Ultima actualizare: azi, 09:13

Locale

Două autoturisme cu peste 4.000 pachete cu ţigări depistate la Negreşti

tigari de contrabandaPoliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negreşti Oaş au descoperit în trafic, două autoturisme care transportau peste 4.000 pachete de țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.

 

          *Ieri, 13 iunie 2013, la nivelul Sectorului PF Negreşti Oaş s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

          Astfel în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control pe raza localităţii Negreşti Oaş, un autoturism marca Ford Mondeo, condus de Ioan L., de 51 ani, domiciliat pe raza judeţului Satu Mare.

          La controlul efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul maşinii, 3.730 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

          Dată fiind situaţia de fapt, autoturismul, ţigările şi conducătorul auto au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

         

*În cadrul aceleiaşi acţiuni, în jurul orei 11.40, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un alt autoturism, marca Audi A4, în care se aflau două persoane de sex feminin.

          Conducătorul auto a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră intrând  în curtea unui imobil din localitatea Negreşti Oaş.

          Astfel, cele două persoane, identificate ca fiind Maria L. şi Ana L., de 49 respectiv 26 ani, precum şi autoturismul au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

          La controlul efectuat asupra maşinii au fost descoperite în portbagaj, 500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta nici un document de provenienţă.

 

SAMSUNG

         

          În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete.

          Întreaga cantitate de ţigări, 4.230 pachete cu ţigări în valoare de 18.950 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

 

Sursa: Poliţia de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.