Ultima actualizare: azi, 10:20
ceasuri contrafacute, Piata de vechituri, Satu Mare
Locale

Ceasuri contrafăcute la Piaţa de vechituri

ceasuri contrafacute, Piata de vechituri, Satu MareMiercuri, 29 mai, în jurul orei 10.00, în timp ce se aflau în patrulare în zona Pieţei de Vechituri din municipiul Satu Mare, jandarmii sătmăreni au surprins un bărbat care oferea spre vânzare ceasuri care purtau însemnele unor mărci de renume şi păreau a fi contrafăcute.

În urma verificărilor, jandarmii  l-au identificat pe Virgil D., în vârstă     de 33 de ani, din Negreşti Oaş, care oferea spre vânzare ceasuri inscripţionate cu mărci de renume, fără a putea justifica provenienţa bunurilor şi fără a deţine certificate de înregistrare a acestor mărci. S-a luat măsura ridicării  produselor şi depunerii acestora la Camera de corpuri delicte a  I.J.J. Satu Mare.

Pe numele persoanei în cauză, jandarmii au întocmit actele de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiunea de ,,punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1, lit.b, din Legea nr. 84 din 1998 republicată privind privind marcile si indicatiile geografice,  dosarul  urmând a fi înaintat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Tot  miercuri 29 mai, jandarmii au  surprins-o pe Ana P. în vârstă de 54 de ani din Satu Mare, care oferea spre vânzare  discuri optice  tip CD care păreau a fi piratate. S-a luat măsura ridicării discurilor optice şi depunerea acestora la Camera de corpuri delicte a  I.J.J. Satu Mare.

Pe numele persoanei în cauză, jandarmii au întocmit actele de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiunea de ,,oferirea spre vânzare de mărfuri-pirat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 139 ^ 6, alin. 2, din Legea nr. 8 din 1996, dosarul urmând a  fi  înaintat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Pentru un plus de siguranţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112, dacă observă persoane  care oferă spre vânzare astfel de produse.

Sursa: IJJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Dragonul de aur, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ
30 mai – Festivalului Internațional ”Fără Bariere” – Două piese poloneze, Dragonul de aur și proiecţia filmului ROCKER

Programul zilei de joi, 30 mai, al Festivalului Internațional Multicultural ”Fără Bariere”, la Teatrul de Nord Satu Mare.   Casa...

Închide