Ultima actualizare: ieri, 22:20
Locale

Angajaţi noi la Poliţie, Pompieri şi Jandarmerie

jandarmiMai mulţi tineri absolvenţi ai unor şcoli din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost repartizaţi Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de  Jandarmi şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare.

 La Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare au fost repartizaţi 11 noi agenţi de poliţie, absolvenţi ai Şcolilor „Septimiu Mureşan” din Cluj Napoca şi „Vasile Lascăr” din Câmpina,  promoţia 2013.

Dintre cei 11 absolvenţi ce au ajuns la Satu Mare, 10 au fost repartizaţi în mediul rural, la Posturile de Poliţie, unul singur rămânând în cadrul Biroului Rutier. Niciunul dintre noii agenţi de poliţie nu este sătmărean, au primit însă repartiţie în judeţul nostru, în funcţie de  propriile opţiuni şi de nevoile inspectoratelor.

 Cei care în urmă cu doi ani îşi doreau un mediu de muncă dinamic şi un loc de muncă stabil au ales cariera militară. După o serie de examene, au fost declaraţi admişi la Şcoala Militară de Subofiţeri şi astăzi,  după doi ani de studiu intens, coroborat cu stagii de pregătire practică în ceea ce înseamnă munca în domeniul Ordinii şi Siguranţei Publice, visul a trei tineri s-a împlinit.

Este ziua în care şi-au schimbat statutul social devenind militari activi, încadraţi în structurile Jandarmeriei Sătmărene.

Aceştia sunt: sergent major Bologa Mădălin – Vasile, sergent major Vădan Călin – Flaviu şi sergent major Chiriac Ştefan – Vasile, care au avut parte astăzi de prima lor zi de muncă.

Dimineaţa şi-au început-o cu prezentarea în faţa comenzii unităţii, care prin domnul colonel Gheţea Dorel – Prim Adjunct al Inspectorului – Şef, le-a adresat cuvânt de bun venit în rândul cadrelor militare active, subliniind faptul că de azi înainte sunt militari, iar îndatoririle şi obligaţiile civice au crescut, fiind jandarmi atât la locul de muncă, cât şi în timpul liber.

Celor trei tineri subofiţeri le-a fost prezentată unitatea, au fost informaţi cu privire la misiunile care le vor fi încredinţate, urmând a fi încadraţi în structurile de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare.

Începând cu data de  28.06.2013, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare, au fost repartizaţi  şi îşi vor desfăşura activitatea maistrul militar Burtea Petre-Cris şi sergentul major  Jorjoca Daniel-Ioan absolvenţi ai Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti – promoţia 2013.

Cei doi colegi s-au prezentat în faţa comenzii unităţii, care prin domnul colonel Gheorghe DAN – Imputernicit Inspector Şef, le-a adresat cuvânt de bun venit în rândul cadrelor militare active, aducându-le la cunoştinţă faptul că de azi înainte sunt militari, iar îndatoririle şi obligaţiile civice au crescut, atât la locul de muncă, cât şi în timpul liber.

 

Sursa: IPJ, IJJ, ISU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Serviciile de Paşapoarte din Carei şi Negreşti-Oaş îşI reiau activitatea

Datorită numărului mare de solicitări din această perioadă a sezonului estival, dar şi pentru a veni în sprijinul cetăţenilor judeţului...

Închide