Ultima actualizare: azi, 18:46
Totul despre sex

Care este secretul sexualităţii?

sexFaptul ca sexul este “placere repetabila”. De fapt, sexul este una din cele doua placeri repetabile ale omului.fiecare experienta sexuala poate fi la fel de placuta ca cea de dinainte – a doua mia oara poate fi la fel de distractiva ca si a doua oara – sau si mai si. Cealalta placere repetabila este mancatul, un barbat de saizeci de ani, se bucura de asta la fel ca atunci cand avea saisprezece ani – poate mai mult, caci si-a dezvoltat gusturile. Asa cum nu e nici un motiv pe lume sa renunti la mancat doar pentru ca ai ajuns la saizeci de ani, tot asa nu e nici un motiv sa renunti la sex.

 Atunci de ce unii renunta?

 S-ar putea sa fie mai usor pentru cei carora oricum nu le placea sexul. Cand ajung la cincizeci si cinci de ani sau la saizeci de ani ei sunt ascutiti de ceea ce considera a fi o povara. Sa fii prea batran este o scuza acceptabila social pentru a te retrage din ceva de care n-ai invatat niciodata sa te bucuri, uneori impulsul de stapanire sexuala vine de la copii. In special daca unul din parinti a murit, fiica si ginerele pot spune:

             “Esti prea batran pentru prostiile astea, tata. De ce nu te asezi si tu, si sa uiti de toate chestiile astea cu sexul?”

 Ce-ar fi sa intrebati altceva? De ce nu-si urmeaza toti acesti copii grijulii propriul sfat si nu renunta la viata sexuala daca e o idee atat de buna? (Din nefericire, probabil ca unii dintre ei au facut-o.)

Unii oameni in varsta renunta de buna voie la sex cand le mor partenerii. Dupa ce socul initial cand raman singuri a trecut, puterile si interesul lor sexual pot disparea de tot. Altii intrerup copulatia o vreme cand celalalt sot este bolnav. Asta inseamna adesea sfarsitul sexului. Unele cupluri isi pierd treptat interesul; pentru altii, sexul dispare cand partenerul  isi pierde potenta.

Este interesant ca exista unele diferente izbitoare in modul in care barbatii si femeile renunta la sex.

 

Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

Un comentariu

  1. RadioMastersm RadioMastersm Răspunde

    Bun articol., este poate prea bun .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Totul despre sex
Toamna sexului – Când e cineva prea bătrân pentru sex?

Niciodata. Datorita uimitoarei lor rezistente, organele sexuale pur si simplu nu se epuizeaza. Desi majoritatea femeilor isi pierd capacitatea de...

Închide