Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Satu Mare – model de bună practică în învăţământul preprimar

instruire inspectoratul scolar (1)Treizeci de inspectori şcolari din învăţământul preprimar din tot atâtea judeţe participă joi şi vineri la Satu Mare o instruire privind abordarea integrată a procesului didactic pentru a facilita învăţarea copiilor în contact cu natura.

Deschiderea oficială a avut loc în prezenţa oficialităţilor judeţene şi a inspectorului general al Ministerului Educaţiei Naţionale, Viorica Preda, care va conduce întâlnirea metodică.

Nu este întâmplătoare alegerea judeţului Satu Mare pentru acţiunea noastră metodică. Vom discuta îndeosebi despre activitatea integrată care este una din priorităţile noastre în noul curriculum. Colegele din Satu Mare au reuşit deja să implementeze cu succes şi de aceea ne-am folosit de acest prilej, ca atare în prima parte a zilei vom asista la două tipuri de activităţi integrate într-o grădiniţă iar în a doua parte vor exista dezbateri pe marginea activităţilor şi un pic de formare. La final să putem să avem plus valoare cu care să mergem acasă şi s-o împărtăşim colegelor noastre”, a declarat Viorica Preda.

Suntem bucuroşi că putem fi un model de bună practică pentru toată ţara“, a spus inspectorul general şcolar Mariana Roman.

Primarul Dorel Coica a subliniat în cuvântul său că Satu Mare a devenit un centru al culturii, al învățământului, iar subprefectul Cristian Sasu i-a spus reprezentantei Ministerului Educaţiei că Satu Mare să fie declarat un centru de bune practici la nivel naţional.

 

instruire inspectoratul scolar (6)

 

Totodată a luat cuvântul şi inspectorul de specialitate Leontina Ghiţ, cea care s-a ocupat de organizare şi, alături de actualul viceprimar Marcela Papici, au implementat acest sistem “outdoreducations” la Satu Mare, după modelul unui oraş din vestul Europei. Practic copiii sunt învăţaţi în contact direct cu natura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.