Zilele MATEMATICII SĂTMĂRENE – ediţia I

22 mai 2013 | 8 comentarii

zilele matematicii satmareneÎn perioada 24-26 mai 2013, se vor desfășura ”Zilele matematicii sătmărene”, conform programului:

 

vineri, 24.05.2013

-          ora 1300 – deschiderea festivă în Sala Mare a Consilului Judeţean

-          ora 1400 – Concurs de aplicaţii multimedia: „Matematica, între clasic şi modern”

 • nivel gimnazial – la Şcoala Gimnazială „Bălcescu-Petofi”
 • nivel liceal – la Colegiul Naţional „Ioan Slavici”

sâmbătă, 25.05.2013

-          ora 900 – excursie în Ţara Oaşului pentru elevii sătmăreni care au reprezentat Matematica la nivel naţional

-          Simpozion Interjudeţean CLUBMATE – 2013, la Complex Apa, ora 1300 – organizat împreună cu filialele din Satu Mare şi Maramureş ale Societăţii de Ştiinţe Matematice din România

-          ora 1000 – etapa judeţeană a Olimpiadei elevilor de la sate, la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” Medieşu Aurit

duminică, 26.05.2013

-          ora 1000 – Simpozion Naţional cu tema „Promovarea tehnologiilor moderne în învăţarea Matematicii”, în Sala Multimedia a ISJ.

-          lansare de carte: Matematica sătmăreană, volumul I – carte electronică

Sursa: ISJ Satu Mare

Etichete: , ,

Categorie: Locale

Comentarii (8)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Ieri, s-au implinit patru decenii de la trecerea in nefiinta a Acad.GRIGORE MOISIL. Mpreuna cu prietenul , de atunci si de acum, Acad. Gheorghe Paun, participam la faimoaseleseminarii de la Institutul de Matematica din Bucuresti.De atunci mi-a ramas in minte o cugetare a celebrului matematician:MATEMATICA va fi limba latina a viitorului, obligatorie pentru toti oamenii de stiinta.Tocmai ca MATEMATICApermite accelerarea maximaa circulatiei ideilor stiintifice ".Azi, suntem tocmai in acel viitor, iar festivalul nostru de matematica ne dezvaluie prin fapte acea prezicere a savantului !

 2. Tot ce e gandire corecta este sau MATEMATICA sau susceptibila de matematizare ! Grigore Moisil

 3. Tot ce e gandire corecta este sau MATEMATICA sau susceptibila de matematizare ! Grigore Moisil

 4. Azi facem matematica ce va fi folosita maine si mai ales poimaine.Ca daca n-am fce-o AZI, poimaine ar trebui s-o importam !

 5. Azi facem matematica ce va fi folosita maine si mai ales poimaine.Ca daca n-am fce-o AZI, poimaine ar trebui s-o importam !

 6. La Mediesul Aurit' in cadrul Olimpiadei elevilor de la sate, se poate analiza asemanarea dintre MATEMATICA SI O MOARA:Daca veti turna in moara boabe de grau, veti obtine faina. Dar, daca vetiturna in ea tarate, tarate veti obtine !

 7. A gasi solutia unei probleme este o performanta spectftca inteligentei, iar inteligenta este apanajul distinctiv al speciei umane ! George POLYA

 8. MATEMATICA ESTE O LIMBA SI O STIINTA. Lucian BLAGA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest