Ultima actualizare: azi, 19:53
Locale

6.000 de pachete ţigări de contrabandă ascunse sub baloţi de fân


OLYMPUS DIGITAL CAMERAPoliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare au depistat în trafic o autoutilitară cu care doi bărbaţi transportau sub mai mulţi baloţi de fân, într-un locaş special amenajat, aproximativ 6.000 de pachete ţigări.

Ieri, 29 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în zona de responsabilitate.

 Astfel, în jurul orei 20.00, lucrătorii noştri au oprit pentru control, în trafic, pe raza localităţii Mădăras, judeţul Satu Mare, un autovehicul marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bucureşti, condus de către Giorgian A., în vârstă de 51 de ani, din Bucureşti, în care se mai afla, ca pasager si Ionel C., de 46 de ani, din judeţul Dâmboviţa.

Cei doi bărbaţi transportau baloţi de fân motiv pentru care, poliţiştii de frontieră au devenit suspicioşi şi au luat măsura conducerii persoanelor împreună cu autoutilitara la sediul STPF Satu Mare pentru verificări.

În prezenţa unor lucrători vamali din cadrul DJAOV Satu Mare a fost efectuat un control amănunţit asupra autoutilitarei si au descoperit, sub baloţii de fân, într-un locaş special amenajat, mai exact sub platforma maşinii, 5.917 pachete de ţigări marca Plugarul, cu timbru fiscal specific Republicii Moldova.

Ţigările, în valoare de aproximativ 25.000 lei şi maşina au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi bărbaţi sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător  peste limita a 10.000 de ţigarete, cauza fiind instrumentată de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Câştigătorii etapei judeţene a concursului de protecţie civilă

În ziua de 29 mai 2013, la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhard” din municipiul Satu Mare,  s-a desfăşurat etapa judeţeană...

Închide