Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Dan Gavrilescu, reprimit în lot pentru ultimele două jocuri din campionat

dan gavrilescuConducerea tehnică şi cinci dintre componenţii lotului Olimpiei 2010 Satu Mare au participat vineri seara la o conferinţă de presă prin care s-a dorit aducerea la cunoştinţa opiniei publice motivele ridicării sancţiunii sportive a jucătorului Gavrilescu Dan, după declaraţiile făcute de acesta pe un site de socializare.

Într-un comunicat emis joi de conducerea clubului se anunţa că s-a decis ridicarea suspendării jucătorului Gavrilescu Dan în ceea ce priveşte jocurile oficiale fiind nevoie de aportul său la ultimele două jocuri din acest campionat în vederea realizării obiectivului propus.

În rândurile următoare redăm declaraţiile antrenorilor şi jucătorilor prezenţi la conferinţa de presă:

„Îmi pare rău că trebuie să ne vedem din nou în aceste împrejurări. Vreau să-mi cer scuze încă odată public în faţa fiecărui cetăţean de etnie maghiară pe care l-am lezat cu acele declaraţii postate pe site-ul de socializare şi dacă va fi cazul îmi voi cere scuze săptămânal. Se caută înlăturarea mea de la echipă şi sancţionarea mea drastică. Eu sunt principalul vinovat şi nu ştiu dacă îmi vor ajunge zilele, cât voi rămâne în Satu Mare, să mulţumesc pe fiecare cetăţean pe care l-am jignit. Eu sunt dispus să joc cele două etape fără nici un leu şi la fel sunt dispus să joc şi în liga a 2–a fiecare meci pe gratis, însă nu mi se pare corect să mi se ia pâinea de la gură”, a declarat Dan Gavrilescu.

Cosmin Iuhas, căpitanul echipei: „ Ce este important acum e că Dan îşi cere încă o dată scuze. Eu nu am nicio problemă cu el şi cred că trebuie să punem pe primul loc planul sportiv. Cu el în teren echipa e la un pas de o mare performanţă, ceea ce a fost un vis în urmă cu trei ani, e pe cale să devină realitate. Cred că acest conflict trebuie stins pentru că e mult mai important ce se întâmplă acum în teren”.

Ervin Kinczel „După ce Dan a făcut acea greşeală a venit la noi în vestiar şi şi-a cerut scuze şi în faţa noastră şi cred că acum e mai important să câştigăm cele două meciuri care au mai rămas. Acesta este subiectul despre care ar trebui să vorbim, atingerea unui mare obiectiv a echipei noastre”.

Botoş Alexandru: „Sincer, pe mine niciodată nu m-a interesat conflictele acestea între unguri şi români. Tot ce pot să spune e că în teren avem nevoie de Gavrilescu”.

Robi Villand: „Eu sunt pe jumătate român, pe jumătate maghiar. Din partea mea eu l-am iertat. A greşit şi cu siguranţă va plăti pentru ce a făcut, dar noi avem nevoie de el în teren.”

Csik Tiberiu: „Cei trei jucători reprezintă etnia maghiară a echipei. Acest lucru s-a întâmplat şi asta e, eu trebuie să formez echipa şi să o fac să câştige. E mult mai importat ce arată ei la antrenamente şi în teren. Ei răspund pentru ceea ce fac în afara terenului, mai ales acum că vom face un pas mare avem nevoie de multă concentrare în teren.”

Balogh Andrei: „Consider că Gavrilescu a făcut o mare prostie cu acele declaraţii. Dar până la urmă scopul scuză mijloacele. Olimpia e la un pas de liga a 2-a. E o prostie ca Dan să nu joace în ultimele două meciuri rămase, iar eu zic că trebuie lăsat să joace. Şi pe vremea noastră s-au întâmplat multe, însă nu a ajuns nimic în presă. Aşadar el trebuie lăsat să joace, iar după aceea conducerea să ia o hotărâre şi să decidă ceea ce se va întâmpla cu el pe mai departe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.