Reprezentanţii Protecţiei Consumatorului din România şi Ungaria s-au întâlnit la Satu Mare

24 mai 2013 | 6 comentarii

protectia consumatorului (6)Reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Regiunea Nord-Vest Cluj şi cei au Protecţiei Consumatorilor din Ungaria s-au întâlnit astăzi la Satu Mare într-o şedinţă de lucru pentru a discuta despre noul protocol de colaborare dintre cele două ţări.

Au participat subprefectul Cristian Sasu, şeful CRPCR Cluj, Cristian Nicula, şeful CJPC Satu Mare, Maria Pinter, iar delegaţia vecină a fost condusă de directorul Protecţiei Consumatorilor din judeţul Hajdu-Bihar (Ungaria), Barcsa Lajos şi şeful Serviciului de supraveghere a pieţei din cadrul Protecţiei Consumatorului din Ungaria, Szabo Peter.

 În cadrul întâlnirii s-au purtat discuţii cu privire la modificarea legislaţiei din cele două ţări în aşa fel încât să corespundă cu cea a Uniunii Europene, despre consilierea şi informarea consumatorilor, metodele de rezolvare a reclamaţiilor, documentele care se încheie, dar și relaţiile dintre autorităţile centrale şi regionale.       

Şeful Serviciului de supraveghere a pieţei din cadrul Protecţiei Consumatorului din Ungaria, Szabo Peter, a subliniat că trebuie pus mare accent pe sistemul de alertă rapidă Rapex. Ungaria a fost pe primul loc din Uniune la acest tip de alerte, fiind semnalate în special produse cu grad ridicat de periculozitate pentru copii.

Șeful Protecţiei Consumatorilor din judeţul Hajdu-Bihar (Ungaria), Barcsa Lajos, a spus că acest protocol de colaborare este foarte util având în vedre că foarte mulți români își fac cumpărăturile în Ungaria dar și invers, iar astfel reclamațiile pot fi rezolvate mai ușor.

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (6)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Gogu spune:

  Ialai Sasu e la serviciu mare lucru ca l vezi toată ziua in oraș prin baruri si benzinării.

 2. Gogu spune:

  Pe cind popositi pe la Unicarm?

 3. Georgeta spune:

  Inca o marturie ca PDL nu a murit!

 4. Pop Ioan spune:

  Georgeta, Sasu nu mai e la PDL. E in schimb de experienta pe la PNL!

 5. Adina spune:

  Nu e definitiv?

 6. Pop Ioan spune:

  Depinde cine e la putere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest