Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Târg de locuri de muncă pentru absolvenții de învățământ profesional și tehnic

conferinta inspectoratul scolar judetean 0(1)Aproximativ 200 de locuri de muncă vor fi oferite absolvenților din învățământul profesional și tehnic. La Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc sâmbătă un târg de locuri de muncă organizat în cadrul proiectului ”Monitorizarea inserției socio-profesionale pe piața muncii a absolvenților din învățământul profesional și tehnic – MISS” 2010-2013.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, beneficiarul fiind Inspectoratul Școlar Județean Iași, printre parteneri aflându-se și ISJ Satu Mare, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă inspectorul școlar general, Mariana Roman.

În cadrul târgului își vor prezenta oferta de muncă 17 agenți economici, care vor oferi 190 de locuri de muncă tinerilor absolvenți. Principalele posturi sunt ca montatori subansamble, lăcătuși, reprezentanți comerciali, mecanici auto, lucrători depozit, debitator, etc.

Inspectorul școlar general a declarat că în cadrul acestui proiect au fost monitorizați 1742 de elevi, absolvenți ai promoției din 2011, dorindu-se urmărirea inserției pe piața muncii. În cadrul programului au fost derulate mai multe campanii de informare, astfel că elevii au învățat să conceapă un CV, să scrie o scrisoare de intenție, cum să se comporte la un interviu de angajare, etc.

Mariana Roman a precizat că la acest târg ce va avea loc sâmbătă, 11 mai, începând cu ora 09.00, fiind așteptați pe lângă absolvenții din 2011, care sunt monitorizați în cadrul programului, și absolvenții din 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.