Ultima actualizare: azi, 21:49
Locale

Copiii de la grădiniţa Mondiala – poliţişti juniori pentru o zi

copii traficÎn cadrul proiectului Poliţist Junior, luni, 3 iunie a.c., copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Mondiala” au participat la o activitate educativă alături de poliţişti din cadrul formaţiunilor de prevenire şi rutiere.

Preşcolarii au fost învăţaţi de poliţişti cum trebuie să circule corect în calitate de pietoni şi au aflat care sunt regulile de traversare a drumului public. Astfel, copiii din grupa mare a grădiniţei, coordonaţi de doamna educatoare Alina Buriceanu şi de doamna Otilia Matioc din partea Fundaţiei Maria, şi-au etalat cunoştinţele privind regulile de circulaţie, în faţa poliţiştilor care au organizat activitatea, comisar Simona Săndulescu, inspector Felicia Hrihorişan şi agent şef principal Gheorghe Oprea. Copiii au învăţat şi alte reguli de comportament în stradă, după care au fost invitaţi, fiecare pe rând, să joace rolul de pieton, respectiv de poliţist junior.

Copiii au dovedit interes în ambele posturi, activitatea practică fiind considerată foarte utilă de către toţi participanţii la acţiune. Cu acest prilej preşcolarii au avut şansa de a învăţa reguli de circulaţie direct de la poliţişti, de a înţelege mai bine rolul poliţistului în stradă şi mai ales de a conştientiza responsabilitatea fiecărui participant la traficul rutier.

 Sursa : Poliţia Satu Mare

copii trafic 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.