Ultima actualizare: azi, 22:16
Inundaţii Călineşti Oaş
Locale

Inundaţii la Gherţa Mică şi Călineşti Oaş. Apa a intrat în mai multe gospodării (FOTO)

Inundaţii Călineşti Oaş

Inundaţii Călineşti Oaş

Mai multe gospodării din Gherţa Mică şi Călineşti Oaş au fost inundate astăzi după amiaza în urma ploii torenţiale. Cititorii PortalSM au transmis redacţiei mai multe poze cu gospodării inundate.

În jurul orei 15:30 în  comuna Gherţa Mică a avut loc un eveniment meteorologic nefericit. O furtună s-a abătut asupra localităţii timp de aproximativ o ora în care locuitorii au avut parte de o ploaie torenţiala, cum rar s-a mai văzut în această localitate, şi timp de câteva minute pe lângă această ploaie torenţială, asupra localităţii, s-a abătut şi grindină, aceasta distrugând o mare parte din culturile de cereale şi vie din localitate.

În urma acestei furtuni, micile pârăuri care străbat localitatea s-au umflat la maxim, în unele locuri acestea au ieşit din matcă inundând câteva gospodării. După acest eveniment neplăcut, de care această localitate nu a avut parte de mai bine de 5 ani, pompierii serviciului de urgenţă din Gherţa Mare au intervenit pentru a scoate apa din aproximativ 10 locuinţe, acestea suferind numeroase pagube materiale.

Pozele au fost făcute la mai bine de o oră de la nefericitul eveniment si după cum se poate observa apa încă mai inundă o parte din drum dar şi câteva curţi”, ne-a scris Bobon Gabriel din Gherţa Mică.

O alt[ persoană din localitatea Gherţa-Mică, Any Gavriş, ne-a trimis fotografii făcute la ora 16:30, când ploaia torenţială a distrus recoltele în calea ei şi a inundat mai multe gospodării. “Multi localnici povestesc ca beciurile sunt pline de apă, grădinile distruse şi majoritatea recoltelor de porumb rupte sau puse la pământ cu noroi peste!”, ne-a scris Any Gavriş.

 

Totodată, viceprimarul comunei Călineşti Oaş, Dinu Birtoc, ne-a informat că şi în această localitate au fost inundate mai multe gospodării. Cea mai afectată a fost locuinţa lui Iacob Tutoş de pe str. Dumbrava, fiindu-i distrusă şi grădina cu zarzavaturi. Gospodăria acestuia este inundată în fiecare an de două-trei ori, bărbatul a solicitat sprijinul autorităţilor, însă până acum nu s-a luat nicio măsură. Apa pluvială din drum pur şi simplu i-a intrat în gospodărie.

 

Fii colaboratorul PortalSM!

În cazul în care surprindeți evenimente care pot deveni știre, vă rugăm să trimiteți fotografii și câteva cuvinte pe adresa [email protected] și acestea vor fi publicate pe portalul nostru!

 

7 comentarii

 1. Samberg Răspunde

  Nu conteaza, cei care ar trebui sa se ocupe de problemele judetului, sunt la zilele judetului.

 2. Satmarean Răspunde

  Presedintele si consilierii judeteni n-au timp sa se ocupe de inundatii. Ei sarbatoresc Zilele Judetului. Petrec. Putin le pasa de noi, muritorii de rand.Petrecpe banii nostri.Cu 300.000 de lei se puteau intari niste diguri.Multe se puteau face, insa lor ce le pasa.

 3. dinu birtoc Răspunde

  Adevarat este, nu poti sa le ceri sa stea in calea furiei naturi,dar cel putin dupa terminarea sarbatorilor orasului ar putea face o evaluare a pagubei.

 4. Marian Nichitut Răspunde

  e LA MINE IN LOCALITATE

 5. Marian Nichitut Răspunde

  e LA MINE IN LOCALITATE

 6. Catalin Voian Răspunde

  dumnezeu nearata cepoate face intrun minut………../?

 7. Bella Răspunde

  Noi sarbatorim inundatiile, nu le prevenim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Miss Judetul Satu Mare
Miss Judeţul Satu Mare – Roxana Constantin (Galerie FOTO)

Miss Judeţul Satu Mare a fost desemnată sătmăreanca Roxana Constantin, cea care pe 1 iunie a obţinut şi titlul de...

Închide