Ultima actualizare: ieri, 18:29
scholtz bela
Locale

Înscrieri pentru Concursul Judeţean de Pălincă

scholtz bela

scholtz bela

Sătmărenii se pot înscrie la cea de-a IX-a ediţie a Concursului Judeţean de Pălincă ce se va desfăşura la un hotel din Satu Mare în perioada 17 – 22 iunie,  evenimentul fiind cuprins în cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Pălincii.

Consilierul Camerei Agricole Scholtz Bela a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă detalii despre acest eveniment. Doritorii pot să se înscrie la concurs în perioada 17-18 iunie. Aceştia trebuie să depună un flacon de doi litri sau trei flacoane de 0,7 litri la sediul Camerei Agricole Satu Mare, sticle pe care să menţioneze numele, prenumele, localitatea, anul distilării, sortimentul şi numărul de telefon.

Se va acorda un premiu “Marele Aur” constând în 500 de lei şi 14 medalii de aur în valoare de 250 de lei fiecare. Organizatorii așteaptă să fie aproximativ 130 de înscriși, anul trecut fiind 132 cu diverse sortimente de pălincă, pălincă de prune, de mere, pere, tescovină, piersici.

Anul trecut pălinca cea mai veche a avut 33 de ani.

„Sperăm să fie o evoluţie pozitivă a calităţii pălincii. Dacă la prima ediţie, de la Turţ, am avut 24 de probe descalificate care nu au corespuns calităţii, în ultimii ani probleme nu am mai avut”, a spus Scholtz.

Premiile vor fi înmânate în 22 iunie, pe scena amplasată în Centrul Vechi al municipiului Satu Mare cu ocazia Zilelor Județului.

Tot atunci va avea loc și simpozionul “Pălinca – produs tradiţional şi carte de vizită a judeţului Satu Mare”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Două autoturisme cu peste 4.000 pachete cu ţigări depistate la Negreşti

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negreşti Oaş au descoperit în trafic, două autoturisme care transportau peste 4.000 pachete de...

Închide