Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

Adrian Cozma: Serviciul pentru Siguranța Traficului aplică amenzi abuziv!

fodor nicolae, adrian cozma 0(3)Președintele Organizației Județene de Tineret a PDL Satu Mare, avocatul Adrian Cozma, face apel la Serviciul pentru Siguranța Traficului, Consiliul Local și Primăria Satu Mare să se renunțe la modalitatea abuzivă de constatare a contravențiilor produse de șoferii sătmăreni.

Adrian Cozma a criticat astăzi în cadrul unei conferințe de presă activitatea Serviciului pentru Siguranța Traficului, arătând că agenții folosesc o “metodă abuzivă” în vederea constatării contravențiilor în cazul șoferilor care parchează ilegal sau fără tichet de parcare.

Acesta a precizat că în momentul constatării unei contravenții, agenți lasă un bilet intitulat notă de constatare pe parbriz, însă cele mai multe nu ajung la conducătorul auto, care se trezeşte acasă cu amendă de 200 de lei. De asemenea,  în unele situații proprietarul mașinii nu este același cu șoferul.

Președintele OTPDL Satu Mare a afirmat că la proprietarul mașinii ar trebui să ajungă o adresă în care i se solicită să confirme cine a condus în momentul săvârșirii contravenției, lucru pe care agenții de la Serviciul pentru Siguranța Traficului Satu Mare nu îl fac, aceștia trimițând acasă direct amenda.

Cozma le transmite reprezentanților  Serviciului pentru Siguranța Traficului să citească legea, fiind nevoie să se facă distincția între proprietarul mașinii și utilizatorul, respectiv șoferul care a comis contravenția. Acesta a precizat că în instanță ajung sute de astfel de cazuri, în care de cele mai multe ori se decide anularea procesului verbal, cheltuielile fiind asigurate din bugetul local.

Taxe judiciare de timbru mai mari, adoptate ilegal

Avocatul Adrian Cozma a amintit și despre taxele judiciare de timbru, care au fost mărite substanțial, prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 80/2013, cu toate că o astfel de măsură putea fi adoptată numai printr-o lege.

Potrivit președintelui OTPDL Satu Mare, prin creșterea taxelor judiciare, respectiv introducerea unora care până acum nu existau, se îngrădește accesul la justiție pentru cei care nu au bani.

”În general taxele de timbru au crescut cu 20%, dar sunt situații în care au fost majorate cu 200, chiar 300%, astfel că USL a îngrădit accesul liber al cetățenilor la justiție. Ai bani poți apela la justiție. Nu ai bani nu mai poți apela la justiție. Această măsură are un efect negativ asupra actului de justiție”, a declarat Adrian Cozma.

Cozma a precizat că va trimite o scrisoare Biroului Permanent al PDL, care o va transmite liderului PDL din Parlament, în care este argumentat faptul că majorarea taxei judiciare de timbru nu putea fi adoptată printr-o Ordonanță de Urgență.

Lucrări de proastă calitate la Odoreu

Consilierul local din partea PDL, Nicolae Fodor, a cerut o transparență mai mare în ceea ce privește cheltuirea banilor publici, acuzând faptul că lucrările de modernizare făcute în comuna Odoreu, printr-un proiect integrat, finanțat din fonduri europene, sunt de proastă calitate.

Acesta a spus că utilajele folosite pentru lucrările la trotuar sunt prea mari, astfel că au fost scoși copaci, fără să fie întrebați proprietarii, iar unele cazuri au fost distruse gardurile de la case. Fodor a precizat că cetățenii comunei sunt extrem de nemulțumiți față de modul în care sunt realizate aceste lucrări din fonduri europene.

 

12 comentarii

 1. oniga Răspunde

  este foarte adevarat,

 2. Corina Răspunde

  Foarte bine ca ia cineva atitudine legat de taxele de timbru. USL-ul face tot ce vrea, fara sa dea explicatii, doar ei au toata puterea in mana!

 3. Daniel Răspunde

  Marii ziaristi de la Informatia Zilei care cica ,,lupta” pt drepturile cetatenilor, a facut scandal cu parcarile in ziar pana cand a obtinut ce a vrut de la primar, adica a luat tablita cu insemnele parcare cy plata din fata casei de pe strada Micu Klein, unde se vor muta noile birouri de mica publicitate. Atata o fost!

 4. Stefan Răspunde

  Parerea mea este ca ar trebui sa se desfiinteze SERVICIUL SIGURANTA TRAFICULUI, este o mare prostie! Mananca banii publici doar si sunt si niste angajati habarnisti, e total aiurea. Sunt curios de masurile care o sa le ia domnul primar.

 5. Lorand Răspunde

  Serviciu siguranta traficului si Politia Locala sunt cele mai mari gauri negre pentru bugetul local, sunt niste institutii fara niciun rost. Politia Locala ar trebui sa se ocupe de cersetori si de boschetarii care ne terorizeaza in fiecare zi prin centru si sa aiba grija de parcuri, dar ei nu fac asta ci se leaga de oamenii corecti care isi pun o roaba de nisip in fata casei. Primarul trebuie sa intervina si sa reglemnteze abuzurile care le fac cei de la Politia locala.

 6. patrut ionel Răspunde

  suntem in anul 2013 si inca ne conduc niste nemernici….n pot sa cred !!!!! astfel de oameni trebuie inchisi si sa nu mai administreze nimic, cat traiesc ei …

 7. marian Răspunde

  E strigator la cer ce se intampla pe plan local si nu numai, daca stau bine sa ma gandesc pe fremea raposatului era tot asa. Ei isi bat joc de banii publici si ne considera niste carpe. Ca sa te convingi e destul doar sa mergi la primarie si la finante, iti arata ei cum sta treaba pe bani nostri, niste nemernici !!!!!!!!!!!

 8. dr. Ciomu Răspunde

  Angajatii de la (pompos numitul) Serviciu pentru siguranta traficului, ar trebui sa citeasca in primul rand Regulamentul pentru aplicarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, si-apoi sa il aplice. In ceea ce priveste locurile de parcare cu plata, le sugerez lecturarea cu mare atentie a art. 142.lit.e, care spune ca: “Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:
  e) pe trecerile pentru pietoni ori la mai putin de 25 m inainte si inainte de acestea”
  In fapt, ei instituie locuri de parcare pana in trecerile de pietoni, ingreunand vizibilitatea pe acestea si, de multe ori provocandu-se evenimente rutiere, sau sanctionandu-se soferii care nu acorda prioritate pietonilor angajati in traversare, acestia (soferii) neavand posibilitatea de a-i vedea pe pietoni din cauza masinilor parcate “regulamentar” dar ilegal.

 9. CIOBANU Răspunde

  Ce face diktatorul asta de Miti in Odoreu este deja strigator la cer. De ce nu il da ANI afara de la Primarie. A fost patron la firma lui pana de curand si Primaria a facut afaceri cu fratele primarului.
  Nevasta lui umbla in comuna cu Politia locala ca sa oblige omaenii sa-si intabuleze casele, numai ca sa faca bani.
  Nimeni nu-i da de capat odata acestui nemernic?
  Pana cand o sa-si bata joc prostul asta grosolan de tot Odoreul?

 10. Jakalau Răspunde

  Domnule Cozma, Serviciul “Pentru” Siguranta Traficului nu mai exista din octombrie 2012. Nu-i bai ca nu stiati asta, bine ca stiti ca aplica o “metoda abuziva”. Care lege/ordonanta/HCL incalca aceasta metoda abuziva? Ca sa stim si noi cum sa-i dam in judecata. Domnule avocat, luminati-ne, ca de vorbe ni-e plin capul, iar adevarul e ca instantele dau castig de cauza acestui Serviciu “pentru” Siguranta Traficului, care a fost desfiintat anul trecut si preluat de catre Domeniul Public. Clar, domnu’ Cozma?
  Nu suntem noi prea prosti, problema e ca voi sunteti prea destepti.

  • Soimul patriei Răspunde

   Uite un cap acum rasare,e al meu? Al meu e oare?Ca e tare mare!Micul avocat Cozma e in criza de lovele si s-a gandit sa-si mai faca putina reclama da daca pica macar niste plangeri la contraventie.

 11. Cosmin Răspunde

  Nu conteaza cum s-or fi numit, conteaza ca ne iau banii din buzunare in mod abuziv. Nici unui satmarean nu cred ca ii convine ca nu sunt locuri de parcare, dar amenzi dau cum apuca. Ne indreptam incet inspre dictatura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.