Ultima actualizare: azi, 12:35

Locale

Caritas Satu Mare – Ajutorul soseşte pe motoretă!

Caritas Satu MareDin motive de economisire şi de scăderea cheltuielilor pe termen lung, Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare a hotărât ca pentru asigurarea serviciilor de îngrijire la domiciliu să pună în funcţiune mai multe motorete, care să înlocuiască maşinile, fiindcă acestea au un consum scăzut de carburanţi şi totuşi transportă rapid asistentele şi îngrijitoarele la bolnavi.

 Pentru achiziţionarea motoretelor Organizaţia a apelat la parteneri externi. Crucea Roşie din Austria, Crucea Roşie din Linz şi Mölding şi o persoană fizică a venit în ajutorul Caritas-ului. Astfel în acest moment 7 motorete sunt pregătite să ajute specialiştii centrelor de îngrijire la domiciliu în munca lor de zi cu zi.

Dat fiind faptul că majoritatea colegilor care lucrează la centrele de îngrijire la domiciliu sunt femei şi motoretele reprezintă o noutate pentru ele, Organizaţia Caritas l-a rugat pe Emanuel Gyenes să vină în ajutorul doamnelor. Sarcina lui a fost să le ajute să se împrietenească cu motoretele şi să le ofere un curs rapid de condus şi manevrat. El a răspuns cu plăcere la cererea Organizaţiei promiţând că stă la dispoziţia doamnelor şi de mai multe ori pentru a le ajuta să înveţe să conducă motoretele. Organizaţia Caritas îi mulţumeşte şi pe această cale pentru deschidere şi promptitudine.

În 2014 parcul de motorete se va dezvolta în continuare cu încă 5 achiziţii noi cu sprijinul Crucii Roşii din Mölding, care a contactat în mod direct producătorul acestora.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.