Ultima actualizare: azi, 18:06
scafandru
Locale

Ucrainean în costum de scafandru prins după ce a trecut prin apa râului Tisa cu ţigări de contrabandă

scafandruPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat şi reţinut un cetăţean ucrainean, îmbrăcat în costum de scafandru,  care a trecut prin apa râului Tisa cu 2.000 pachete ţigări de contrabandă.

Ieri, 16 iunie, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 5.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat trei persoane, pe direcţia localităţii Rona de Sus, în timp ce transportau mai multe colete voluminoase de la frontieră spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi profitând de terenul accidentat, au încercat să fugă.

Deoarece  persoanele în cauză au ignorat somaţiile, lucrătorii noştri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.

În urma acţiunii a fost reţinut un bărbat, cetăţeanul ucrainean, N. Pavlo, de 25 ani, domiciliat în localitatea Rahiv, fiind îmbrăcat într-un costum negru impermeabil din neopren, specific scafandrilor, peste care purta şi o vestă de salvare.

La cercetarea terenului au fost descoperite 4 baxuri ce conţineau cantitatea de 2.000  pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 17.800 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Cetăţeanului ucrainean i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar în continuare se efectuează cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, fiind anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Sursa: ITPF Sighetu Marmației

4 comentarii

  1. undercover Răspunde

    oare a citea cursa a efectuat ucraieneanul ?pana ce si-au dat seama ai nostri,sunt inventivi si ei dar ce primesc ei ptr asta ?ii da inapoi si maine iar vine cu o tura

  2. Mihai bledea prafosu Răspunde

    Bai sper sa îl dea in Gat Astia pe Valer ca se știe ca el le tine spatele traficantilor, ca acum de cand nu mai poate lua șpagi Pt funcții si santaje ca nu mai are unde sa santajeze ,le tine spatele Astora sa facă bani sa aibă sa își țină consilieri si el sa poată sa își cumpere Mancare băutură costume scumpe de la boss si zegna si binenteles camasi si blazere de la Paul & shark ca acolo o Camasa ii 300 euro si un blazer ii 600 euro .vorba aia obrazu subtire cu trafic de țigări si droguri se tine.

  3. Scuba Răspunde

    Foarte tare frate!poate era un pinguin de tisa si l-au confundat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.