Curtea de Apel Oradea a pronunţat la termenul de joi o nouă sentinţă în cazul dosarului de luare de mită în care sunt acuzaţi, de către DNA, Mariana Popa, fost inspector şcolar general, Ioan Ulici, fost director adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare şi omul de afaceri Vasile Ştrango, care a efectuat lucrări la mai multe şcoli.
Soluţia pe scurt dată de Curtea de Apel Oradea: „S-au admis apelurile inculpaţilor şi s-a desfiinţat sentinţa în sensul că s-a dispus achitarea inculpatei Popa Maria de sub învinuirea comiterii infracţiunii de luare de mită în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a Cod procedură penală. În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Ulici Ioan, s-a dispus achitarea acestuia în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a Cod procedură penală pentru comiterea infracţiunii de instigare la luare de mită. S-a menţinut pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare ce i-a fost aplicată pentru infracţiunea de trafic de influenţă şi s-a dispus suspendarea condiţionată a executării acesteia pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 10 luni. În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Ştrango Vasile s-a dispus achitarea acestuia pentru comiterea infracţiunii de dare de mită în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a Cod penal. S-a menţinut pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare aplicată pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă şi s-a dispus suspendarea condiţionată a executării acesteia pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 8 luni. S-a înlăturat dispoziţia privind publicarea hotărârii într-un ziar local”.
Pe 25 iunie 2012 Tribunalul Satu Mare i-a condamnat pe cei trei la pedepse cu executare.
Astfel, Ioan Ulici, fost director adjunct al DGFP Satu Mare, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi instigare la luare de mită, fostul inspector şcolar general, Mariana Popa a fost condamnată la 1 an şi 10 luni de închisoare pentru luare de mită iar omul de afaceri din Negreşti Oaş Vasile Ştrango a fost condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.
Totodată, instanţa a hotărât confiscarea sumei de 3000 de lei de la Vasile Ştrango, reprezentând mita oferită de acesta.
Procurorii DNA au susţinut că în cursul lunii decembrie 2009, Ioan Ulici, l-a constrâns pe Vasile Ştrango să vireze 3.000 de lei în contul PDL Satu Mare, altfel nefiindu-i efectuate plăţile pentru lucrările ce le efectuase la şcoli. Procurorii au susţinut că decontarea s-a făcut de către Mariana Popa doar după ce omul de afaceri a făcut plata către partid.
Scapi din orice,numa bani sa ai,oricum atata sucesti si se invarte ca cei nevinovatii ajung inculpati, deci ca la sah.instantele din tara mai lasa de dorit.
BRAVO LOR ! daca legea le permite,de ce nu.
..stati copii, ca urmeaza ICCJ , unde ii executa de numa ca au profil perfect pentru statistica la condamnari.
Stimata doamna fosta Inspector scolar general, va multumim mult pt exemplul dat copiilor si tinerilor din ziua de azi, ar fi trebuit la scoala sa ne invatati cum sa facem bani din smenuri si furturi, si cum sa scapam basma curata, nu sa invatam informatica, aia nu ne ajuta cu nimic!
Le-am sapat astora groapa si cred ca o sa pic eu in ea…crucea mamii ei de viata…
Buna treaba .trebe sa găsim pe unul sa pună pământul si totul e gata.asta e viața sapi cât sapi tot îți vine rândul
Sapa încă un pic ca sa fie sigur ca nu mai poți ieși .ca prea ai săpat multă lume
numai de la oameni de genul asta pot invata copii,exemplul liderilor demn de urmat!!!!!exemplu: aceasta fosta inspectoare,mai nou senatoru’lui peste si cat se poate de independent.ce ma poti sa zici?