Ultima actualizare: ieri, 23:43
tigari contrabanda, STPF Satu Mare
Locale

Peste 4.000 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate

tigari contrabanda, STPF Satu MarePoliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat trei cetăţeni români care transportau ţigări de contrabandă şi au confiscat 4.620 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În noaptea de 02 spre 03 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare în cooperare cu inspectorii vamali din cadrul DJAOV Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, la câteva minute după miezul nopţii, la intrarea în localitatea Botiz, echipa de control a oprit trei autoturisme în care se aflau patru persoane. Întrucât existau suspiciuni că acestea ar transporta ţigări de provenienţă ucraineană, maşinile şi persoanele în cauză au fost conduse la sediul STPF Satu Mare, pentru verificări.

La controlul efectuat asupra autoturismelor au fost descoperite în mai multe locaşuri special amenajate, în spatele banchetei, lângă rezervor, sub portbagaj, în bord şi în locul roţii de rezervă, cantitatea de 4.620 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 20.000 lei.

Cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 37 şi 41 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Satu Mare, au declarat că intenţionau să comercializeze ţigările pe piaţa neagră de desfacere.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cele trei autoturisme au fost indisponibilizate la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

Cele patru persoane, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Cercetările continuă în acest caz, urmând a fi luate măsurile legale.

2 comentarii

  1. Vasile Răspunde

    Contrabanda e in floare.

  2. Daniel Răspunde

    Frontieristii la datorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Fereastra-Serviciilor Secret Aurel Rogojan
„Fereastra serviciilor secrete”, volum prezentat miercuri, la Restaurant Mioriţa

Miercuri, 12 iunie, ora 12:00, la Restaurantul „Mioriţa” din Satu Mare, va fi prezentat volumul „Fereastra serviciilor secrete – România...

Închide