Ultima actualizare: azi, 09:24
Locale

Crucea Roșie a marcat Ziua Mondială fără Tutun

Mars antifumat, Crucea Rosie Satu MareVoluntarii Crucea Roșie Satu Mare au marcat astăzi, ca în fiecare an, Ziua Mondială fărăTutun. Mai mulţi tineri s-au deplasat astăzi în centrul oraşului, alături de directoarea Crucea Roşie Satu Mare, Rodica Borlan, şi au încercat să-i convingă pe oameni să lase ţigările măcar pentru o zi, oferindu-le în schimb bomboane.

În „staff”-ul Crucii Roşii s-a aflat şi un tânăr într-un consum simbolizând moartea, având şi o coasă, dar şi un sicriu făcut din pachete de ţigări.

Începând cu anul 1987, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat 31 mai „Ziua Mondială fără Tutun”, pentru a atrage atenţia asupra pericolului utilizării tutunului atât pentru sănătatea fumătorilor cât şi pentru cea a nefumătorilor care, expuşi la fumul altora, devin şi ei fumători pasivi.

Tema propusă de către OMS pentru anul acesta este interzicerea desăvârşită a publicităţii produselor de tutun, a promovării lor şi a sponsorizării acestui domeniu. Se ştie că prin acţiunile de promovare a diferitelor produse, foarte mulţi oameni sunt tentaţi să le încerce, iar pentru că tutunul creează dependenţă puternică, cei care au căzut în capcana fumatului, ulterior se pot lăsa foarte greu. Companiile de ţigarete au tot interesul să-şi promoveze produsele, deoarece banii investiţi în publicitate atrag generaţiile noi spre acest viciu, iar cei care s-au lăsat aburiţi de falsele promisiuni sugerate (fumând vei arăta mai matur, mai „cool”, te vor admira şi accepta mai uşor cei din gaşcă etc.), vor deveni nişte sclavi, plătitori de tribut, pe spinarea cărora companiile de producerea şi comercializarea ţigaretelor se îmbogăţesc.

Nu vă lăsaţi păcăliţi! Faceţi un calcul: dacă fumaţi zilnic un pachet de ţigări, înmulţiţi cu 30 sau 31, să obţineţi suma cheltuită într-o lună. Acei bani (frumoşi) ar fi putut avea o destinaţie mult mai bine gândită, să vă aducă ceva util, frumos, valoros, nedăunător. În schimb, fumând, rămâneţi numai cu fum şi scrum şi cu sănătatea subminată.

Opriţi-vă să ardeţi banii! Eliberaţi-vă de fumat!

Ca şi „bonus” vă îmbunătăţiţi considerabil sănătatea: cea mai mare valoare pe care o putem avea, dacă avem grijă de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ziua Copilului Negresti Oas
Atmosferă de basm la Ziua Copilului în Negreşti-Oaş (Foto)

Aproximativ 2000 de copii și elevi au participat vineri la manifestările organizate de Ziua Internaţională a Copilului la Negrești-Oaș, într-o...

Închide