Ultima actualizare: azi, 10:34

sedinta Consiliul Judetean Satu Mare (8)
Locale

Filarmonica de stat „Dinu Lipatti” a revenit la Consiliul Judeţean

sedinta Consiliul Judetean Satu Mare (8)Filarmonica de stat „Dinu Lipatti” a trecut în subordinea Consiliului Judeţean  Satu Mare, consilierii judeţeni votând astăzi în unanimitate, în cadrul şedinţei ordinare,  preluarea instituţiei de cultură condusă de Fatyol Rudolf.

Aleşii judeţeni au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea preluării în subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare a instituţiei publice de concerte Filarmonica de stat „Dinu Lipatti”, considerându-se că finanţarea din bugetul local al Judeţului Satu Mare a instituţiei, nefiind cea mai optimă soluţie din punct de vedere al procesului bugetar.

De asemenea, în expunerea de motive se precizează că în luarea acestei decizii se ţine cont de faptul că Filarmonica deserveşte atât populaţia municipiului Satu Mare cât şi populaţia întregului judeţ.

Filarmonica a fost transferată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, alături de Teatrul de Nord, prin  Hotărârea Consiliului Judeţean Satu Mare nr. 120 din 2010.  

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat că Filarmonica este o instituţie foarte importantă, care face cunoscut numele judeţului în ţară şi în străinătate, precizând că situaţia clădirii se va rezolva, iar preluarea se va face cu tot cu imobil de la Primăria Satu Mare.

Directorul instituţiei, Fatyol Rudolf, a spus că Filarmonica revine la Consiliul Judeţean după aproximativ doi ani de zile, aşa cum era şi normal, din punct de vedere administrativ, finanţarea, care era asigurată de Consiliul Judeţean, va ajunge acum direct, fără intermediari.

Consilierii judeţeni au mai aprobat contractarea de către Spitalul Judeţean de Urgenţă a unei finanţări nerambursabile pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite de Secţia de Obstetrică-Ginecologie, respectiv dotarea acesteia cu echipamente şi aparate moderne. Totodată, a fost actualizată monografia economică-militară a judeţului Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.