Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Peste 200 de locuri de muncă, la târgul pentru absolvenţii şcolilor profesionale şi tehnice

targul locurilor de munca (1)Peste 200 de locuri de muncă au fost oferite astăzi de agenţii economici sătmăreni tinerilor absolvenţi ai şcolilor profesionale şi tehnice, în cadrul târgului de locuri de muncă, desfăşurat astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului ”Monitorizarea inserţiei socio-profesionale pe piaţa muncii a absolvenţilor din învăţământul profesional şi tehnic – MISS” 2010-2013.

La deschidere au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, directorul de cancelarie al Prefectului, Sorin Martin Vereş, inspectorul şcolar general, Mariana Roman, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Marcel Maruşca, preşedintele Asociaţiei Economice Germano-română, Dan Brumboiu, etc.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, beneficiarul fiind Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, printre parteneri aflându-se şi ISJ Satu Mare. În cadrul acestui proiect au fost monitorizaţi 1742 de elevi din judeţul Satu Mare, absolvenţi ai promoţiei din 2011, dorindu-se urmărirea inserţiei pe piaţa muncii.

Inspectorul şcolar general, Mariana Roman, a declarat că în cadrul târgului îşi prezintă oferta de muncă 19 agenţi economici, care oferă tinerilor absolvenţi ai şcolilor profesionale şi tehnice, dar şi a viitorilor absolvenţi, momentan elevi în ultimul an, peste 200 de locuri de muncă.

Directorul AJOFM Satu Mare, Marcel Maruşca, a precizat că la 30 aprilie, rata şomajului în judeţul Satu Mare, a fost de 4,59%, 7002 şomeri fiind în evidenţe, din care 2950 femei, iar dintre aceştia 2040 primesc indemnizaţii. De asemenea, sunt 431 de locuri de muncă vacante, din care 400 în municipiul Satu Mare, iar 31 în Carei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.