despre solidaritate bărbătească și rivalitate. Amalgamul rezultat din ciocnirea tuturor acestor teme atinge punctul culminant la faimosul carnebal unde, ascunsă după costum și mască, o femeie republicană din Ploiești își caută cu înverșunare amantul, apoi cuplurile frizerul cu amante și iubitul măștii pe deoparte, pe de alta un patriot și un cartofor se pregătesc să își ia revanșa, funcționarul cu durere de măsea urmărește să încurce și mai mult situația deja haotică, iar calfa încearcă să îndrepte, pe cât îi stă în putință, situația provocată de șirul neînțelegerilor.

 

Teatrul de Nord, Sala Studio, ora 22.00

Artemotion Oradea

BULETINISTA

după Alexandr Ghelman

regia: Ion Mainea

distribuția:

Ea – Mirela Lupu

El– Sebastian Lupu

 

Buletinista

Buletinista

durata: 75 min.

preț bilet: 15 lei

”Buletinista”, este o comedie romantică în care spectatorii se pot regăsi, pot trăi “întâmplări” cu rezonanţă în existenţa lor cotidiană. Spectacolul ilustrează o situaţie de viaţă posibilă oriunde, oricând, într-un oarecare tip de cuplu bărbat-femeie, analizează şi aspecte legate de condiţia spirituală şi socială a omului prin întrebări, nu întotdeauna vesele, care pretind şi o oarecare meditaţie. E o călătorie în care nişte oameni se urmăresc şi se înfruntă trecând de la schimburi amabile, prieteneşti, de păreri la ciocniri dure şi revelaţii năucitoare, devenind câmpul unor bătălii decisive.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.