Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

„Parada Florilor”, duminică, la a V-a ediţie

apmAgenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare va organiza duminică „Parada Florilor”, ajunsă la a V-a ediţie, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă directoarea Bekessy Elisabeta.

„Parada Florilor” are ca scop conştientizarea comunităţii sătmărene privind importanţa spaţiilor verzi. Duminică, 26 mai, de la ora 10.00, în faţa Complexului  „Casa verde” se vor depune coroane de flori la statuia lui Kiss Gedeon, părintele Grădinii Romei.

De la 10.15 va porni spre centru un alai format din ciclişti, maşini alegorice decorate cu flori, majorete, fanfara de la Palatul Copiilor, copii îmbrăcaţi în costume din materiale reciclabile, cadre didactice, etc.

Directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta, a declarat că alaiul va parcurge traseul Grădina Romei – Calea Traian, B-dul I.C. Brătianu, Piaţa Libertăţii – Catedrala Romano-catolică. Aceasta i-a invitat să participe pe toţi sătmărenii, care doresc să se alăture acestei mişcări de sensibilizare a comunităţii privind importanţa spaţiilor verzi.

16 unităţi de învăţământ s-au înscris la concursul „Oază verde pentru educaţie”

Potrivit directorului APM, în urma lansării, în luna februarie, a concursului „Oază verde pentru educaţie”, care are ca scop extinderea spaţiului verde din incinta curţilor instituţiilor de învăţământ şi crearea unei noi zone verzi, s-au înscris 16 unităţi de învăţământ.

Materialul săditor necesar (113 puieţi de stejar pedunculat, 30 puieţi de stejar roşu şi 97 puieţi de mesteacăn) a fost asigurat de Direcţia Silvică Satu Mare, iar butucii solicitaţi de unităţile de învăţământ au fost asiguraţi de Primăria Satu Mare, provenind de la arborii care au fost tăiaţi în municipiu.

Câştigătorii concursului „Oază verde pentru educaţie” vor fi premiaţi duminică, 26 mai, la Complexul de educaţie ecologică „Casa Verde”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.