Ultima actualizare: azi, 13:55
Locale

Pensionarii îşi pot ridica abonamentele gratuite de transport începând cu 10 iulie

simion ivan transurban, dorel coica 0(9)La iniţiativa primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, pensionarii vor avea gratuitate pe mijloacele de transport în comun pe raza municipiului Satu Mare.

Edilul şef a declarat astăzi într-o conferinţă de presă susţinută alături de şeful Transurban, Ivan Simion, că începând cu data de 15 iulie 2013, în baza hotărârii Consiliului Local a municipiului Satu Mare se introduce facilitatea de călătorie gratuită pe traseele de transport în comun ale Transurban S.A, pentru toţi pensionarii la limită de vârstă cu domiciliul în Satu Mare şi cu pensii mai mici de 500 lei.

Pentru a beneficia de această facilitate, începând cu data de 10 iulie 2013, persoanele care se încadrează în această categorie, sunt aşteptate la chioşcurile de bilete ale Transurban S.A. cu o poză 2/3 (poză tip buletin), actul de identitate şi un cupon de pensie din ultimile 3 luni în copie sau original, pentru a-şi ridica legitimaţia de călătorie gratuită valabilă 1 an, precum şi abonamentul lunar de călătorie gratuită.

La expirarea valabilităţii abonamentului lunar, beneficiarii acestuia se vor prezenta la chioşcurile Transurban S.A. cu un talon de pensie în copie sau original şi cu abonamentul expirat pentru reînnoirea acestuia.

Persoanele beneficiare sunt rugate să prezinte ambele documente atât „Legitimaţia de transport gratuit” cât şi „Abonamentul lunar gratuit” la controlul efectuat pe mijloacele de transport în comun.

Conform statisticii Casei Judeţene de Pensii, în municipiu sunt 1.388 de posibili beneficiari.

În funcţie de rezultatele obţinute de Transurban şi de posibilităţi, primarul Dorel Coica doreşte extinderea acordării gratuităţilor şi spre alte categorii.

2 comentarii

  1. tudor Răspunde

    si elevii cand??????? primesc abonamente gratuite???

  2. ... Răspunde

    O decizie populista care v-a falimenta Transurbanul. Din fericire am anticipat aceasta mutare si am taiat banii de la rock si jazz !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Angajaţi noi la Poliţie, Pompieri şi Jandarmerie

Mai mulţi tineri absolvenţi ai unor şcoli din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost repartizaţi Inspectoratului de Poliţie Judeţean,...

Închide